månadsarkiv: november 2012

En extra timme

I samband med att att vi närmar oss jul och att det stickas mössor, vantar, plagg och sjalar för fullt så lägger vi till en extra timme på öppettiderna på lördagar. Fram till jul har vi öppet vardagar 11-18 och lördagar 10-15.

På torsdag är det dags för Grundkurs i virkning – det finns ett par platser kvar!

“Alpacafest”, kurser och sticktips!

Välkommen november med härliga förutsättningar för att krypa upp i soffan och gå loss
med garn och fantasi! Igår hade hölls kursen “Maska av, Maska på” och om två veckor är det dags för Grundkurs i virkning.

I butiken är det full rulle med en stor kampanj på de traditionella alpackakvalitéerna från Garnstudio – 25% rabatt året ut (och som vanligt får vi påfyllning så länge det finns kvar i lager hos Garnstudio).

Vi har stickat upp mycket inför hösten och här är ett litet smakprov på temat “rött”:

Sommarklänningen har blivit fråntagen sina pasteller och istället har vi randat i mustiga färger i Karisma och kryddat det hela med lite flerfärgad bambu/bomull (Cotton Bamboo).

Runt halsen enklaste halskragen: lägg upp 25m på stickor 9 med grovt garn (ca 50m/50g) och sticka rätstickning. Sticka upp ca 5 nystan – så att halsduken blir ca 120-130 cm. Sy ihop. Ju mer dramatisk variation mellan nystanen desto mer effekt blir det på kragen när den kommer på.

Halloween-inspirerade sjalen är stickad med zig-zag mönster och vi har valt att randa med en flerfärgad nyans av Botany Lace från Araucania och en enfärgad orange i Malabrigo Lace. På huvudet är det istället blandat en tråd enfärgad Alpaca och en tråd Crazy Zauberball. Alpaca ger mjukheten och Zauberball ger färgeffekten.

Den cerise/orange halvcirkelformade sjalen är en kombination av garner som gifte sig riktigt, riktigt bra: en enfärgad Kid-Silk tillsammans med Fame Paljette. Kid-Silk ger mjuk fluffighet och Fame ger färgskifftning och de fina små paljetterna som sitter fast på tråden.

Mössa i röd Puno med mönsterstickade halskrage i Baby-Merino i spralliga färger!

Imorgon Alla helgonsdag är det stängt i butiken – öppet som vanligt igen på måndag 11-18.