månadsarkiv: december 2011

God Jul till er alla!

Här ett mönster på en riktigt kul och klädsam mössa att sticka. Den stickas i riktigt grovt garn – vi har valt att göra vår i Malabrigos fina Rasta. 1 härva om 150g krävs.

Lägg med sticka 10mm upp 58m. Byt till sticka 6mm. Sticka 1v avigt. Sticka resår *2rm, 2 am*, upprepa * till *, med 1 rätstickad maska i var sida i totalt 6 varv.

Byt till sticka 10mm och sticka 1 varv rm. Sticka därefter mönster enligt: *2 am ihop, 1 omslag*, upprepa * till * med en rätstickad maska i var sida. Sticka enligt detta mönster på samtliga varv.

När arbetet mäter 24 cm stickas det 3 varv slätstickning då alla maskor stickas ihop 2 och 2. Sy ihop.

Inför julen

Julkalenderlotteriet snurrar på och dagens vinnare finner man hela tiden på vår Facebooksida.

Under dagen har underhållsarbete skett på Garnstudios hemsida vilket har lett till att sidan legat nere till och från – nu skall det rulla på igen med snabbare hastighet då de har gjort förbättringar med detta.

Årets julklappsmönster från oss läggs upp nu på fredag här på bloggen så det kan vara värt att hålla ögonen på det…

Fredag, lille-julafton, stänger vi som vanligt tidigare klockan 16.00 och sedan är det stängt julafton, juldagen och annandagen. Öppet som vanligt i mellandagarna 11-18 fram till nyårsafton då vi har stängt.

Julstickning?

En underbar sjal att både bära och sticka – gör den i flera olika färger Delight som här eller gör den enfärgad i din favoritfärg. Vill du ha den enfärgad så är det fortsatt Alpacafest och du kan göra den i någon av Drops Alpacas alla fina färger till riktigt bra pris!

Orginalet ser ut på ett sätt…vi har valt att göra den i lite dovare toner och valt att lägga in de två nya färgerna i Delight.

Under sjalen är det ett riktigt användbart plagg – svart kofta i Karisma. 100% maskintvättbar ull. Kragen är i orginalet fastsatt genom ett gäng knappar på undersidan av kragen. Vi valde att nästa fast den – tröttnar man på kragen är den lätt att ta bort.

Sommardrömmar mitt i vintern!

Det börjar redan frågas efter kommande säsong och idag lades Garnstudios nya kollektion ut för omröstning: http://www.garnstudio.com/lang/se/stemmer.php En komplett kollektion med massor av mönster!

Alpacafesten går mot sitt slut men fortfarande är det 25% rabatt på alpackakvalitéer från Garnstudio – ända fram till vår sista öppetdag för året 30/12.

Vill du vara säker på att få hem just den färg som du söker så är vår sista möjlighet att beställa från Garnstudio nu på tisdag den 13/12 därefter är de på jullov.

Server som ligger nere

De senaste dygnen har servern som vår epost går ut från legat nere. Vi beklagar att vi inte kan besvara förfrågningar och sända bekräftelser i samma fart som vi brukar. Vår epostleverantör jobbar på det dygnet runt och vi håller tummarna för att det kommer igång igen under dagen.