månadsarkiv: september 2010

Halsvärmaren Zapp

Modet med halsvärmare håller i sig. Blir som en variant av pulsvärmaren – ett snabbt litet kul projekt utan regler och egentlig passform. Lite mer exklusiva garner likaväl som enklare varianter kan användas. Speciellt de lite dyrare varianterna är roliga att använda då man inte behöver så mycket garn . Denna, kallad Zapp, är gjord i 100g Azapa från Aruacania och är egentligen dubbelt så lång så man kan antingen ha den dubbelt virad som här eller lång i formen. Det superenkla mönstret ligger på vår hemsida.

(Mössan som skymtar är gjord i Silk Garden med lite gott “häng”.)

Efterlysning 2

Raskt efter förra efterlysningen så dök det upp en till – någon som kan tänkas ha kvar av Silke-Alpaca fast denna gång i vitt, fg 1101. 1 eller 2 nystan eller vad som helst kan säkert hjälpa kunden vidare.

Efterlysning

Vi söker med ljus och lykta efter ett nystan Silke-Alpaca i fg 100 – dvs naturfärgat – för en kunds räkning. De behövs inte inte mycket alls – det är bara några varv kvar på plagget. Ett halvt, ett kvarts nystan….det mesta skulle nog funka.

Höstfärger och Råda

Naturen börjar inspirera…när man ser lönnbladen utvecklas till de mest fantastiska färgfyrverkerier då får man lust att gå loss på just dessa färger. Här en bild på ett WIP: poncho stickad uppifrån och ned, lite glesare och med härliga färger i goa kvalitéer: In-Silk, Silk-Garden, Diva och Azapa. Tror nog att man i princip skall kunna klara sig på ett nystan/härva av vardera, st 8. Eller kanske endast mjukaste Azapa…det skulle ju inte vara så dumt heller?

Befinner man sig i närheten av Råda och Mölnlycke imorgon så blir det stickträff där kl 19, föranmälan krävs.

Tillägg och stickcafé

Garnåtgång till vanten – det har efterfrågats exakt hur mycket som är kvar av respektive färg när vanten är stickad: det är då 30g Fabel kvar och 26g Delight. Dvs man ligger bra till med Fabel men det är ganska så precis med Delight. Man kan ju också välja att köpa på sig två Delight nystan eftersom man då har möjlighet att få vantarna exakt likadana vilket annars kan vara lurigt.

Camilla – kul att du jobbat vidare med de virkade kanterna! Visst är det 113-23 som jag hade med mig – fast min variant var i Silke-Tweed och Kid-Silk med liten glittrig kant (“den enklaste varianten”).  

Lohrs Pocket MedMera på Kapellplatsen har nu lagt upp sina datum för höstens stickcaféer och redan idag är det premiär:

11/9 – Inês visar nyutkomna stick-och handarbetsböcker

16/10 – Ingalill Johansson presenterar sin bok “Stickat i ekologisk ull”

27/11 – Linda från Deisy Design pratar garn och ger tips på snabbstickade julklappar!

Kl 15-17.30, avgift 15:- och under dessa eftermiddagar kan man köpa sig fika för endast 25 kronor.

Malabrigo Lace

Påfyllning av Malabrigo Lace i flera vackra färgställningar. Garnet är supertunt (ca 400m/50g) och därmed också drygt som bara den. Sticka den enbart eller dubbelt eller med något annat eller virka fina kanten på koftan eller…de här riktigt tunna kvalitéerna har väldiga möjligheter! Här stickad tillsammans med Kid-Silk för att få mjukaste, mjukaste sjalen.

Modell bilder

Ibland blir helheten lite lustig när man tar bilder på uppstickade modeller. Här en mycket liten mannekäng som står och tittar på skyltningen i augustisolen utanför butiken.

På huvudet Mans Kvinna mössan som är i modellen som en mösshatt. Stickad i mjuka Merino Extra fine med mönster föreställande man och kvinna, inspirerad ifrån hällristningarna i Tanum. Den finns med tillsammans med en hel del annat på Quiltköpingsmässan i Lidköping i helgen.

Just nu också stor rensning bland handstickade modeller: från 50:- till 200:-