Kategoriarkiv: Garnstudio

50-års festen mars: “Gasklockan”

Ett landmärke av rang är på väg att gå ur tiden. Det har i många år varit aktuellt att riva den höga burk-formade byggnaden som inte längre är i bruk, men en familj pilgrimsfalkar har år efter annat ställt till det. Nu verkar det som att denna sommar är byggnadens sista och vi tog tillfället i akt att uppmärksamma byggnaden som har så många fina strukturer. Det blev ett självklart linne där vi framför allt lekt med avigmaskor.

FullSizeRender

Mars är på sina sista timmar och det har varit en händelserik månad – kanske framför allt för att Stickfest i Väst ägde rum helgen före påsk och nära 300 deltagare var på olika sätt med under vår 10:e SiV på västkusten! Marstrand och Villa Maritime bjöd verkligen upp till dans och bjöd på utmärkt väder och fantastisk service! Tack alla härliga deltagare för att vi tillsammans gjorde helgen till en sådan härlig stickfest!

Under april så händer det en del del annat kul! Den 16 april är det dags för det som numera har blivit en tradition: “Det våras för Avenyn!“. En fest för att fira att våren är här och mellan 11-16 händer det saker längs med hela Avenyn. Vi har öppet till 16 denna lördag och har specialpriser på härliga vårliga saker, men framför allt stor utförsäljning av handstickade modeller till riktigt bra priser!

Den 24 april klockan 13 är vi på plats i samband med att Bio Roy har en specialvisning av Stickspåret. Det blir lite stickcafé – för den som behöver assistans eller för den som bara vill sticka tillsammans, vi har bjudit med Angoragarnet som kommer med sina fina angoragarner och Bohussticknings-kits samt att regissören Kjell Andersson är på plats och pratar om sitt arbete med filmen. Biljetter köper du via Bio Roys hemsida.

Sen är det Valborg och då kommer vår del av Avenyn stå klar efter hösten och vinterns byggnationer och vi ser med spänning fram emot hur det kommer att se ut utanför biblioteket…

IMG_0257

Vad händer i mars?

20150220-sockalicious2-1Först ut är “Drops Sockalicious” – en kampanj på Drops strumpgarner  (Fabel, Delight och Big Fabel) där vi ger hela 25% rabatt under hela mars! Väljer du att handla i vår webbutik så använder du koden “Sockar” när du kommer till kassan för att rabatten skall slås av.

Detta kombinerar vi med lite andra erbjudanden under månaden:

vecka 10 fortsätter vi februaris kampanj och har fortsatt 25% rabatt på Eskimo, Polaris och Big Delight.

vecka 11 ger vi 20% rabatt på innevarande lager av Zauberball och Crazy Zauberball.

zauberballvecka 12 ger vi 20% rabatt på innevarande lager av Fame från Marks&Kattens.

vecka 13 ger vi 20% rabatt på innevarande lager av Mille Colori Lace & Luxe samt Jawoll Magic 4ply.

Dessutom är det inom en ganska snar framtid dags för årets Stickfest i Väst så där går vi in i detalj-planeringen! Mer om det på www.stickfestivast.se 

I dagarna kommer säsongens nya kataloger från Drops och detta varvas med en massa nyheter som t ex material som hampa och lin, bandgarn, pima bomull osv osv. Välkommen förbi för att ta en titt!

fb-cover_12_sm

Lucka 24: Vi önskar God Jul med San Fransisco!

sanfran2Sista luckan för i år… Tack alla tusentals stickare som surfar förbi vår blogg – speciellt under december när det är ordentligt med aktivitet här!

Idag firar vi av julen med att bjuda på ett sprillans nytt mönster ur kollektionen “Jorden runt på 80 sjalar!” – vår kollektion av olika typer av halsvärmare.

San Fransisco” är en sticktekniskt liten kul grej att sticka – man kombinerar lite vågrätt och lodrätt med lite såndär stickning och lite sisådärstickning – självklart kan man göra den 180 cm lång eller som här; till en liten nätt löskrage.

Denna är gjord i ett enfärgat garn och ett flerfärgat garn och det kan typ användas precis vad som helst – så länge du håller dig till kvalitéer som har ca 170-200 meter/50g. Fick man för sig att sätta igång med Snickesnack som var ett mönster i en lucka för ett par dagar sedan – ja då kan denna vara supersnygg att kompletera med!

Självklart går det att använda mycket, mycket annat också – tänk bara på att kompensera hur många maskor du lägger upp om du byter kvalité. Har du frågor kring detta är du hjärtligt välkommen att ringa oss: 031-20 25 75.

IMG_6539

Med detta stänger vi bloggen för i år och önskar er alla en riktigt God Jul, Gott Nytt År och härliga vintertider framöver!

/Linda, Febelisen, Mia, Anna och Deisy

PS: För er som är med i sjalklubben “Jorden runt på 80 sjalar!” så är denna sjal bara ytterligare en design och har inget som helst att göra med era tecknade prenumerationer 😉 DS

Lucka 17: Specialare – Drops ❤️ you #4

Vi har fått in ett begränsat parti av Drops ❤️ you #4 – ett antal kilon i blandade färger som vi just idag säljer för endast 15:-/nystan!

Garnet var en älskad kvalité som var ett av de tillfälliga garner i Drops kollektion av ❤️you-garner. En härlig blandning av ull/alpacka/lin med en masktäthet på runt 17m/10 cm.

För att ta del av erbjudandet så måste man idag ta sig till butiken på Avenyn i Göteborg. (Eftersom antalet nystan är så begränsat är det omöjligt för oss att lösa det både per postorder och i butik.) Erbjudandet gäller endast idag och ej i kombination med andra erbjudanden eller rabatter.

För den som är sugen på fler ❤️you-garner så är chansen väldigt, väldigt, väldigt stor för att vi kommer att se en sådan under slutet av vintersäsongen…

IMG_6434.JPG

Sensommar-nytt!

Nu står det stora stick-säsongen inför dörren och butiken fylls med massor av nytt och spännande! Marstrandsbutiken är stängd för i år – men vi ses ju nästa sommar igen.

Vad är det då som har anlänt? Har man följt oss på Facebook och Instagram (deisydesign) så har man kanske redan fått nys om nyheterna men här är några av godsakerna som anlänt:

babyairAir och Cloud tillsammans med Peak är tre nya kvalitéer från Garnstudio/Drops design. Otroligt mjuka är de två första och Air stickas på en sticka ca 5mm och Cloud är dubbelt så grov och därmed dubbelt så grov sticka. På bilden är en liten overall/one-piece som jag gjorde i allra minsta pytte-storleken. Modellen är med i den senaste babytidningen som kommer alldeles inom kort.

Dropskatalogerna, 3 för vuxna och 1 för baby, som det är så många som väntar på kommer denna säsong lite senare men de förväntas anlända kring den 12/9 så nu är det inte långt kvar!
debbiebryggaFrån Debbie Bliss har vi fått in en ny kvalité som är riktigt intressant: Fine Donegal – en lite tunnare tweedkvalité i 95% ull och 5% cashmere för att mjuka till den fint.

Här har vi en påbörjad sjalstickning men vi är på gång med att sticka upp den till en “finkofta” för den gör sig verkligen fint i plagg. Stickas på 3-4mm och du behöver 3-4 nystan till ett plagg. Garnet finns i webbutiken så där kan man titta närmare på det.

Lang har kommit med påfyllning av Mohair Luxe Lamé, nya fantastiska färger i Mille Colori Sock lamé och Jawoll Magic!

milleblingBåde spralliga färger och dova höst-toner. På bilden en tokig prislapp med danska kronor från när vi ställde ut på Strik Bornholm i helgen. En fin stickfestival då Bornholm visade upp sig från sin allra bästa sida när cirka 1000 besökare till festivalen gick på kurser och shoppade nystan dagarna i ända. I butiken kostar garnet 120:- och då får du 100g som räcker till ett par strumpor om du vill göra det. Varje nystan har drygt 400 meter så det är ett riktigt drygt garn.

Sen hälsar vi välkomna tillbaka till Svarta Fåret och nya kvalitéer från Ullcentrum….mer om det en annan dag.

 

 

 

 

Sjalen “Ingela”

Det har inte medföljt något foto till vårt populära sjal-mönster “Ingela” och den kan vara lite klurig att se framför sig så detta har vi nu rättat till och för er som redan shoppat på er denna (alldeles särskilt till den kund från Höganäs som saknade detta…) så kommer här en bild för att illustrera hur och var volangerna kommer.

Pst….vi har förresten 35% rabatt på bomullsgarner från Garnstudio hela juli! Paris, Safran, Cotton Light, Cotton Viscose, Muskat och Bomull-Lin – de flesta finns i webbutiken och alla finns i butiken på Avenyn.

ingela1 ingela2

35% på 21 kvalitéer från Garnstudio och lite till…

Nu har vi dragit igång en kampanj som varar ända fram till den 31/5 2014: 35% på 21 vinter-kvalitéer från Garnstudio. Priserna gäller redan nu både i butiken på Avenyn och i webbutiken. Som vanligt: fast fraktkostnad 29:-! För att ta del av rabatten i webbutiken så uppger du koden Super14 när du kommer till “kassan”.

Extra kul i denna kampanjen är att vi under perioden kan erbjuda den nya fantastiska Cotton Merino till priset av endast 24:-/50g! Sen kryddar vi hela kampanjen med ett par andra vinterkvalitéer som t ex Ullcentrums 1-trådiga ullgarn för 50:-/hg och TeeTees Blanka för 49:-/hg.

supersale-500x300Under vecka 22 är det “Den stora garnfesten i den lilla garnbutiken”! Från norr till söder kommer det att finnas erbjudanden i massor av garnbutiker. När vi kommer närmare kommer respektive butik att ha olika erbjudanden och under den aktuella veckan kommer det att finnas en tipspromenad på webben. Allt om detta finns på garnfest-bloggen som också finns som ett event på Facebook.

den-stora-garnfesten_main

 

I väntan på SiV…

stickfestivastlHOGNästa helg den 28-30 mars 2014 är det äntligen dags för årets upplaga av Stickfest i Väst! Det är 10:e gången det arrangeras, 8:e gången på västkusten och det blir 7:e gången vi håller till på Grötö.

Det är fullt vad gäller logi men det finns lite platser kvar på ett par workshops och stickfesten är som vanligt öppen så det är bara att packa ned stickningen och ta en tur till Göteborgs norra skärgård och Grötö om man vill ha en härlig stick-dag. Några frågor? Rind oss till butiken: 031-202575 eller maila till info@stickfestivast.se eller gå med i Stickfest i Väst gruppen på Facebook.

Senast överförda39

I väntan på festligheterna så uppdaterar vi våra uppstickade babymodeller med bland annat den här godbiten.

En enkel och mjuk bomullskvalité (Safran från Drops) och ett klassiskt mönster från Garnstudio.

Kanske kan den vara något för en “vår-baby” på gång?

baby5En annan nystickad “klassiker” är den randiga koftan stickad på tvärs. Vi har valt att sticka med två bomullsbaserade garner: den ena enfärgade i Safran från Drops och den flerfärgade i Taiyo Sock från Noro.

Man behöver ju inte randa heller utan man kan precis lika gärna sticka hela koftan i en färg. Roligt projekt att sticka blir det hur som helst 🙂

 

Färgrika cirklar

rund2Det här var roligt att göra! Extra bra passande färgklicken in längst uppe på Avenyn nu när staden kanske behöver lite hjälp på traven i färden mot ljuset och färgerna.

Redan när Drops lade upp denna sjal/filt inför omröstning så fastnade den. I butiken filurade vi fram hur just vår “Wheel of Fortune” skulle se ut och med lite ändringar i kvalité så blev det en regnbågsvariant. Blev liksom extra passande så här i OS-tider…med 5 ringar i regnbågsfärger…

Vi valde att använda nya favorit-garnet Cotton Merino tillsammans med valda färger av Muskat och Cotton Viscose. Alla har mer eller mindre samma grovlek och här var det främst färgkombinationen vi ville åt.

Wheeloffortune

Med denna bomullsvariant blir sjalen lite mindre då dessa valda garner inte “fluffar” upp sig på samma sätt som Lima. Denna är endast mindre sträckt för att den inte skall bli för gles, men vill man går det att spänna ut den en bra bit till för att få den större.

Så här ser originalet ut och mönster finner du här

43-2

 

Lucka 9 – Alpacka och utlottning!

alpacaMåndag morgon och vi närmar oss slutet av vår stora alpacka-kampanj. Då känns det lämpligt att lotta ut en hög med nystan i Drops Alpaca i glada färger!

Många undrar om vi kommer att fortsätta med Garnstudio och Drops varor och självklart skall vi det! Vi har jobbat med deras varor i mer än 20 år vid det här laget och är verkligen nöjda med deras varor och deras design.

Vad gäller kampanjer av olika slag är vi också glada över dem – de ger oss möjlighet att erbjuda riktigt prisvärda kvalitéer till ett riktigt bra pris! Något som verkligen är viktigt för garnbutiker på dagens marknad när det är en sådan stenhård konkurrens från aktörer som stormarknader, kedjor, internethandel  och matbutiker (!). Vi ser att alldeles speciellt på mindre orter så tvingas många garnbutiker stänga igen då de får det riktigt svårt att klara situationen.

Vi har i butiken mer än 100 olika sorters garn – 33 av dessa är från Garnstudio och det är det som är vårt bas-sortiment. Sen kryddar vi det med både det ena och det andra: handfärgat, handspunnet, glittrigt, amerikanskt, svenskt, flerfärgat, enfärgat, långhårigt, mjukt, strävt, tunt, grovt, jätte-grovt – allt för att kunna erbjuda en så bra kompott som möjligt.

Dagens utlottning är man med på genom att här svara genom att lägga en kommentar och svara på frågan: Har du någon favoritkvalité från Garnstudio och i så fall vilken? Har man ingen – ja, då kan man självklart vara med ändå – då svarar man bara “nej” 😉

Tävlingen pågår till midnatt den 9 december 2013 och vinnare presenteras här i bloggen imorgon.

Ha en riktigt trevlig måndag!