månadsarkiv: november 2013

Fler än 1000 följare på Facebook!

Självklart måste det firas att vi nu har mer än 1000 följare på Facebook! Detta gör vi genom en utlottning av 2 härvor, 200g, av nya, fantastiskt mjuka Rastita från Malabrigo i färgen Indiecita.

För att delta så måste du svara på en enkel fråga: Skall du sticka några julklappar? Svara på frågan genom att lägga en kommentar på detta inlägget – du behöver inte skriva vad du skall sticka…

Deltar gör du senast den 30/11-2013. Vinnaren avslöjas på söndag.

På söndag drar vi också igång årets julkalender: tips, trix, mönster, inspiration, utlottningar och självklart ett och annat special-pris är att vänta.

Senast överförda28

We are celebrating that we have more than 1000 followers on Facebook. For that reason we are giving away a set of 2 hanks of Malabrigo Rastita = 200g to one winner. To participate in this you need to answer the following question: Are you knitting christmas presents? You do not have to say what it is you are knitting…

You can participate regardless of where you live – we will send the gift to the winner wheter it is in Sweden or abroad.

Participate by giving your answer in the comment box to this post. You can participate until the 30th of November 2013.

 

Nya webbutiken!

Under hela hösten jobbar vi vidare med att lägga in våra produkter i nya webbutiken. Snart är första 1000-talet inlagda men många återstår. Tidigare har vi mer eller mindre bara haft Garnstudios produkter presenterade men vi skall nu försöka få in fler av våra specialare.

Under november lägger vi tyngdpunkten på kits. Dvs garn och mönster till ett mindre arbete som du hinner färdigt på några timmar eller kvällar. Kanske blir det till julklappar till någon som stickar eller som du vill sticka till. emilia

Först ut är pulsvärmaren Emilia som stickas med en “smock-teknik” av nya garnet Grace Hand Dyed från Louisa Harding. En liten härva räcker till ett par och kostar 120:- och då får du med mönstret.

Självklart behöver man inte handla i webbutiken utan varorna finns som vanligt också i butiken på Avenyn.

Förresten – nytt för nya butiken är att vi har fast frakt på alla försändelser: 29:- oavsett om du handlar 1 eller 30 nystan och oavsett om det är ordinarie pris eller kampanjvaror. Välkommen in! 

Öppettider i Allahelgonahelgen

Idag fredag har vi öppet 11-16 och imorgon 2/11 är det stängt.

Vill du sticka något lätt och kul i helgen? Ett tips kan till exempel vara att gå loss på något vackert och kul nystan i lite tunnare grovlek och sticka dig en enkel halsvärmare som du kan linda en eller två varv kring halsen. Använd en sticka som är ett par nummer grövre än vad som rekommenderas så att det skapas ett mjukt och följsamt tyg.

Vi har äntligen fått påfyllning av garnet Mille Colori Socks & Lace Luxe som har 400 meter på ett nystan och är melerat med vackra övergångar och har lite lagom glitter i – som lite spunnet sockar kan man tycka. mille

Här upplagt 170 maskor på stickor 5 och rätstickning fram och tillbaka på en rundsticka…tills garnet tar slut är det tänkt. Sen blir det säkert en virkad kant runt uppläggnings- och avslutningskanten. I en blå ton…eller grå…säkert Drops Alpaca…eller Malabrigo Lace… Hmmm…får se var det slutar.

Ha en riktigt trevlig helg!