Kategoriarkiv: Julkalender 2017

Lucka 24: Julkalendern!

Under hösten har vi sålt material till Thereses fina julkalender i butiken. Nu släpps istället kalendern på Ravelry och du kan köpa enbart mönstren i digital form!

I lucka 24: 24-26 december har vi fått möjlighet att erbjuda er alla på 10% rabatt på mönstren till dessa 24 olika mini-strumpor. Uppge koden ”deisyjul” när du skall betala för att erhålla rabatten.

Mönstret når du via den här länken: https://www.ravelry.com/patterns/library/julkalender-2017

En riktigt god jul önskas er alla!

Lucka 23: Dan före dopparedan…

Så här dan före dopparedan så är det många som rensar kylskåpen för att få plats med julens härligheter.

I lucka 23 gör vi lite samma sak: lite återbruk av tidigare luckor och 50% rabatt på sista nystanen av Gocce di Cristallo och Moshi som kommer att lämna våra hyllor då nya kvaliteer är på ingång.

Precis som vanligt går erbjudandet ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.

Öppet idag 10-15. Julafton, juldagen och annandagen stängt.

Lucka 20: “Som sommaren…som sommaren…”

Inom en väldigt snar framtid så kommer det att ske ett skifte från vinter till sommar. Det brukar ofta ske i samband med nyår  – man vill sticka inför vår och sommar! Samtidigt är det många kalla dagar (“vant-dagar”) kvar tills dess att vi går i sommarkläder… Idag kör vi därför en liten försmak – en dag i sommarens tecken i väntan på det som kommer!

Bilden idag skulle föreställa festliga badbollar och badringar, men jag fick inse att de där ringarna och bollarna har inte blivit använda på ett gäng år…och var därför inte helt samarbetsvilliga… Därför på bilden: schyssta Belle-nystan, med inte så schyssta badbollar.

I dagens lucka ger vi dig som vi börja jobba med den där goa sommarstickningen lite försprång. Belle är ett härligt garn: bomull i kombination med en skvätt lin och en skvätt viscose.

Idag ger vi 20% rabatt på garnet Belle! 

Precis som vanligt så gäller erbjudandet endast idag 20/12-17 och ej i kombination med andra erbjudanden eller rabatter.

Lucka 19: “Infinity Shawl”

Vi har letat runt efter ett av de nu så populära kvalitéerna som på ett stort nystan inte “upprepar” sig utan går från färg-till-färg-till-färg…osv… och nu har vi hittat ett riktigt trevligt i 100% merinoull från vår spanska leverantör Katia.

Igår kom således “Infinity Shawl” till butiken i fyra vackra färgställningar och självklart fick det direkt bli en lucka. Ett nystan innehåller 150 gram och hela 600 meter! Kanske är det just detta som skall bli din julhelgsstickning? Garnet har fina färgövergångar och kan antingen virkas/stickas lite mer avancerat eller helt enkelt ett garn som lämpar sig utmärkt som IT-stickning (= inte-tänka-stickning 😉 ).

I dag den 19 december så ger vi 20% rabatt på just Infinity Shawl:
1 nystan á 150g kostar idag 190:-!

(Ordinarie pris är 240:- och erbjudandet gäller så långt lagret räcker och ej i kombination med andra erbjudanden eller rabatter.)

Vinnare i söndagens utlottning: Garnfest eller Stickfest! Det var så härligt många som deltog och delade och gillade så det blir helt enkelt en vinst av vardera istället för bara en. Så….trumvirvel…

Lyxpaketet med garn går till Maria C Wennerbeck!

Valfri workshop på kommande SiV går till Annika Liljeberg!

Lucka 16: Vi bjuder på Paris!

I förra veckan bjöd vi på “Burano” – i dagens lucka bjuder vi på mönstret till sjalen “Paris” som också är med i vår kollektion “Jorden runt på 80 sjalar!”.

Mönstret finns att ladda ned via vår Ravelry-sida

För att “komma in” på Ravelry-sidan behöver man vara medlem i Ravelry men det kostar inget att bli det. Mer om vad Ravelry är beskrev vi i lucka 8.

Lucka 15: Mössa med tofs!

Här är en jätte-rolig mössa att sticka som man verkligen kan variera i det oändliga!

Den stickas i rätstickning till en början med Serpentine + Kid-Silk som gör att det blir en lite fin blank yta på kanten och därefter Delight + Kid-Silk i resten av mössan. Avslutar gör man med en tofs som man gör på traditionellt “två-pappskivor-tillsammans”-sätt.

Jag kan inte sluta tänka på fantastiska färgkombinationer…skulle lätt kunna tänka mig att sticka en 10-12 stycken 😉

I dagens lucka har vi specialpris på material till mössan:
mönster och garn för 150:-!
(garn = 1 nystan Delight, 1 nystan Kid-Silk och 1 nystan Serpentine)
(ordinarie pris 197:-)

Erbjudandet gäller endast 171215 och ej tillsammans med andra erbjudanden eller rabatter.

Lucka 14: Virknåls-lucka!

I dagens lucka hittar man ett erbjudande på virknålar. Vi har lite olika varianter i butiken – de enklaste klassiska, de med lite bredare skaft och de i trä som är dubbla med en storlek i varje ände.

Vi vill i samband med dagens lucka sprida lite ljus över våra regler angående returer, byten och återköp. Det är inte alls komplicerat, men det är i alla lägen viktigt att du sparar ditt kvitto. Så här:

“Du har bytesrätt och öppet köp på dina inköpa nystan i 6 månader från inköpsdatum mot uppvisande av kvitto. På verktyg, så som stickor och virknålar, är det varken bytesrätt eller öppet köp.”

Det kan också vara fiffigt att veta om att du vill att vi till exempel skall hålla ett extra nystan till dig så kan du lägga undan varor hos oss under en månad. Detsamma gäller beställda varor: från den dag vi meddelat dig, via telefon/sms/mail, att varorna finns i butiken så ligger de undanlagda i en månad. Hör du av dig under månaden då förlänger vi den tiden – hör du inte av dig så lägger vi ut det undanlagda då månaden har gått.

Nu till dagens lucka!

Köp 3 virknålar och vi bjuder på den billigaste!
Från 20:-/styck.

Dagens erbjudande gäller endast idag 14/12-17 och ej i kombination med andra erbjudanden eller rabatter.

Och förresten – angående virknålar så har vi fortsatt kampanjpris på setet med virknålar från Drops/Knitpro: 186:-! Priset på setet gäller till och med den 31 december 2017.

Lucka 13: Det skall glittra om Lucia!

Idag firar vi Lucia-dagen i vår kalender med sedvanligt glitter!

Vi ger 25% på kvalitéerna på bilden. Några av dem kommer tyvärr helt att utgå ur vårt sortiment då de tyvärr inte tillverkas längre.

Sky – den underbara merinoullen med små mini-paljetter – försvinner i massor av färger.
Oro – den härligt glittriga med många meter per nystan.
Nora – endast idag – det är en trotjänare som fortsatt tillverkas.
301 Componente – den tunna tråden med små fina paljetter – försvinner helt.
Brisa – en nykomling i hyllorna – en uppföljare till gamla Cotton Viscose!
Perle – sist men inte minst – detta älskade mohair- och silkegarn med inspunna pärlor – kommer helt att utgå då det tyvärr inte tillverkas längre.

Varför skall så mycket utgå kan man fråga sig? Oftast baseras dessa beslut hos leverantörerna på att det är för lite volym på försäljningen av dessa kvalitéer och ja…så klart – det stickas ju inte lika mycket i t ex Perle som i ett traditionellt sockgarn. Men det enda man kan vara helt säker på: det kommer att komma nya härliga läckerbitar att sätta stickorna i. 🙂

25% rabatt idag på Sky, Oro, Nora, 301 Componente, Brisa och Perle. Erbjudandet i dagens lucka gäller endast idag, 171213, innevarande lager och ej i kombination med andra erbjudanden eller rabatter.

Lucka 12: BioLana Fine

Vi har ett urval fina ekologiska garner och en av dessa är BioLana Fine. Det är en variant av den grövre BioLana som vi har haft i ett par år nu.

Den fyller fint på stickor 3-4 och med sina 190 meter/50g så landar den på en vettig garnåtgång.

I lucka 12 ger vi 25% rabatt på BioLana Fine!
Ordniarie pris 54:-/50g

Och du….det går att rösta på Drops nya sommarkollektion nu 🙂

Erbjudandet gäller endast 171212
och går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.