Kategoriarkiv: Nytt i hyllan

Tema: Siffror

IMG_6111.JPGIdag är det siffror för hela slanten och då räknaren valde att sluta sitt arbete hos oss fick det shoppas ny 🙂

Nu skall denna få betjäna färg när vår nya modell “Julia” skall graderas.

Siffror, siffror, siffror – här skall det räknas framåt och bakåt och kontrollräknas och kontrollräknas igen. Tröjan är stickad i nya kvalitén “Romeo”.

 

IMG_6114.JPG

Sensommar-nytt!

Nu står det stora stick-säsongen inför dörren och butiken fylls med massor av nytt och spännande! Marstrandsbutiken är stängd för i år – men vi ses ju nästa sommar igen.

Vad är det då som har anlänt? Har man följt oss på Facebook och Instagram (deisydesign) så har man kanske redan fått nys om nyheterna men här är några av godsakerna som anlänt:

babyairAir och Cloud tillsammans med Peak är tre nya kvalitéer från Garnstudio/Drops design. Otroligt mjuka är de två första och Air stickas på en sticka ca 5mm och Cloud är dubbelt så grov och därmed dubbelt så grov sticka. På bilden är en liten overall/one-piece som jag gjorde i allra minsta pytte-storleken. Modellen är med i den senaste babytidningen som kommer alldeles inom kort.

Dropskatalogerna, 3 för vuxna och 1 för baby, som det är så många som väntar på kommer denna säsong lite senare men de förväntas anlända kring den 12/9 så nu är det inte långt kvar!
debbiebryggaFrån Debbie Bliss har vi fått in en ny kvalité som är riktigt intressant: Fine Donegal – en lite tunnare tweedkvalité i 95% ull och 5% cashmere för att mjuka till den fint.

Här har vi en påbörjad sjalstickning men vi är på gång med att sticka upp den till en “finkofta” för den gör sig verkligen fint i plagg. Stickas på 3-4mm och du behöver 3-4 nystan till ett plagg. Garnet finns i webbutiken så där kan man titta närmare på det.

Lang har kommit med påfyllning av Mohair Luxe Lamé, nya fantastiska färger i Mille Colori Sock lamé och Jawoll Magic!

milleblingBåde spralliga färger och dova höst-toner. På bilden en tokig prislapp med danska kronor från när vi ställde ut på Strik Bornholm i helgen. En fin stickfestival då Bornholm visade upp sig från sin allra bästa sida när cirka 1000 besökare till festivalen gick på kurser och shoppade nystan dagarna i ända. I butiken kostar garnet 120:- och då får du 100g som räcker till ett par strumpor om du vill göra det. Varje nystan har drygt 400 meter så det är ett riktigt drygt garn.

Sen hälsar vi välkomna tillbaka till Svarta Fåret och nya kvalitéer från Ullcentrum….mer om det en annan dag.

 

 

 

 

Lucka 11 – Lisa och Giotto

Idag vill vi först och främst hälsa Lisa välkommen till butiken på Avenyn! Lisa kommer att praktisera hos oss ett par timmar i veckan under en tid framöver.

Dagens lucka är ett riktigt favoritgarn som vi tar in med jämna mellanrum i ett par färger åt gången. Sex nya underbara färger av garnet Giotto från Colinette Yarns har just intagit sin plats i butiken och idag har vi specialpris på detta. 140:-/100g istället för ordinarie pris 160:-/100g. Kvalitéen är just prick nyss inlagd i webbutiken så har du inte möjlighet att komma förbi butiken går det utmärkt att beställa den vägen också.

Senast överförda32

Erbjudandet gäller den 11/12-2013, så långt innevarande lager räcker och går inte att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.

Öppettider i Allahelgonahelgen

Idag fredag har vi öppet 11-16 och imorgon 2/11 är det stängt.

Vill du sticka något lätt och kul i helgen? Ett tips kan till exempel vara att gå loss på något vackert och kul nystan i lite tunnare grovlek och sticka dig en enkel halsvärmare som du kan linda en eller två varv kring halsen. Använd en sticka som är ett par nummer grövre än vad som rekommenderas så att det skapas ett mjukt och följsamt tyg.

Vi har äntligen fått påfyllning av garnet Mille Colori Socks & Lace Luxe som har 400 meter på ett nystan och är melerat med vackra övergångar och har lite lagom glitter i – som lite spunnet sockar kan man tycka. mille

Här upplagt 170 maskor på stickor 5 och rätstickning fram och tillbaka på en rundsticka…tills garnet tar slut är det tänkt. Sen blir det säkert en virkad kant runt uppläggnings- och avslutningskanten. I en blå ton…eller grå…säkert Drops Alpaca…eller Malabrigo Lace… Hmmm…får se var det slutar.

Ha en riktigt trevlig helg!

Höstnyheter!

host6

Det kommer in nyheter till butiken hela tiden i dessa tider när dagarna blir kortare och sticktiden för många blir längre 😉 Förutom att vi som vanligt har alla produkter från Garnstudio så har vi ett 50-tal sorters garn utöver dessa och här är några av dessa som är nya hos oss den här säsongen:

Det har efterfrågats ett grovt, prisvärt garn i lekfulla färger – vi presenterar då Balder från Viking som ett sådant: 59:-/hg och 100% ull. Stickas med stickor 8-10 eller glest till stor halsduk eller sjal på 12-15.lovikka

Grovt och lekfullt kan man också verkligen kalla de nya färgerna i Järbos Lovikka garn! Ett naturgarn i neonfärger har det också efterfrågats och ja, med dessa Lovikka-färger har man verkligen lyckats att få till detta. 66:-/100g och självklart i 100% ull. Vi har 4 neon-färger inne tillsammans med de klassiska: naturvit och olika grå nyanser.

Det är inte heller fel på färgkombinationerna i de nya färgerna på Fame Trend. Ett garn som för övrigt är en ny stjärna på vår garn-himmel. 99:-/100g och ett nystan har hela 420 meter så det räcker till ett par sockor eller en sjal. Blanda gärna upp det med något för att göra det lite “fluffigt”. Vi har det just nu på stickorna i kombination med nya Alpaca Silk från Garnstudio.

fame

Lite mer sober är färgskalan i senaste leveransen från Malabrigo. Nya färger i Malabrigo Lace och helt nya kvalitén Rasita som är, precis som sin lillasyster Lace, spunnen av 100% merino ull och har på en härva 100g och 285 meter.

malabrigo

silkcash2Sista nyheten för den här gången blir Silk Cashmere som kommer från Ullcentrum. Garnet är obeskrivligt mjukt och vi har det nu i fler färger än tidigare. 240:-/härva som innehåller 55g och 350 meter.

Vi har t ex randat den med angora i sjal och vi vet att den burits på bröllopsfestligheter – såväl av brudar som av gäster – i form av både sjal och kofta.

Avslutningsvis: idag startar vi med världens största alpackarea! Vi bjuder in till alpaca-fest: 25% på Garnstudios alpacka-kvalitéer: Alpaca, Alpaca Silk, Andes, Alpaca Bouclé, BabyAlpaca Silk, Lace, Lima och Nepal. Vi får som vanligt påfyllning hela tiden och kampanjen pågår fram till 131231.

alpacafest

Dags för en ny säsong!

Nu börjar höstens alla underbara nyheter trilla in!

Igår kom höstens första leverans från Lang Yarns. Som vanligt är det extra kul med en ny leverantör i butiken och i denna första leverans kom det bland annat dessa nyheter:

Merino 70 är en grov merinoull som vi har tagit hem i svart och natur tillsammans med tre härliga färgstarka melerade färger. Garnet har en masktäthet på 14 maskor på 10 cm – en grovlek som vi upplevt har saknats när man till exempel vill ha en lite grövre mössa men inte fullt så grov som uppåt stickor 8-9.

lang3

lang4

Vi snubblade också över ett annat garn som vi länge letat efter en kvalité som skall motsvara det vi söker. Ett strumpgarn lämpligt för stickor 3,5 – 4 mm och som är enfärgat. Vi fann det vi sökte i garnet Fantomas som nu finns inne i 8 färger. Självklart kan man göra annat än strumpor av denna maskintvättbara, mjuka ull men den är stark med sina 75% ull, 18% nylon och 7% akryl.

Sen skall det ju glittra i höst och gärna i mohair. En del tycker att det kan vara lite lurigt att sticka med de där tunna glittertrådarna …lösningen finner man i Mohair Luxe Lamé: en supermjuk, tunn mohair med den tunnaste av glittertrådar inspunnen som ger ett fint skimmer över det stickade. (Mohair, och i synnerhet mohair med glitter i, är stört omöjligt att få till ok färgåtergivning på tycker jag så tonerna är mycket mer dämpade än vad det ser ut på bilden.) Tillsammans med nyheterna i garn så kom även Lang Yarns senaste mönsterbok – massor av fina modeller, på framsidan en kofta i just Mohair Luxe Lamé. Boken kostar endast 60:- och då får man mönstren på tyska, engelska och danska.

Senast överförda25

Detta var några av gårdagens nyheter från Lang – resten presenteras längre fram. Eller…om du har vägarna förbi Avenyn – välkommen in!

Igår kom också det som många längtat efter – de nya Drops katalogerna! Fyra till antalet – tre med dammode och en fullspäckad med virkat barnmode. Som vanligt kostar de endast 10:- styck och även om vi har fått in många så finns de endast i ett begränsat antal.

drops13PS: Idag kom det en leverans av Zauberball och Crazy Zauberball – det var dessvärre endast fyra färger med i leveransen för de ligger lite efter i produktion då deras spinneri är stängt hela juli. DS

Glad påsk!

Dags för påsk! Skärtorsdag har vi öppet 11-16, resten av påskhelgen är det stängt. Här är ett urval glada nyheter som kommit in under veckan – samtliga är bomullsbaserade garn från Adriafil:

Baruffa är ett fantastiskt garn där ett garn är sytt fast på ett band av tyll. 90:-/50g (90 meter).

Navy är något som efterfrågats mycket – ett grovt garn (likt tidigare Ice från Garnstudio) som ger grovt, lite rep-liknande, utseende till det stickade. 46:-/50g (75 meter).

Det “mixade” nystanet är Margita – en mix av bomull/viscose. Bilden gör inte alls rättvisa till detta tweed-liknande garn. 62:-/50g (70 meter).

Petalo gömmer sig lite blygt…en kvalité i ren bomull som ger effekten av en mohair. Många har frågat efter ett “mohairgarn för sommaren” – här har vi det! 75:-/50g (150 meter).

Nederst är det påbörjat en liten babykofta i fina Poema – lätt merceriserad, flerfärgad bomull som randar/blandar sig väldigt trevligt. 60:-/50g ( 135 meter).

Nu skall här test-stickas hela helgen! Glad påsk!

Väldigt vad vi lottar ut hela tiden :-)

Mer än 600 personer gillar nu vår sida på Facebook och det är klart att det kan man ju inte förbigå.

Vårsolen tittar fram och lite blyg vårvärme nalkas samtidigt. En dammig solstol fick rama in de varor vi har som vinster i utlottningen denna gång.

För att delta i utlottningen behöver du inte vara medlem eller “gilla” på Facebook utan endast svara här nedan i kommentarsfältet på följande fråga: “Vad tycker du om att sticka vid den här tiden på året – vare sig du stickar framför Vasaloppet, på bänken i solgasset eller “bara” stickar?” 

Vinsterna är tre stycken till antalet och består av våra senaste nyheter:

En gammal favorit är tillbaka: 1 härva 1-trådigt ullgarn från Ullcentrum i kombo med KnitPros rundsticka Karbonz i 3,5mm (garnet behöver inte alls stickas på 3,5 mm utan blir lika fint på såväl 2:an som 7:an…eller ännu glesare).

100g av Noros senaste garn Taiyo Sock Yarn i kombo med KnitPros strumpsticka Karbonz i 3 mm (garnet behöver givetvis inte alls stickas på dessa stickor till sockor utan blir lika gott som sommartoppen, handledsvärmare eller skira sjalen)

500g av Hjertegarns mjuka Cotton Silk – 10 nystan som räcker till…ja, det som vinnaren tycker att det passar! En topp, en tröja, en sjal, ett par tofflor…

Svar på frågan, och därmed också deltagande i dragningen, kan lämnas fram tills dess att årets Stickfest i Väst är till ända – dvs fram till klockan 15.00 söndagen den 17 mars 2013. Vinnare presenteras här på bloggen måndag den 18 mars 2013.

 

Kärlek vid första maskan

Nya Big merino har anlänt och som stor anhängare av “småsyskonen” BabyMerino och Merino Extra Fine så var förväntningarna ganska högt ställda inför den här kvalitén. Och här blev man verkligen inte besviken! Fantastisk spänst i garnet och oerhört mjuk att sticka med. Flätstickning blev rena fröjden och hålmönster framträde exemplariskt bra! Betyg: 5 Deisy Design blommor av 5 möjliga

Nu i veckan fick vi endast in från första delleveransen och resterande färger skall komma in i början av veckan och sedan blir det påfyllning som vanligt flera gånger i veckan. Just detta garnet, tillsammans med Eskimo Tweed och Big Delight, har vi på kampanjpris resten av juni.

Nu skall det läggas upp till plagg i detta. Finns många fina mönster som baserar sig på en masktäthet runt 17m/10 cm. Tror att det kan landa i denna basmodell med fin fläta framtill. Den har masktäthet 16m/10 cm och det kommer garnet att klara fint.

När det letas flätmönster så fastnar jag alltid på denna…varenda gång, år efter år… Det kanske är nu det är dags? Fast då får lillebror Merino Extra Fine rycka in som garnvariant.

Idag är det sista lördagen på ett tag som vi har öppet i butiken på Avenyn. I och med midsommar stänger vi på lördagar fram tills dess att skolorna börjar. Öppet som vanligt på vardagar 11-18.

Missa inte heller att ta en titt på vad som händer när Siv blir till Tor på www.stickfestivast.se