månadsarkiv: september 2011

Påfyllning av Angora

Det frågas ständigt efter en fin och riktigt fluffig angora. Nu har vi ett par stycken varianter inne. Kanske blir det aktuellt att sticka något som denna halvkofta? Mönster finns gratis på Vouge Knittings http://hemsida sedan du loggat in dig som medlem där. Inspirationen till denna fann Vouge i samband med det engelska prinsbröllopet i somras då en liknande bars av bruden under kvällen.

20110922-164419.jpg

Point 5 mössa…med lite glitter…

När jag gick hem idag vid 15 så lade Febe upp ett antal maskor för att köra en mössa i lite kul kombinationer…två timmar senare får jag ett SMS: 1 styck mössa tillverkad!

Här har vi den och den  är i höstens alla färger. I kanten finner man djupt röd Polaris och i själva mössan Point 5 (från Colinette) i en melerade färgställning i rost, grönt och vinrött tillsammans med Katias röda guldglittertråd. Ja, är det snabba julklappsprojekt man är ute efter så är detta en variant att rekommendera.

Under glaset som mössan står på skymtar man Tao (100% silke från Colinette). Inte heller ett dumt höstprojekt till t ex lyxiga pulsvärmare…

Ny herrkatalog från Drops!

Just som jag skriver detta, i regnrusket på måndagmorgon, håller man på Garnstudio som bäst på att ladda upp de bilder och mönster som kommer att komma i katalog 135 – en mycket efterlängtad katalog med herrmönster. Ta en titt på den senast uppladdade mönstren.

Just denna modell är stickad i Karisma (100% maskintvättbar ull) men kan t ex också stickas i Merino Extra Fine (också 100% maskintvättbar ull men snäpet mjukare). Både Karisma och Merino extra fine har sänkts i pris och nytt ordinarie pris är 26:-/50g respektive 41:-/50g.

Höstfärger

Undan för undan kommer det in härligheter lagom till att det är dags för höststickningarna. Här är det t ex en kofta i ockra och Alaska från Garnstudios senaste kollektion – runt halsen ligger en härva Blickfang från Atelier Zitron: handfärgade och supermjuka. Stoooora härvor i mustiga är Point 5 från Colinette. Spetsstickat i lila är fina Jaipur Silk Fino. Mössan i glada färger av Karisma är vårt eget mönster “Daisy” med litet tusensköneliknande mönster – fint både att sticka enfärgat och randigt. Längst ned till vänster är färgsprakande påfyllning av Lace merino från Ella Rae.