månadsarkiv: januari 2011

Ny babykatalog!

Det duggar tätt om nyheterna från Garnstudio just nu – så tätt att vi liksom nästan inte riktigt hänger med att rapporera om allt kul som händer. (Det händer ju en hel del annat förutom Garnstudio förstås t ex: igår fick vi in Eco-Alpacan som många väntat på, idag kom också en rejäl påfyllning av Raggi, Onions Baroque som var med i Allers sändes från Danmark igår och är snart här och de färger som vi saknar i Zauberball kommer inom kort.) Idag kom den nya babykatalogen in i butik – endast 10:-/styck.

Mycket är fotograferat i garnet Delight men här kan man ju just nu göra superklippet att istället använda sig av nya Baby-Alpaca Silk med mjukaste alpackan förenast med 30% mullbärssilke! Eller bomull, eller maskintvättbar mjuk ull, eller bara alpacka, eller flerfärgad Fabel, eller luddig mohair, eller blankare Cotton Viscose…

Missa inte heller att det är sista chansen för trevliga garnet Classic Alpaca som utgår för att göra plats för alla nya kvalitéer – precis som Garnstudios tunna alpacka fast lite grövre till stickor 4mm, 20m/10cm.

Mönsterstickning

Att sticka med flera färger i Ecologico Camel är en ren fröjd – det är nästan så att det blir lite svårt att sticka fel. Lustigt med det garnet är också att man kan tycka att det känns lite små-mjukt när man tar i själva nystanet, för att sedan upptäcka att det blir nästan en annan kvalité när det blir uppstickat – det blir en väldigt mjuk och behaglig kvalité som växer fram. Garnet placerar sig i de övre prisklasserna på 47:-/50g men är verkligen ett garn som passar såväl nybörjaren som den garvade stickaren – dels blir man sugen på att sticka mer…och dels blir man mycket nöjd med det man har stickat!

Till liten

Lilla babytunikan blev fullkomligt bedårande i Baby-Merino från Garnstudio. Gör man den i det garnet så blir det otroligt mjukt och maskintvättbart – vill man istället göra det lite lyxigare alternativet: ja, då använder man nya Baby Alpaca Silk som nyss kommit upp på hyllorna.

Tunikan är matchad med liten “bolero-kofta”. Gjord i samma mjuka material fast något grövre: Merino Extra Fine. Mönstret kan vara lite lurigt att finna för det är ett av alla de extramönster som ligger hos på Garnstudios hemsida och som inte någon gång gått i tryck.

Andes blev en mössa

1 nystan av Andes senare så var en mössa producerad! Härligt och kul garn att sticka med. Fyller inte lika mycket som “kompisen” Eskimo från Garnstudio men detta kan ju vara både för- och nackdelar. Just vad gäller mössa…kanske inte så bra. Men här ser man istället möjligheterna att t ex sticka flätor med grovt garn utan att det blir alltför klumpigt. Stora tofsen är gjord i en blandning av det som var kvar av Andes-nystanet, Puddel och Eskimo. Mönster finner man på Garnstudios hemsida.

Tips – missa inte att Garnstudio varje dag lägger upp nya mönster ur nya kollektionen allteftersom de blir klara.