månadsarkiv: januari 2009

Uppstickat ur nya Baby Drops

Det är ju väldigt roligt att sticka baby plagg…här är vad som hittills kommit av stickorna från de senaste katalogerna. Baby kollektion

Några kommentarer om dessa:

Den röda är stickad i mjuka Eskimo – snabbstickat projekt – 4 nystan Eskimo – stickor 8 – “allt stickas i ett”, dvs inte separata ärmar. (Hade först tänkt att göra den till tomtekofta med vita virkade kanter.) 

Naturvit liten söt sak som inte har fått några knappar än… I Baby Drops 18, modell 10 är den stickad i härliga Drops Merino men här användes istället Classic Alpaca – den nya lite grövre Alpacan från Garnstudio. Denna stickas i ett stycke – dvs sticka ett framstycke, sticka ett till, sätt dessa framstycken på samma sticka och sticka ned över ryggen. Hur smidigt som helst! Baby Drops: 16-16.

Melerade koftan i orange/rosa är stickad med 2 trådar Fabel – det färdigrandade garnet melerar sig fint då man mixar två olika, men snarlika färger. Knappar har varit lite lurigt, men nu är det enkel träknapp som har övertygat och inom kort kommer i. Mönstret: Baby Drops 18-17 – det enda som skulle kunna rekommenderas är att man inte maskar av axlarna som det står i mönstret (separat) utan att de maskas av ihop och tillsammans. Annars är även detta en smidig modell utan separata ärmar.

Turkos/grön kofta till sist, är sedan stickad i 1 tråd Fabel och 1 tråd Alpaca – man tappar “maskintvättbarheten” men vinner en oerhörd mjukhet med Alpacan. Klassisk liten kofta i 5 delar och hyfsat grov sticka som kan med olika kvalitéer varieras i det oändliga. Mönster: 16-19. (Garnet räckte även till babyhätta modell 18-12 så det blev en sån också…)

Viking info

Ni är många som har väntat på påfyllningen av Viking Superwash och nu är det fullt i hyllan med härlig färgprakt – endast 19:- per nystan för detta fina garn i 100% maskintvättbar ull.

Steg 1

Höll stickkurs för nybörjare nu ikväll. Alltid lika fantastiskt att se hur fort man kan gå från att inte kunna lägga upp, till att avigmaskan blir till. Tack för en trevlig kväll ni sju nybörjare – skall bli intressant att se hur mössorna ser ut med dess olika varianter i färg och form. Fantastiskt är det också att se hur fort kreativiteten tar vid och hur man inser att det här är min mössa och ingen annans. Att man kan göra ribben 1 cm extra, att man gör mosstickning i kanten och slätstickning där det annars skulle vara rät. Att mössan kan bli knallgrön, brun, melerad eller två-färgad. Precis samma mössa, med samma mönster, samma material – sju helt olika varianter! Hoppas att ni alla träffas och har mössorna på huvudet och skickar mig ett kort på det hela.

Glöm inte att man när som helst kan skicka ett mail eller komma förbi butiken om man t ex fastnar i “hur drar man nu tråden genom maskorna” eller hur skall den här grejen snyggast sys ihop…fin-fin hjälp finns naturligtvis på Garnstudio och den handarbetsskola som finns där.

På resande fot…

Skall på semester och det är alltid så klurigt att välja vad man skall sticka på… Själv försöker jag att sticka till mig själv just på semester då det mesta annars är till butiken.

Funderar kring denna modell som jag i flera år har spanat på. Gillar hur den sitter – det finns en mer eller mindre exakt i Eskimo som jag gjorde för ett par år sedan och de rundade framstycket blir väldigt bra.

Frågan är bara: vilket garn? Har varit mycket sugen på att göra framstycken i strumpgarnet från Lorna’s Laces tillsammans med 1 tråd Alpaca och resterade delar i 2 trådar, samma färg, Alpaca. Fast sen ligger min favoritblandning: Alpaca och Cotton Viscose när tillhands att välja – gillar verkligen hur de blir tillsammans (lite fastare, mjukt, följsamt, lite tyngd, lite blankt…). Sen så är det ju naturligtvis så att Cotton Viscose tillsammans med Safran ligger bra till – då får man ju en bra sommarplagg, dessutom blir det maskintvättbart och tåligt…eller kanske bara i Paris med en fin virkad kant i något glittrigt….eller kanske…..

Hmmmm, det är ett par timmar kvar av dagen så det blir till att tänka effektivt på detta före avresa…

 Tillägg: Cotton Viscose och Alpaca vann…fortsättning följer…

Har man lovat så har man…

…sen kväll och höll nästan på att glömma att ladda upp ett foto av Silverland – en axelvärmare vi har i butiken. En lycklig stickerska kommer inom kort att få material till den i present och vi hade inget foto på den vid tillfället. Så, då man inte har skyltdocka till hands så får man väl helt enkelt ta sig själv. Så här ser den ut och det går givetvis att komma förbi butiken och ta en närbild på plagget och studera den närmare om man så önskar. (Ursäkta att jag inte riktigt hade sinnesnärvaro att välja ett omönstrat plagg under -ibland går det lite fort…)

Tillägg: klart man får fråga om pris! Hur mycket man vill. Detta plagget kan man göra i hur många varianter som helst – men garnkostnadsmässigt i utseende som på bilden hamnar man på ca 450:-.

Silverland