månadsarkiv: augusti 2010

En vecka kvar…

Nästa helg är det dags att bege sig till Lidköping och mässan Quiltköping – det är massor av workshops i quiltning av alla de slag och även ett gäng workshops i stickning. Det finns också en mängd olika utställare: naturligtvis mycket som har med quiltning att göra (tyger, maskiner etc) men också flera garnutställare som t ex Deisy Design, Nysta, KarMa, Vackra garner, Speciell, Färgkraft m fl. Hela programmet finns på www.quiltkoping.se

Just pga av detta råder just nu en sorts kreativt kaos där workshopar skall färdigställas och slutplaneras. Det är något visst med en stor hög garn av olika varianter och färger – man vill liksom göra allting….på samma gång.

Är du i krokarna eller funderar på en utflykt så finns det fortfarande ett antal platser kvar.

Magic Loop

Måste medges att jag varit lite tveksam till tekniken Magic Loop – liksom inte varit sugen på att överge strumpstickorna… Nog för att det inte är det bästa jag vet att sticka med strumpstickor, men sedan KnitPro kom med sin 15 cm variant då är det inte så dumt alls – både material och längd tilltalar.

När det gällde Magic Loop så trodde jag att man skulle tappa hastigheten helt när man valde att fösa maskorna hit och dit hela tiden. Men inte alls – under semestern skulle detta testas och det var ju lätt som en plätt att sticka på det sättet. Fort gick det dessutom också!

Tror kanske att jag kommer att falla tillbaka till strumpstickor ändå när dessa krävs. Men till alla er som varje dag är inne i butiken och så väldigt gärna vill sticka strumpor men tycker att det är omöjligt att sticka på strumpstickor för de bara “ramlar ur” och blir fula skarvar oavsett teknik och stickor – testa verkligen Magic Loop för då kommer man förbi dessa hinder.

Det på bilden blev inte så väldigt mycket mer än en bit resår – förvisso en väldigt mjuk och varm pulsvärmare i dubbel Alpaca och det är ett utmärkt litet arbete att testa med.

Det finns många förklaringar på Magic Loop på webben – en av dem är Garnstudios video.

Fabel – nya färger och nytt pris

Älskade garnet Fabel kommer under hösten i massor av nya färger – dels enfärgade som kommer att kosta 28:-/50g och dels nya flerfärgade sk: “long prints” som kommer att kosta 33:-/50g.

Detta har gett att den vanliga Fabel som numera benämns “print” kommer att sänkas ett par kronor till 30:-/50g.

Ytterligaren en prissänkning sker på Drops Symphony som sänks från 58:- med hela 15 kronor till 43:-/50g.

Underbar vantstickning!

Riktigt roligt var det att sticka denna vanten – en ren fröjd helt enkelt! Orginalet är gjord med svart botten men jag valde istället vitt. Snart kommer det dessutom massor av nya färger i Fabel så då kan man gå loss ordenligt. Man kan i och för sig även göra vanten i t ex Alpaca, men man får då inte riktigt samma fina stabilitet i stickningen som i ett fastare garn.

Lite pilligt är det ju naturligtvis. men då Delight ändrar färg av sig själv så är det ju inga färgbyten inblandade och det förenklar ju det hela avsevärt. Garnkostnaden på 69:- är ju inte heller fy skam – japp, det står rätt: 69:-! Ett nystan av vardera och ett par vantar är klara.

(Tyckte kanske att vanten var lite, lite kort i “handen”, dvs från tummen och upp. Så har man hand av storlek större kan man påbörja ökningen för tummen lite tidigare än angivet.)

Tillägg: Nu är vante och våg inte alls på samma plats för tillfället…..så snart de är det så skall jag återkomma. Uppskattningsvis så går det nog sisådär 45g Fabel och 40g Delight, men jag återkommer när jag vet lite mer exakt.