månadsarkiv: juni 2012

Tips från coachen & Tor

Några tips som kommit upp flera gånger de senaste dagarna:

När man stickar randigt på rundsticka så blir det lätt “hack” i färgövergångarna. För att komma förbi det problemet är en av lösningarna på detta att man varv 1 stickar alla maskor och varv 2 lyfter den första maskan.

Vanligaste minskningen kring en raglan är att man före markören stickar 2m tillsammans och efter markören lyfter 1m, sticka 1m, dra den lyfta över den stickade. En variant på den senare minskningen är att man stickar 2m tillsammans vridet. Varför kan man fråga sig och ja, många tycker att det blir en lite tightare och snyggare minskning. Själv gör jag än det ena än det andra.

Randa med randigt garn – här är det nya Big Delight som är använt och randat med – färgerna Rosenträdgård och Atlantis blev fina tillsammans i lilla barntröjan.

Imorgon, söndag 1/7 klockan 10.00 då öppnar anmälan till Stickfest i Väst – i öst. Genom ett samarbete mellan Deisy Design och Yll&Tyll har det blivit möjligt att ta med stickfesten till Enköping och Härjarö resort. Vi kallar stickfesten i öst för Tor och varför kan du finna ut på bloggen. Precis som vanligt är det massor av fina workshops och tillresta garnbutiker och annat kul. Hur du anmäler dig hittar du som vanligt på hemsidan.

Kärlek vid första maskan

Nya Big merino har anlänt och som stor anhängare av “småsyskonen” BabyMerino och Merino Extra Fine så var förväntningarna ganska högt ställda inför den här kvalitén. Och här blev man verkligen inte besviken! Fantastisk spänst i garnet och oerhört mjuk att sticka med. Flätstickning blev rena fröjden och hålmönster framträde exemplariskt bra! Betyg: 5 Deisy Design blommor av 5 möjliga

Nu i veckan fick vi endast in från första delleveransen och resterande färger skall komma in i början av veckan och sedan blir det påfyllning som vanligt flera gånger i veckan. Just detta garnet, tillsammans med Eskimo Tweed och Big Delight, har vi på kampanjpris resten av juni.

Nu skall det läggas upp till plagg i detta. Finns många fina mönster som baserar sig på en masktäthet runt 17m/10 cm. Tror att det kan landa i denna basmodell med fin fläta framtill. Den har masktäthet 16m/10 cm och det kommer garnet att klara fint.

När det letas flätmönster så fastnar jag alltid på denna…varenda gång, år efter år… Det kanske är nu det är dags? Fast då får lillebror Merino Extra Fine rycka in som garnvariant.

Idag är det sista lördagen på ett tag som vi har öppet i butiken på Avenyn. I och med midsommar stänger vi på lördagar fram tills dess att skolorna börjar. Öppet som vanligt på vardagar 11-18.

Missa inte heller att ta en titt på vad som händer när Siv blir till Tor på www.stickfestivast.se