månadsarkiv: mars 2012

Cotton Light i nya kläder

Vår leverans från Garnstudio där Cotton Light är med har blivit försenad och kommer inte anlända förrän tidigast måndag. Efter det så är det däremot fritt fram att fynda denna kvalité som kommer att finnas till introduktionspris under april. Garnet har funnits i ett par år men har nu fått ny färgkarta och en uppdaterad mix av kvalitéer som gör att den nya sammansättningen “andas” bättre. Superpriset 14:-/nystan under hela april!

Nya garner och vårens intåg

Nya garner som kommit in i det senaste Puno – fjäderlätt ull till både stor och liten, Aya – färgsprakande bomullbaserat Norogarn och tunna Lino i 100% lin som kanske blir just ditt favoritplagg i sommar.

Plagget ner till höger är en gammal favorit som är i ropet igen både pga av dess färger och dess gleshet. Här är det stickat och randat i massor av läckra färger och använt tekniken med omslag som man släpper. På det viset får man både glesheten och styrseln i plagget.

På lördag är det vårfest på Avenyn: “Det våras på Avenyn“. Nu håller vi tummarna för att det fantastiska vädret i Göteborg håller i sig! Massor av erbjudanden och aktiviteter längs med hela gatan och omnejd.

OBS! Cotton Light som kommer att vara på introduktionspris under april är på väg till oss från Garnstudio men har inte kommit ännu.

Kontraster och Stickfest i Väst

En underbar vårdag i Göteborg och Noros garn Aya är som gjort för att sitta och njuta av en stickning i solen! Att då sitta mitt i förödelsen efter en dränering skapar kontrast och ger verkligen garnet karaktär i den dramatiska färgsättningen när allt runtomkring är riktigt lerigt brungrått. Rätt stickning på rätt plats med andra ord.

Nästa helg, 23-25 mars, är det återigen tid för Stickfest i Väst! Sjätte året som vi håller till på Grötö utanför Göteborg. Har du vägarna förbi är du hjärtligt välkommen – det finns några workshopar som fortfarande har platser kvar, men man kan alltid komma till SiV och bara sticka och ha det gott. Missa inte heller tävlingen som finns på SiV-bloggen – sista dag för deltagande på fredag! Alla kan vara med, oavsett om man skall med på SiV eller ej.