månadsarkiv: september 2014

Socktoberfest: Strumpan Hedvig

Med anledningen av gruppen “Den lilla garnbutikens” Socktoberfest så bjuder vi på mönstret till raggsockan Hedvig! (Eller hedvig – socka på 2 stickor om det är så att man vill ha ett mönster som inte är i 4-färg.)

Det är en socka som stickas på endast två stickor men utan någon montering. Lämpliga kvalitéer att använda är t ex Svarta Fårets Raggsocksgarn, Drops Big Fabel eller Järbos Raggi. Ett garn med ca 75 meter/50g.

hedvig

 

Socktoberfest!

Socktoberfest2014_3

Nästa vecka drar Socktoberfesten igång! Det är en festlighet där flera av landets garnbutiker under samma vecka har olika evenemang och erbjudanden kring just strumpor och sockor i sina butiker.

Hos oss på Deisy Design så händer följande:

zauberballmmHela veckan lång har vi specialpris på alla våra sockgarner!
10% rabatt på Mille Colori, Jawoll Magic 6-ply, Onion Nettle, Fabel, Delight, Taiyo, Big Fabel, Raggsocksgarn, Zauberball och Crazy Zauberball.

(Väljer du att beställa i webbutiken så använder du koden: sockfest när du kommer till kassan för att erhålla rabatten.)

Vi säljer Järbos strumpstickor 15 cm för endast 20:-/set. Har du inte testat att sticka med denna smidiga längd så är det passa-på tillfälle nu!

Torsdagen den 2/10 har vi öppet ändå till klockan 20 och mellan 16 och 20 är “Vickevira” på besök hos oss i butiken och du kan passa på att känna och shoppa hennes fina garner på plats.

vick

Efter 18 samma dag så hjälper vi dig gärna att hitta runt på www.Ravelry.com om det är så att du har funderat på hur det egentligen funkar.

Hela dagen, mellan 11-18, den 3/10 finns Febelisen på plats i butiken och visar hur du på bästa sätt stoppar dina strumpor!

Dessutom vill vi gärna fira till det lite extra genom att bjuda på vårt raggsocksmönster Hedvig! Det stickas på 2 stickor utan några sömmar…men det lägger vi inte upp här förrän festen startar på måndag 😉

Man kan också följa sockfestligheternas event på Facebook för att få uppdateringar och senaste nytt.

Välkommen!

Sensommar-nytt!

Nu står det stora stick-säsongen inför dörren och butiken fylls med massor av nytt och spännande! Marstrandsbutiken är stängd för i år – men vi ses ju nästa sommar igen.

Vad är det då som har anlänt? Har man följt oss på Facebook och Instagram (deisydesign) så har man kanske redan fått nys om nyheterna men här är några av godsakerna som anlänt:

babyairAir och Cloud tillsammans med Peak är tre nya kvalitéer från Garnstudio/Drops design. Otroligt mjuka är de två första och Air stickas på en sticka ca 5mm och Cloud är dubbelt så grov och därmed dubbelt så grov sticka. På bilden är en liten overall/one-piece som jag gjorde i allra minsta pytte-storleken. Modellen är med i den senaste babytidningen som kommer alldeles inom kort.

Dropskatalogerna, 3 för vuxna och 1 för baby, som det är så många som väntar på kommer denna säsong lite senare men de förväntas anlända kring den 12/9 så nu är det inte långt kvar!
debbiebryggaFrån Debbie Bliss har vi fått in en ny kvalité som är riktigt intressant: Fine Donegal – en lite tunnare tweedkvalité i 95% ull och 5% cashmere för att mjuka till den fint.

Här har vi en påbörjad sjalstickning men vi är på gång med att sticka upp den till en “finkofta” för den gör sig verkligen fint i plagg. Stickas på 3-4mm och du behöver 3-4 nystan till ett plagg. Garnet finns i webbutiken så där kan man titta närmare på det.

Lang har kommit med påfyllning av Mohair Luxe Lamé, nya fantastiska färger i Mille Colori Sock lamé och Jawoll Magic!

milleblingBåde spralliga färger och dova höst-toner. På bilden en tokig prislapp med danska kronor från när vi ställde ut på Strik Bornholm i helgen. En fin stickfestival då Bornholm visade upp sig från sin allra bästa sida när cirka 1000 besökare till festivalen gick på kurser och shoppade nystan dagarna i ända. I butiken kostar garnet 120:- och då får du 100g som räcker till ett par strumpor om du vill göra det. Varje nystan har drygt 400 meter så det är ett riktigt drygt garn.

Sen hälsar vi välkomna tillbaka till Svarta Fåret och nya kvalitéer från Ullcentrum….mer om det en annan dag.