månadsarkiv: april 2011

Hjärtekatten

Två kvinnor har startat upp ett projekt kallat Hjärtekatten: “Hjärtekatten är ett välgörenhetsprojekt med ambitionen att få ihop så många handvirkade Hjärtekatter som möjligt för att skänka till hjärtavdelningen vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.”. Läs mer på deras blogg.

Hos oss kan du köpa dig ett Hjärtekatten-kit för endast 75:-. Välj vilka två färger du vill ha av garnet Muskat (totalt tre nystan) och så får du med rött och svart till detaljerna.

Vill du istället beställa hem detta per post så förskottsbetalar du 111:- (inkl porto) till vårt pg-konto: 4 27 14-6, märk inbetalningen med ditt namn och sänd samtidigt ett mail till oss på info@deisydesign.nu med information om vilka färger du önskar göra just din katt i samt din adress.

Påfyllning av Knit Collage

Efterlängtad påfyllning av de vackra härvorna från Knit Collage kom i veckan. Handspunna härvor i makalösa färger och former. Självskrivet garn till läcker halsvärmare men också oerhört läckert i sjalar och att kanta ditt färdigstickade plagg med. 360:-/härva för garnet med inspunna blommor, paljetter mm och 300:-/härva för det ojämna garnet.

I veckan kom också efterlängtad leverans av boken “100 blommor att sticka och virka” som varit slut hos förlaget under en period men nu finns det ett gäng exemplar i butiken.

Inför sommarens alla bröllop

Är du kanske sugen på att sticka en bröllopstårta? Ja – då är här ett fin-fint inspirationstips! Inför stora bröllopet i England i vår så är det en strid ström av idéer – en av dem är denna: “Prince Wooliam and Kate!” 300 blommor pryder tårtan och mer om den läser du här.

Just nu rear vi ut ett urval av våra handstickade modeller: mössor, sjalar och plagg (t ex Dalahästtröjorna för endast 350:-).

Bilden från: www.celebuzz.com

Det “vårades” för fullt på Avenyn

Det var en av de absolut gråaste dagarna man skådat när dörren låstes upp i lördags klockan 10 och “Det våras för Avenyn” var ett jippo som kändes långt, långt borta…

Men – då gräsmattan rullats ut och blommor planterats, bänken klätts i filt och mjuka kuddar så kändes det lite mer på riktigt. När Snorkfröken hos grannen installerat sig, Mia placerat sig i fåtöljen i skyltfönstret och satt igång spinnrocken, Göta Lejon dragit både upp och ned på Avenyn och allt annat som pågick längs med Avenyn – ja, då var det nästan som om solen tittade fram!

Sista rosa dagen i skylten

Imorgon skall det “våras” på Avenyn – uteserveringarna öppnar och det är mycket som händer – allt finns sammanställt på Avenyns hemsida. Vi bjuder t ex på tävling, “levande” skyltfönster, lite vår-specialpriser och har stickat in ett och annat utanför dörren…

Innan skyltningen ryker kommer lite tips på hur man kan utnyttja Garnstudios stora mönsterarkiv genom att byta garn vilket vi nästan gjort på samtliga plagg i fönstret:

Från vänster:
Kofta med två trådar Baby-Alpaca Silk – fick ett helt annat snitt än orginalet i Alaska pga av att kvalitén nu tillförde ett annat fall. Lite lurig att sticka med mycket detaljarbete.

Kofta med en tråd Fabel och en tråd Vivaldi – genom att nyttja ett flerfärgat garn behövde man inte byta färger på följetråden som gjordes från början. Enkel att sticka och kul att montera med sömmarna utåt.

Lilla rosa koftan med blomknappar är en sommarfavorit – enkel, i Vienna, på rundsticka och sitter fint på (orginalet gjord i Verdi). Runt halsen en enkel trekantssjal med Adele’s fina Ribbon Yarn och enfärgad mohair i kombination.

Virkade koft-kappan i Ice är en återkommande favorit – från början gjord i Highlander men ofta vald att göras i Eskimo. Nu finns också Andes som bra alternativ till plagget. Runt halsen…..ja, det är bara en ostickad härva med bandgarnet Giotto från Colinette. Har man inte sticktid så är det ett utmärkt alternativ.

På dockan är det ett set i Baby-merino och Drops Merino Extra fine och på skyltdockan utan underkropp – där har vi inte gjort några ändringar alls…..nästan…vi uteslöt knapparna och lät koftan få vara öppen.