Kategoriarkiv: Noro

Sjalen “Marstrand” och semesterstängt

marstrand1I våras så presenterade vi en ny sjal i vår kollektionen “Jorden runt på 80 sjalar!”: Marstrand.

Marstrand stickas i omväxlade slät- och rätstickning i garnet Belle som är en blandning av bomull, lin och viscose och avslutas med en “vågskums-kant” av garnet Greta som är bomullsgarn med inspunna pärlor i.

Vi har sett många fina varianter av sjalen och det är så roligt när ni kunder delar med er av vad det ni funderat kring resulterat i. Här nedan är Thereses variant av “Marstrand” – Therese har randat Taiyo från Noro (ett självrandande garn) med Cotton Viscose i vitt och gjort sitt vågskum i Gretas cerise färg. Resultatet är ljuvligt! Therese har valt att kalla sin kreation “Birthday love”. Man kan tänka sig att valet av namn är pga två orsaker: hon älskar sin sjal och materialet inköptes som födelsedagspresent till sig själv!

1-DSC00345 1-DSC00403På måndag och tisdag den 10-11 augusti har vi semesterstängt. 

 

Lucka 23: Passa-på-pris-på-Taiyo!

Vi har ett antal nystan i Noros underbara bomullsbaserade garn som heter Taiyo. Idag shoppar du dessa genom att ta 3 och betala för endast 2! 120:-/nystan = 50g.

Erbjudandet gäller idag endast i butiken på Avenyn i Göteborg och vi öppnar idag på lille-julafton klockan 11 som vanligt men vi stänger däremot klockan 16. Det finns inte mängder av nystan utan här gäller det verkligen att hållas sig framme för erbjudandet i dagens lucka gäller självklart bara innevarande lager och så långt det lagret räcker.

taiyo

Sticklingens november-utmaning!

För att göra november-vardagen lite mer intressant så hoppade jag på Sticklingens foto-utmaning!

Det blir ju en utmärkt vana att få in inför årets julkalender som vi kickar igång om nästan precis en månad – med erbjudanden, trix, mönster, tips mm – ett nytt varje dag ända fram till jul.

Nu till dagens tema i utmaningen – varje dag har nämligen ett eget och dagens tema är Händer. Det passade riktigt bra med tanke på att det för bara ett par timmar sedan fästes trådar på härliga vantar stickade i 2 trådar: 1 Baby-Alpaca Silk från Drops och 1 Janome från Noro. Nästan på pricken 1 nystan av vardera räckte till ett gammalt rekorderligt mönster från Drops: 62-24.

2

Med Noro-garn så blir det ju alltid lite som det blir då randningen gör lite som den vill. Jag som aldrig brukar göra två av någonting till butiken tyckte detta var så kul att denna gång blev det två stycken av bara farten!

Den stora garnfesten i den lilla garnbutiken

Idag den 26 maj drar vi igång en vårfest som samtidigt sker i flera garnbutiker över hela landet. Hos oss på Deisy Design kommer vi att ha lite olika erbjudanden varje dag men under hela veckan har vi också följande:

Få vår stick-kasse när du handlar till ordinarie pris för över 500:- (gäller så långt lagret räcker)

Få en fiffig present när du handlar till ordinarie pris för över 300:- (gäller så långt lagret räcker)

sjalangelMaterial till en sjal, designad av Garnängeln i Kiruna speciellt för denna veckan och endast till försäljning under denna veckan, finns till specialpriset 190:- i butiken. Vi har valt att sticka vår variant i flerfärgade mohairgarnet Lumi. Välkommen förbi att titta på resultatet!

Vill du ha hjälp med din montering? Under tisdag och onsdag ger vi i butiken dig möjlighet att få hjälp med att komma till rätta med just monteringen. Kontakta oss för att boka upp vilken tid som skulle passa dig så skall vi försöka hjälpa dig så långt tiden tillåter: info@deisydesign.nu

Idag den 26 maj ger vi 26% rabatt på garnet Taiyo 4 ply från Noro! Endast 89:-/50g.

taiyo

Rabatten gäller endast idag 140526, går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter och gäller såväl i butiken på Avenyn som i webbutiken. Beställer du i webbutiken använder du rabattkoden: 26maj för att erhålla rabatten.

Besök garnfestens blogg för att se vilka andra butiker som är med på festligheterna och missa inte “tipspromenaden” som är igång!