månadsarkiv: juni 2011

Vilken sommarvärme och vilka sommarpriser!

Mitt på soliga Avenyn stod denna koftan nyss placerad – den och många, många andra plagg kan vara extra intressant att sticka nu när vi drar igång sommarens supersale med 30% rabatt på sommargarner från Garnstudio!

Ett och annat nystan av andra sommarkvalitéer har också hamnat i reakorgarna…

Vi har inte tekniska möjligheter att sänka priserna i vår webbutik då det alltid är fraktfritt när du handlar för över 300:- där, men istället är du välkommen att lägga ett mail till info@deisydesign.nu med vad du önskar beställa så återkommer vi med betalningsinformation för dina reavaror (reavaror måste förskottsbetalas och frakt tillkommer på alla reavaror oavsett totalsumma).

Midsommar och höststickningar

Nu är det sommar hos Deisy Design och därför har vi nu och fram tills att skolorna börjar stängt på lördagar. Till helgen är det naturligtvis lite extra stängt då vi firar in sommaren i och med midsommar och stickar in sommaren under det att vi givetvis samtidigt dansar med i “Små grodorna”!

Torsdag 23/6 öppet 11-16, Midsommarafton och Midsommardagen är det stängt.

Du som redan nu är sugen på att fundera över höstens stickprojekt gör rätt i att ta en titt på Garnstudios hemsida där man lägger upp nya mönster ur den generösa och härliga höstkollektionen varje dag! Själv tror jag att jag nog måste ha denna till höger klar lagom till höststormarnas ankomst…

Malabrigo Lace i spets och lite mer supersale

Med en härva Malabrigo Lace och en dos tålamod kan det t ex bli en sådan här läckerbit! Mönstret är från Knitty.com som är som en mönstertidning på nätet och som kommer ut ett par gånger per år. Tidigare mönster ligger kvar och just denna heter Aeolian Shawl. I beskrivningen finns det tre olika storlekar och detta är den mindre, den som kallas “shoulderette”. Deisy valde att endast sticka in pärlor i sista avmaskningsvarvet på vår variant vilket ger fint fall till sjalen.
Malabrigo Lace har lång leveranstid och just nu har vi inne ett antal härvor i karamelliga färger – fler är beställda och kommer så snart de är klara hos Malabrigo.
Vill man istället göra en mohairvariant av sjalen så har vi fortsatt supersale på Kid-Silk fram till Midsommar: endast 52:-/nystan. Har du inte möjlighet att komma förbi vår butik i Göteborg så kan du beställa hem garnet via ett mail till info@deisydesign.nu – frakt tillkommer oavsett ditt ordervärde.

World Wide Knit in Public-Day

Nu är det åter dags för årets Världsstickaredag! I Göteborg går evenemanget av stapeln nu på söndag den 12 juni och inbjudan står det som följer:

“STICKNICK utanför caféet/ restaurangen i Botaniska Trädgården från klockan 13! Ta med garn och stickor, filtar, fika och leenden! Välkomna önskar Sticknätverket Västra Götaland och Slöjd i Väst!”

Ingen anmälan krävs utan det är bara att komma förbi. Skulle regnet vilja komma på besök så befinner man sig ju behändigt vid ett café…

Ella Rae är oemotståndligt!

Vilken härlig Lace Merino  från Ella Rae som landade i butiken häromdagen! Maken till mjukhet och följsamhet får man leta efter – därtill ett gäng med vackra färg.

229:-/100g ligger härligheten på och det är enormt drygt (420m/100g) och till detta pågående arbete  -babytröja i liten storlek – kommer det att räcka med 100g. Ett par spetsstickade pulsvärmare hänger också på ett par stickor i butiken…

Likt vispad grädde…

…blir garnet Loopy när man stickar med det. Garnet är en kompis till populära CanCan då det stickas på samma sätt, men uttrycket blir lite olika. Mindre blankt, glesare, andra färger och går betydligt snabbare att arbeta med. I mitten är endast Loopy stickat och nedan till vänster är Loopy istället lagd som en kant kring en stickad linsjal. Den tekniken kan man använda för att göra volang på en kjol, en krage eller runt ärmar.

Överst till vänster är en liten variant av Rakel – samma princip – uppifrån och ned men med lite mindre sticka så att resultatet blir lite tightare och lite kortare så att det blir en riktig bolero av det. Garner som är använda är ett nystan Baroque och ett nystan In-Silk. Väldigt roligt projekt!

Till höger hänger garnglädje från Colinette i form av att Giotto kommit tillbaka. Linne är på väg att bli uppstickat i garnet men detta är ju också ett riktigt fint effektgarn i såväl sjalar som plagg.