månadsarkiv: september 2008

Lägg en kommentar – vinn presentkort!

Då och då ramlar man in i bloggar som har så himla trevliga små tävlingar. Tänkte att vi skulle göra detsamma. Det är liksom ingen hemlighet att Deisy Design gillar Garnstudio och Drops Design. Vi tycker att de har ett brett och bra sortiment med prisvärda garner. Nu är vi däremot lite nyfikna på vad du tycker.

Det frågan gäller i utlottningen är: vilken är ditt favoritgarn från Garnstudio/Drops? Det enda man behöver göra för att vara med i utlottningen av ett presentkort hos oss värt 300:- är att kommentera detta inlägget med just svaret på den frågan – vill man får man gärna utveckla sitt svar genom att tillägga just varför man tycker att just det garnet man utsett är det bästa. Av de inkomna kommentarerna kommer vi att dra en vinnare den 1 oktober. Vill man inte lägga sin kommentar här på bloggen går det alldeles utmärkt att maila in den till info@deisydesign.nu – man är med i utlottningen lika mycket för det.

Logga

Lorna’s Laces

Det har varit många som varit sugna på sockgarnet Shepherd Sock från Lorna’s Laces och nu ligger minsann 13 vackra färger och vilar så fint på en hylla. Det är en rejält lång leveranstid på garnet så man kan vilja passa på. Garnet, 90:-/50g, ligger inte upplagt i vår webbutik – men vill du ha det tillsänt dig så går det som vanligt alldeles utmärkt att skicka en förfrågan/beställning till info@deisydesign.nu

Shephard sock

Av stickorna och på stickorna

Var tvungen att sätta händerna i den nya Classic Alpaca direkt och resultatetPulsvärmare blev en lösärm…eller kanske man kan kalla det lång pulsvärmare? Det är väldigt inne med just lösärmar i höst – helst till grova koftan med kort ärm. Den som syns på bild är stickad med 1 tråd Classic Alpaca och 1 tråd Drops Alpaca för att ge en liten, liten turkos/lila färg till det blå. 1 Drops Alpaca och 2 Classic Alpaca räcker till “min” längd, ca 32 cm, vill man ha lite längre för att få till lite mer rejäl ärm så är det 3 Classic Alpaca och 2 Drops Alpaca som gäller.

 Man har det ju inte roligare än man gör sig så virkade på en liten volangkant nederst med endast Drops Alpaca och på denna kant syddes fast ett par lila paljetter. Därtill virkades en liten, liten blomma med Drops Alpaca och lila Glittertråd…så blev det lite glammigt också för den som gillar det.

Socka på GInte alls glammigt men väl så lyxigt att både sticka med och bära är Austermanns aloe vera och jojobabehandlade strumpgarn. Detta är inte av stickorna utan endast förbi hälen. Väldigt gott att sticka med och alldeles speciellt lyxig blir känslan med ministrumpstickor (endast 10 cm långa) i rosenträ. Sockan är en storlek 32 därför räcker det med dessa stickors längd – vill man göra vuxenstorlek så finns ju dock 15 cm i både bambu och fina björkstickorna från KnitPicks.

Classic Alpaca

Precis i detta ögonblick har vi lagt upp den nya kvalité Classic Alpaca från Garnstudio i hyllorna. Det är milda vackra färger i en härlig grovlek – 90m/50g och likvärdig i masktäthet som t ex Karisma och Muskat från samma ställe. Klicka här för att komma till färgkartan för detta garn.

Som om det inte var nog har vi i veckan fått in läckra effektgarner signerade Plassard och ännu fler färger i Aysén från Araucania!

Sticktips på modell i nya Classic Alpaca – skulle bli en härlig, användbar kofta: 108-22 från Drops

Fri forms efterlysning

Fick en efterlysning på ett foto på den kudde som Deisy gjort i Fri Forms teknik – vilket blev resultatet av den workshop hon deltog i på Stickfest i Väst 2007. Vansinnigt rolig teknik där man med mängder av färger, eller kanske bara en färg i olika nyanser, arbetar med olika tekniker i stickning/virkning för att bygga små “bitar” (populärt av undertecknad kallat för handflatestickning…). Här är i alla fall några foton på kudden – baksidan är virkad.

Kudde fram Kudde bak

Närbild kudde

L.O.O.Y

Det kommer in så mycket nya kvalitéer i hyllorna i dessa tider så man får sticka så stickorna glöder – och det är ju inte så dumt!

Nytt från Järbo är L.O.O.Y – Label of Organic Yarn – som är ett löst spunnet garn i ren ull där leverantören, Järbo garn, låter hälsa att nyanserna inte är färgade (förutom svart som är färgat med ett ekologiskt bra infärgningssätt) och där ullen kommer från får som befinner sig på så kallade godkända gårdar ur ekologisk synpunkt. Garnet är lite ojämnt vilket gör att det blir en spännande yta när man stickar. Det kostar 69:-/hg och till en kofta i damstorlek krävs det 5 hg. Just en sådan kofta är på gång…men inte riktigt färdig ännu…

Vad som däremot är färdigt är en oerhört snabbstickad mössa med dubbelt garn i L.O.O.Y Mössa i LOOY– stickor 9 och med lite lagom ribbstickning. Själva mössan stickas på enklast möjliga sätt genom att man lägger upp och stickar en rektangel och på de sista två varven gör man minskningar för att avsluta genom att dra tråden genom maskorna. Enklare kan det inte bli. På dockan på bilden (där man för övrigt får sig en titt på den nya fina golvet) har vi vikt upp kanten, men om man gör rektangeln lite längre (då räcker det inte med 1 hg garn) så kan man istället göra mössa med det nu så trendigt riktiga hänget bak. Mönstret läggs upp på hemsidan inom kort.

Nystickat

Ibland glömmer man alldeles bort att faktiskt få med saker och ting som blir färdiga från stickorna. Sensommar på AvenynBilden på koftorna är väl sådär, lite väl mörk…det är svårt att inse att det faktiskt var så här vacker på Avenyn i Göteborg då bilderna togs. Så soligt så att det inte ens gick att ta vettiga kort på skyltfönstret som nu är klätt från topp till tå i rosa och lila. Ännu mer otroligt var det att förstå att det var så där soligt och fint förra lördagen när denna lördagen klädde samma aveny i ett grått ösregn…

 Skyltfönster i september

 Koftorna nedan är i alla fall stickade i dels rosa Chunky Tweed från Debbie Bliss – härligt nytt garn som är väldigt trevligt att sticka med, stickor 8mm. 100% ull och faktiskt maskintvättbart i 30 grader trots att det inte är superwash behandlat.

Den lilla koftan i blått är en personlig favorit som vi har haft uppstickat många gånger fast i gjort lite förändringar och använt olika garner. Här är Fabel använt och stickor 2,5mm. Den är stickad i ett stycke och grundmönstret finns hos Garnstudio. Skillnaden mellan denna och orginalet är att jag stickat slätstickning istället för rätstickning. Man får då modifiera måtten lite eftersom rät- och slätstickning uppför sig lite olika.

Baby kläder

Golvkalas!

Inte för att det har så mycket med golv att göra…men finns det en anledning att fira så kan man väl göra det resonerade vi. Nya fina golvet är klart – sånär som på lite listarbete…men vi har därför under hela fredagen den 5 september lite kalas-erbjudanden i butiken.

Alla som handlar får en liten kasse med smått och gott!

10% på hela garnsortimentet från Garnstudio och sticksortimentet från KnitPics!

20% på flertalet utvalda garner som t ex entrådigt ullgarn från Ullcentrum, Dazzle Light från Onion och Angora från BC-garn.

Öppet som vanligt: 11.00 – 18.00

Stängt i veckan!

Ja…alltså….inte helt stängt, men tisdag 2/9 och onsdag 3/9 har vi endast öppet mellan 11.00 och 14.00 pga renoveringsarbete med vårt golv. Ut skall gråa heltäckningsmattan vars tuggummifläckar lämnar mycket att önska. In skall fina golvet! Lägger du order i webbutiken www.garnshoppen.com så packas och sänds din order som vanligt.  Nedan ses bild av “före”….vi återkommer med bild på “efter”…