månadsarkiv: december 2013

Lucka 24 – God Jul med “Clown”

clownbildNu skulle här legat en bild på en nystickad Clown…men eftersom vi alla vet att man ibland tror att det skall gå lite fortare att sticka än vad det gör – så blev det dessvärre ingen sådan. Just en sådan bild utlovas istället till efter helgerna. En liten svartvit goding blev det i alla fall 😉

Vi vill i alla fall med mönstret “Clown” önska er alla en riktigt God Jul! Clown är ett litet kul projekt där man stickar och plockar upp lite på hit och dit. Vi har haft den i Incawool, Silk Garden och nu denna senaste i en kombination av en flerfärgad ull: Mille Colori och en flerfärgad mohair: Lumi.

mava

Ett annat litet tips – riktigt bra för att slippa ödsla stick-tid genom att behöva sitta och vänta tills nagellacket torkar är Mavalias Minute Quick-Finish! Fungerar helt grymt för att man snabbt skall kunna ta till sticket igen. 

 

Lucka 22 – SiV-vinnare och Merino 70

merino70-1-200x236En trevlig kvalité hos oss är grova garnet Merino 70 – ett lite grövre, oerhört mjukt garn från Lang Yarns. Vi har det hemma i tre flerfärgade nyanser samt svart och vitt.

I dag har vi sänkt priset på de flerfärgade till 40:-/nystan (ordinarie pris 62:-)!

Erbjudandet gäller både i webbutiken och i butiken på Avenyn. Erbjudandet går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter och gäller den 23/12-13 så långt lagret räcker.

I gårdagens lucka var det en liten utlottning och Sandra blev den som vann en valfri workshop på Stickfest i Väst 2014! Grattis!

Lucka 22 – förtjust i utlottningar!

Det är så trevligt med utlottningar att idag blir det en till!

stickfestivastlHOGDen 28-30 mars 2014 går den 10:e stickfesten av stapeln: Stickfest i Väst 2014, SiV-14! Det har varit lite olika konstellationer och platser och team genom åren men denna 10:e omgången är vi tillbaka på Grötö – en ö strax norr om Göteborg.

Anmälan till SiV-14 öppnar den 10/1-2014 klockan 10.00 så nu börjar det där magiska klockslaget närma sig…

Det kan vara lite lurigt att få logi-plats för det alternativet har givetvis begränsat antal deltagare, men SiV är en tillställning som föddes ur idén att skapa ett stickcafé som pågår mer än bara ett par timmar. Det är precis så man skall se det: kom hela helgen, kom och gå en workshop, kom och shoppa hos utställarna eller kom och “bara” sticka en timme eller två!

Idag lottar vi ut en valfri workshop på kommande SiV! Hela programmet finns på www.stickfestivast.se och vinner du och själv inte har möjlighet att komma så får du givetvis överlåta din vinst till någon annan.

Du deltar i utlottningen genom att kommentera detta inlägget här på bloggen genom att svara på frågan: “Har du varit med på någon SiV?” Lätt som en plätt med andra ord! Senast vid midnatt den 22:e december 2013 måste du lämna din kommentar och vinnaren presenteras här den 23/12-13.

Lucka 21 – Välkommen Lumi!

I lucka 21 har vi återigen ett introduktionspris – denna gång på garnet Lumi frå TeeTee. Fjäderlätt kvalité i en blandning av mohair, silke och ull och flerfärgad som så många har frågat efter.

lumigron lumirod lumibla

Ordinarie pris är 76:-/25g (=125 meter) och idag säljer vi det, både i butiken och webbutiken, för 60:-/25g.

Erbjudandet går ej att kombinera med andra rabatter och gäller så långt innevarande lager räcker, dock endast den 21/12 2013.

Lucka 20 – mjukaste mjuka!

DSC_0051_bigLuckan den 20:e bjuder på lite julrött garn till superpris! Vi erbjuder 5 röda härvor av den fantastiska kvalitén Silk Cashmere från Ullcentrum till julkalenderpris: 150:-/härva (ordinarie pris 230:-/härva). Färgen är något ljusare i verkligheten än på bilden här.

Detta är ett oerhört drygt garn och en härva är på 55g och hela 350 meter. En ljuvlig kvalité i 55% silke och 45% kashmir – tillsammans gör de garnet riktigt mjukt och silket tillför en glans och ett fall till det stickade.

Vill du beställa en härva till dagens kalender-pris så mailar du till info@deisydesign.nu. Det finns endast 5 stycken röda till detta pris, därefter kostar de 230:- styck och så finns det förstås ett par färger förutom det röda. Du kan välja att antingen hämta upp garnet i butiken på Avenyn eller få det hemskickat (29:- tillkommer för frakt).

Ullcentrum har skrivit lite mer om kvalitén och också gjort ett litet mönster på en sjal i garnet – 1 sjal = 1 härva! Mönster på den här.

Lucka 19 – nytt garn och vinnare!

Lucka 19 glittrar ihop med julgransglittret: garnet Blanka anlände från leverantören TeeTee igår i fem vackra färger. Snabbstickat, mjukt och effektfullt. 75:-/100g. Ett nystan till en mössa, två till en halskrage, 3 – 4 stycken till en halsduk…

blanka3

Idag den 19:e säljer vi garnet till introduktionspriset 65:-/100g! Priset gäller så långt innevarande lager räcker och ej i kombination med andra erbjudanden och rabatter. Det finns både i butiken på Avenyn och i webbutiken.

Det var lite lurigt att få till bra färger på garnet igår kväll i kombination med att glittereffekten skulle komma fram bra – bättre bilder i webbutiken utlovas så snart det är möjligt. 

Och så till vinnaren i gårdagens tävling… Tusen tack för alla svar! Självklart extra roligt med utlottningar och tävlingar när det är många som nappar. Efter gårdagens leverans från TeeTee steg antalet garnsorter något i butiken och landade därmed på 85 stycken!

Rätt svar på fråga ett var 1966 och närmast svaret på fråga två var 88 sorters garn och gjorde Ann Nyström till gårdagens vinnare – Grattis Ann!

 

Lucka 18 – Dags för tävling!

I dagens lucka är det en liten tävling. Två frågor skall besvaras och ditt svar lämnar du inte här i bloggen eller på Facebook utan måste mailas in till info@deisydesign.nu. Man får ju inte avslöja sina svar….

En vinnare får hämta upp eller skickat hem till sig något som vi kallar “julklapps-kit”, se bilden. Dvs antingen är det en julklapp till sig själv…eller så snor man ihop något med allt eller delar av paketet till någon annan under helgen.

bla

Man kan endast tävla en gång och följande två frågor skall besvaras:

1. Vilket år startade Deisy Design? Ett tips kan vara att besöka vår hemsida

2. Hur många olika sorters garn har vi just idag den 18 december i butiken? Och då menar vi i den fysiska butiken på Avenyn och då menar vi specifika sorter, dvs inte olika varianter av en sort som t ex Fabel som har tre, och då menar vi kvalitéer som inte ligger på kontoret i väntan på sommaren…

Vinnare presenteras här i morgon och vår sista leverans före jul går härifrån imorgon så vinsten kan hänga med den postinlämningen.

Lycka till!

 

Lucka 17 – Klassiska broderier

klassbrodI dagens lucka hittar man boken “Klassiska broderier” för endast 50:-. Vi har 5 stycken till detta super-pris och erbjudandet gäller endast dessa fem exemplar.

Varför har vi som garnbutik broderiböcker kan man fråga sig. Och svaret på det är att ett broderi behöver inte alls sättas på en handduk eller broderi-väv utan kan göra sig precis lika bra på ett stickat “tyg”. En stjälk på en vante, en jordgubbe på en mössa, en segelbåt på en tröja mm. Välj att brodera med tunn tråd för att få en nätt och detaljerat motiv eller lite grövre garn för att få ett mer rustikt motiv.

Du beställer boken genom att lägga ett mail till info@deisydesign.nu – först till kvarn gäller… Vill du ha den skickad hem så tillkommer 29:- i frakt –  uppge i beställningen om du vill hämta boken i butiken eller ha den hemskickad.

Stor påfyllning av kampanjvarorna i alpacka kom igår och vår sista för året skall komma imorgon.

 

Lucka 16 – DROPS ♥ You #2

Vi har fått in ett tillfälligt litet parti av den  omtyckta, tillfälliga kvalitén DROPS ♥ You #2! Kvalitén är i en grovlek med ca 100m/100g och masktäthet 10m = 10 cm = stickor 9 mm. 50% alpacka, 40% ull och 10% lin.

love

Detta garn är den som var på besök i våras och ej att blanda ihop med #4 som var i samma kvalité tidigare i höst.

853-2

I lucka 15 köper du 5 hg för endast 175:-! Det finns två färger att välja mellan – naturvitt eller mellangrå.

För att det som vanligt skall bli rättvist så beställer man dem genom att lägga ett mail till info@deisydesign.nu och det är först till kvarn som gäller. Uppge i mailet om du vill ha varorna skickade hem till dig (då tillkommer 29:- i frakt) eller hämta upp i butiken. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker och ej i kombination med andra erbjudanden eller rabatter.

5 hg – vad kan man då ha det till? 5 mössor…..2 halsvärmare…dessa alternativ speciellt bra i dessa dagar då de går att svänga ihop lite snabba klappar i detta grova garn. Halsvärmaren Hilda på bilden kräver 2 hg.

Lucka 15 – Julklappstips!

Vad skall man hitta på så här i sista veckan före jul – vad hinner man göra och vad kan passa att köpa? Här är ett par tips som vi har i butiken:

chartkeepers-main-page-image-th

Vare sig man stickar mycket eller lite så är detta ett utmärkt tillbehör för att hålla koll på var i mönstret/diagrammet man är. Finns i två storlekar och själva mönstret hålls fast av små magneter och den långa magneten flyttar man med längs med texten/diagrammet. 250:- respektive 180:-.

barnlekTill en liten stickare så kan ett set med lite av varje passa bra. I detta får man ett par stickor (raka stickor i modell kortare, 4mm), ringar för att på enkelt sätt göra pom-pombollar, ett litet broderi med nål, tråd och beskrivning samt en “French Knitter” (dvs en I-cord tillverkare/påt-docka). Allt för 120:-. Lägger man till ett par nystan garn av valfri kvalité och färg så kan det komma nästan precis vad som helst som resultat 😉

halsdukGrovstickad halsduk i Eskimo hinner man göra på ett par kvällar. Här stickar man falsk patentstickning vilket inte drar riktigt lika mycket garn som patentstickning och är en teknik som många tycker är lite enklare än just patentstickningen. Eskimo har just kommit i tre nya melerade färgställningar, så nu finns garnet i 60 olika färger. Garnkostnad till denna som man stickar på 8mm stickor är från 161:-.

pepparkaka

Kanske behöver någon nya grytlappar för att göra det lite julfint i köket eller så kanske denne skulle uppskatta att få en materialsats till att göra dem själv. Dessa är med i Garnstudios julkalender och var en “lucka” för ett par dagar sedan. Virkade i Safran och till grunden, dvs brunt och vitt, så behövs 3 nystan = 87:-. Sen kan man välja att köpa till Safran i hur många färger man vill (29:-/nystan) – eller så gör man dem bara för att hänga och vara vackra och dekorerar lite galet med glitter och knappar och paljetter.

minibomullMini-nystan i bomull från Järbo är något som kan vara användbart att ha till hands. Ibland behöver man bara ett par meter av en eller annan färg (t ex till pepparkakshusen ovan….) och då är det perfekt att ha en uppsättning mini-nystan i blandade färger till hands. Dessa kommer i ett set om 10 färger á 10g och kostar 80:-.

75 snäckorSådana mini-nystan kommer också väl till pass om man vill virka från denna boken: “75 snäckor, fiskar och koraller”. Jessica Polka har gjort en bok där man finner allt upptänkligt från havet. Kanske vill man virka något till en drivvedsinstallation som man har funderat på? Boken kostar 150:-.

Långt upp på mångas önskelista finns stickset från KnitPro och imorgon måndag hoppas vi att den efterlängtade påfyllningen från företaget äntligen hittar hit. Kanske är det ett set Symfonie Woods som ditt hjärta klappar för…eller är det kanske kolfiberstickorna Karbonz? Lyxsetet i Symfonie Woods kostar 625:- och lyxsetet i Karbonz kostar 865:-

knitpro-pics-101-main-th Karbonz IC Set 242 x 145