månadsarkiv: oktober 2008

Champagne på väg tillbaka!

För ett par år sedan hade vi Gepards garner och så har det Champagneliksom bara inte blivit så på ett par år. Men nu – ny agent för Gepard och nya tag = nygamla favoriter hittar tillbaka tillsammans med nya läckerheter. Ett litet tag kommer det att dröja men favoriten Champagne (75% merino ull och 25% silke) kommer i ett antal färger tillsammans med florstunna Merino silk (75% merino ull och 25% silke) – 1400 meter på 100g!! Ett fantastiskt sjalgarn!

Samma säljare har även hand om Viking garn här i Sverige och de har smått ofattbara priser så inom kort har vi två fina superwash behandlade kvalitéer i 100% ull i massor av färger – ca 20:-/nystan. Riktigt kul att se fram emot med andra ord. Den tunnare varianten är ett utmärkt alternativ om man t ex vill ha ull och inte alpaca för de ger ju lite olika typer av fall till plaggen man gör.

Vill man ha nyheter nu, nu, nu – så finns det fortfarande kvar ett antal nystan av supergrova Highland Alpaca i härliga färger.

HÖGform i butik

Känner oss glada över att vi nu har vackert utformade silversmycken från HÖGform i olika design i butiken. Hade turen att snubbla över dessa vackra ting på SiV i våras och blev ägare till en vacker hjärtformad sjalnål – perfekt till vilken knapplös kofta som helst eller på sjalen, oavsett dess grovlek. Nu finns de som sagt i butiken på Avenyn.

HÖGform

Sticklördag i Göteborg

I helgen, 18/10, var det garnleverantörernas mässa i Örebro vilket innebar att flertalet av Göteborgs garnbutiker befann sig Bohusmönsterjust där och inte på, vad vi förstår, underbart trevliga sticklördagen på Stadsbiblioteket. Byt mönster – bryt mönster! var temat för dagen och det bjöds på massor av trevligheter till exempel som på bilden här: Solveig Gustafsson var på plats och pratade för och om bohusstickning. Foto: Föreningen Norden

Utanför biblioteket stannde man upp och beundrade Karin Boye i stickat från topp till tå: Dragspelsbasker á la Östergötlands Ullspinneri, handstickade estniska dubbelvantar (vi säljer dem för 225:-) och hösttröja i alla höstens vackra färger. Fick för mig att göra den när jag för några år sedan bilade genom höstligt Sverige en sån där krispigt vacker höstdag. Att på något sätt försöka omvandla det man såg till en tröja….detta blev resultatet och det är gjort i Hifa 2 från Hillesvåg eftersom det finns så många nyanser i det garnet.

Mest nöjd efter montering, trådfästning (!) och allt är jag kanske med mudden på ärmen…..

Tack för foto! Foto 1: Monica Hansen Foto 2: Föreningen Norden

Karin Boye 

Knitpicksfebern fortsätter!

Stor laddning idag med massor av nya Harmony Woods produkter! Naturligtvis påfyllning av alla de vi haft sedan tidigare, men flera nya produkter som  t ex: virknålar – med vackert skaft, dubbelvirknålar – ett nummer i varje ände, t ex 4 och 4,5 mm, “chunky set” – med tre stycken grova storlekar på sticktip och medföljande kablar, efterlängtade tippar i mindre storlekar än vad som funnits tidigare, det oerhört efterlängtade: 40 cm kabel med lösa tippar i storlekar upp till 6mm, knappar i olika utföranden, superläckra små vantstickor – set om 5 endast 10 cm långa och lite till. Alla produkter läggs så småningom upp i webbutiken www.garnshoppen.com, men kan man inte hålla sig går det som vanligt utmärkt att lägga order eller förfrågan till oss på info@deisydesign.nu och har man vägarna förbi Avenyn i Göteborg så finns de ju här.

 Flätsticksset i Harmony Woods

Härliga nyheter idag

Såväl nya som gamla nyheter packades upp idag:

Påfyllning har skett av Raggi och Lovikka från Järbo samt Ombelle (det trevliga mohairgarnet från HP-garn som inte “luddar av” sig så mycket).

Många efterlängtade färger i Vivaldi finns åter på hyllan som t ex natur, vitt och svart, tillsammans med nya fina lila nyanser. 110-14

Sist men definitivt inte minst är Polaris från Garnstudio. Ett oerhört mjukt och gott garn – riktigt grovt (kan jämföras med att sticka Eskimo med två trådar) och stickas med uppåt 15-20 mm stickor. Kan inte fatta att jag missade att ta med mig nystan hem för provstickning ikväll…men det kan ha att göra med en viss fuskpolo i Araucania garn som vill bli färdig. Hett tips för Polaris är naturligtvis enkla halsduken: stickor 20 mm, 3 nystam (á 100g), 2 rm, 2 am. Eller superhärliga axelvärmaren till höger: modell 110-14 från Garnstudio.

Vinnare – Jenny!

Insändare nummer 8 av de 24 som inkommit blev vinnare i dagens dragning: Jenny! Det var lite roligt detta med tävling, det kommer absolut att komma igen.

Kan vara värt att veta inför nästa tävling…att även om Jenny inte befinner sig i Göteborg kan hon hämta ut sitt presentkort genom att shoppa loss i vår webbutik: www.garnshoppen.com