Magic Loop

Måste medges att jag varit lite tveksam till tekniken Magic Loop – liksom inte varit sugen på att överge strumpstickorna… Nog för att det inte är det bästa jag vet att sticka med strumpstickor, men sedan KnitPro kom med sin 15 cm variant då är det inte så dumt alls – både material och längd tilltalar.

När det gällde Magic Loop så trodde jag att man skulle tappa hastigheten helt när man valde att fösa maskorna hit och dit hela tiden. Men inte alls – under semestern skulle detta testas och det var ju lätt som en plätt att sticka på det sättet. Fort gick det dessutom också!

Tror kanske att jag kommer att falla tillbaka till strumpstickor ändå när dessa krävs. Men till alla er som varje dag är inne i butiken och så väldigt gärna vill sticka strumpor men tycker att det är omöjligt att sticka på strumpstickor för de bara “ramlar ur” och blir fula skarvar oavsett teknik och stickor – testa verkligen Magic Loop för då kommer man förbi dessa hinder.

Det på bilden blev inte så väldigt mycket mer än en bit resår – förvisso en väldigt mjuk och varm pulsvärmare i dubbel Alpaca och det är ett utmärkt litet arbete att testa med.

Det finns många förklaringar på Magic Loop på webben – en av dem är Garnstudios video.

1 tanke kring ”Magic Loop

  1. Stickfantomen

    Magic Loop är en rolig, och faktiskt barnsligt enkel, teknik. Personligen föredrar den framför 4 strumpstickor. Det är dock viktigt att man tänker på att spänna till tråden i bytet mellan stickorna medan man stickar, det får man ju också göra med vanliga strumpstickor. Jag har också provat 2-ändsstickning med tekniken och det gick bra.
    På youtube finns också fina video (oftast på am.engelska) om man söker på magic loop.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *