månadsarkiv: april 2008

Härliga vår!

Bladen på träden på Avenyn spricker ut nästan under tiden man tittar på dem – det kommer att bli en fin inramning till kvällens festyra då Cortegén rullar förbi. Då är vi inte i butiken för vi stänger klockan 16 idag. Som vanligt så firar vi att det är en “afton” och stänger lite tidigare. Själv skall jag ägna lediga tiden åt att vårstäda på landet. Risken är dock överhängande att en bra bit av tiden kommer att läggas åt nya garnet Baroque från Onion som landade igår. Så enormt vackra färger! Det är en släktning till Dazzle som vi haft ett tag – fast detta är snäpet lyxigare i det att det inte är knuta kvalitéer efter varandra, utan de är sydda ihop. Inga små knutar som sticker ut här och där. Denna modellen blir det – fast i vacker blå/grön/turkos färgställning. Började igår….kul design med överdelen stickad separat till en början på längden med kortvarv, sedan plockas maskor upp och man stickar neråt i rundstickad ribb. Stickor 6 – kan den vara klar på måndag…..?

Magiskt?

Grytlapp - MagikerVar ju genast tvungen att ge mig på garnet Magicline – det som kom i veckan.  Så igår blev det en stickad grytlapp –  urbra är det att sticka grytlappar dubbla med en liten rundsticka. Svisch så är det klart! Riktigt härligt att sticka i och alltid kul med garn som det händer saker i. 1 nystan per grytlapp och 1 nystan för effekten runtomkring – mönstret kommer inom kort på vår hemsida på www.deisydesign.nu. Piffigt värre blir det ju att ta upp en av färgerna i garnet runt kanten… Härligt med ett projekt som påbörjas och avslutas samma kväll. Det gör ju att man kan påbörja något nytt redan – ja, nu!

Brudklänning

Måste också nämnas – vilken fantastisk klänning vi fick låna från Järbo garn att ha i skyltfönstret! En brudklänning med tillhörande brudklänning och sjal gjorde att halva Avenyn förundrades över att man faktiskt kunde s-t-i-c-k-a även sådana ting. Behöver jag säga att det var en och annan som frågade om jag hade gjort den….och om huruvida jag hade använt den… Men det hade jag ju inte utan den lånades hit i samband med SiV-08 som man skulle kunna skriva en hel uppsats om men det mest finns att läsa på www.stickfestivast.se och på en hel massa andra bloggar som skrivit så trevlig och positivt och bra om SiV:en på alla sätt och vis.

Stickcafé på Jup’s

Nu blir vi lite färre för varje gång…det är våren som tränger sig på och kanske är det trädgårdsarbetet som pockar på uppmärksamhet? Men det är ett gott gäng som samlas på Jup’s varannan måndag ojämna veckor. Ett par veckor till håller vi på – sedan blir det sommarlov. Fortsätter vi igen? Ja, det får vi väl göra – fjärde året börjar i augusti.

Efter garnmässa

Vårens lilla garnmässa i Göteborg har gått av stapeln och det blir en hel del nyheter att se fram emot allt eftersom. Flera av godbitarna kommer inte förrän till hösten – var sak har ju sin tid…men redan igår kom Magicline från Anchor – vackert “prickigt” garn som blir utmärkt att sticka eller virka sommarens badväska i. Finns i sex vackra färger vilket genast gav mig huvudbryderi om vilken som faktiskt var finast.

Sen är det ju detta med Ingrid (http://grelber.blogs.se/) och de myror i huvudet hon alltid sätter med sina fantastiskt roliga idéer… Fri Form är det nu jag relaterar till – hon har ju en del på gång som det är väl bäst att specificera sig – men det är ju så in i bänken kul! Skulle ju inte sitta och pilla med detta tidödande handarbete men man blir fullkomligt fast i färg och form så det går bara inte att lägga det ifrån sig. Nu håller jag på med grönt med inslag av lila och guld. Tack Ingrid för att du inspirerar och “smittar” på ett så oerhört positivt sätt!

Nytt i veckan

Här sitter man som sagt mitt i SiV förberedelserna och glömmer alldeles av alla nya fantastiska kvalitéer som kommit in i veckan. Ett av problemen med att få in många nya garner samtidigt är att komma på trevliga och vackra plagg och kreationer till varje garn… Det är ett kärt problem måste tilläggas – vem vill inte “gå loss” på Debbis Bliss fantastiska Pure Silk som ligger som små vackra blomstjälkar i hyllan? Eller Dazzle light – härvor i makalösa kombinationer som bara blir bra – nästan hur man än gör? Vackra pastellfärger i M&K Baby EcoBomull triggar igång viljan att sticka fina, mjuka babyplagg… Dazzle light finns nu i sjal virkad i kärleksknutar och Eco Babybomullen är på gång till söt virkad klänning till lilltjejen. Alltså inte min lilltjej…utan en annan – kanske din?

Pure Silk får vänta denna omgång – Kid Silk från Garnstudio kom emellan och stickas tunt och skirt till fina sommarkoftan.

Kofta i dubbel Kid Silk och Cotton Viscose i rosa toner