månadsarkiv: januari 2012

Häng med på Garnstudios Knit/Crochet-Along!

Under hela säsongen har Garnstudio ett antal projekt uppstartade i sk Knit-Alongs/Crochet-Alongs. All information om detta finner du under Drops Knit-Alongs. Varför då är man med i en KAL/CAL? Det finns många anledningar till det men några är: man kan få hjälp av varandra under tiden som man gör sitt projekt, man kan lära känna nya människor och man kan se hur samma projekt gör sig olika med t ex olika färger.

Vi ger dig 10% rabatt när du beställer garn till CAL-projektet 136-1 “Summer Circle” (på bilden här) och bjuder dessutom på frakten. Väljer du att handla i butiken får du istället 15% rabatt.

För att få rabatten sänder man ett mail till info@deisydesign.nu, uppger att man vill beställa garn till “CAL-136-1” samt vilken storlek som önskas. Vi bekräftar tillbaka totalsumman som sedan måste förskottsbetalas till oss.

Byta garn och nya kataloger!

Idag landade de nya katalogerna för barn/baby, nummer 21 och 22. Fullstoppade med massor av trevligheter och endast 10:- styck! När man tittar på bilderna skall man också tänka på att det finns precis hur många möjligheter som helst med dessa kataloger.

Något som inte alla tänker på: Garnstudios garner är uppdelade i garngrupper från A och vidare. A är den tunnaste gruppen av garner med en masktäthet på 23m/10 cm på stickor 3,5.

C är en mittemellan grovlek som motsvaras av ca 17m/10cm. 1 tråd från grovlek C motsvarar dessutom 2 trådar av grovlek A.

I de nya katalogerna är många av plaggen gjorda antingen med garn från grupp A eller C. Dvs man har helt galet många varianter att göra plaggen i – en väst stickad i BabyAlpaca Silk kan precis lika gärna göras i Fabel. En tröja stickad i två trådar av Delight kan istället göras i en tråd Paris. En kofta i två trådar Alpaca kan istället göras med en Kid-Silk och en Safran.

Det som hela tiden är viktigt när man byter och laborerar runt är att det inte är antalet gram i garnåtgången som är det viktiga, utan hur många meter som krävs för att göra plagget. Olika material väger olika mycket och ger därför olika meterlängd/50g. Olika material ger också olika typer av plagg – t ex ovanstående florstunna mohairbolero skulle nog inte göra sig riktigt lika bra i en lite tyngre bomull. Vi står alltid till tjänst om du behöver hjälp att räkna om/byta ut så det är bara att komma förbi butiken eller maila till: info@deisydesign.nu

 

Sticka och må bra!

Nu kan man läsa i Expressen det vi alla som stickar redan visste: http://www.expressen.se/halsa/1.2677138/sticka-och-ma-bra

Så här när julen just skall dansas ut så börjar Garnstudio lägga ut nya kollektionen på nätet: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift_nye.php  Det finns väldigt mycket roligt att välja på – t ex denna till höger som jag tror måste hamna på mina stickor.

Stickcafé? Här i Göteborg har t ex Mitt i centrum stickacafé varannan måndag och håller man till på Facebook finns fantastiska On-line stickcafe som man kan söka sig fram till eller, återigen i Göteborg, Sip ‘n Knit.