månadsarkiv: maj 2009

Galna dagen har blivit ännu mer galen

Vi utlovade igår leverans från Garnstudio…men det har naturligtvis visat sig att just denna leverans just idag har fastnat på vägen och blivit försenad…vi kan tyvärr inte garantera att den hinner hit idag, men däremot kan vi garantera att alla som förbeställt garn till reapriser som skulle anlänt idag har möjlighet att hämta ut det i början av nästa vecka till samma fina priser.

Galna katten och sista dagen

Imorgon, fredag, är det sista chansen att fynda på Drops Super Rea! Vi har, som andra “aftnar” stängt på Pingstafton. Har du beställt garn som är på ingång med morgondagens leverans: själva leveransen brukar komma runt 13-tiden…men i onsdags kom de 16.15… Även om det kan komma att bli lite turbulent i butiken under eftermiddagen finns vi kvar tills alla hinner få med sig det de ska.

Mitt i rea-yran så inkommer det ju lite roliga nyheter och senast i raden är Rafia från Adriafil. Ett bastgarn som är hur kul som helst att arbeta med. Solhatt, strandbag eller kanske brödkorg? En galen katt i mitt hem (en crazy inflyttningspresent för ett 10-tal år sedan) fick stå modell för ett pågående solhattsprojekt där brättet just skall påbörjas. Deisy har färdigställt en i vuxenstorlek och här kommer en miniatyr i storlek 4 år – sitter väldigt bra på, lite “solhatts-slokhatt” i modellen. Garnet finns i flera fina färger och kommer även att finnas i Marstrands butiken i sommar tillsammans med lite andra godbitar från Aveny butiken.

Rean fortsätter…

Det börjar bli lite tomt i hyllorna men än finns det gott om tid! Sista rea-leveransen kommer på fredag och sista chansen att få med just den färg du vill ha är på onsdag klockan 12. Reapriserna gäller tyvärr inte i vår vanliga närhandel med fraktfritt och garn mot faktura – men vill du kan order tillsammans med Postens avgifter för frakt förskottsbetalas och hemsändas.

Reatips 4 – Många har t ex spanat in denna läckerbit i 4-dubbel Kid-Silk. Läge att passa på kan man verkligen säga att det är nu när Kid-Silk endast kostar 44:-/nystan!

Reatips 5 – Sen är ju Silke-Tweed en gammal favorit. Här är ett exempel som blir riktigt bra i pris med kvalitén på 40:-/nystan resten av veckan.

Nytt för dagen hos Garnstudio är att du som tycker att det är lättast att välja modell utifrån vad som visas på bild nu kan söka på just färgval och inspireras av vad som visas i till exempel rött.

Rea tips 3

Det virkas mormorsrutor som aldrig förr och visst är det ett sympatiskt arbete att hålla på med. Enkelt, lätt att ta med och kan varieras i färg och material i det oändliga.

Mormorsrutor och Drops Super Sale går att kombinera på flera sätt till exempel liten babyfilt till vagnen. Gör man det enkelt för sig så gör man hela filten läckert gräddvit i Drops mjuka, maskintvättbara Merino, vill man ha lite mer att pilla med så kan ju nedanstående färgkombination i samma garn vara en pastellig variant. Drops Merino endast 26:-/50g på Drops Super Sale – hela maj månad!

Vill man ha mer färg så rekommenderas till exempel  Karisma som också den är helylle och maskintvättbar – oslagbara 19:-/nystan på rean och än är det många dagar kvar.

Kristi Himmelsfärd

Helgdag på torsdag = stängt. Dag före helgdag har vi som vanligt öppet 11-16. Fredag och lördag öppet igen som vanligt.

Nu räknar vi ned mot slutet av Drops super sale – är det tillfälligt slut i hyllan så finns det fortfarande tid att få hem det till de fantastiska priser som råder.

Nytt godis i hyllan

Fyra vackra färger av Silk Garden Sock ligger nu på rad. Känner man för att gå loss på väldigt vackert sockgarn så kan det vara läge nu. Det är lång leveranstid på garnet och vi fick ju inte in så mycket så vill man vara säker på att få tag på ett nystan eller två så skall man passa på.

Gröna sjalen

Först ut i serien som följer efter helgen som kan kallas: “få-färdigt-många-projekt-som-ligger-och-har-lite-kvar-att-göras-på” så är det rea tips 1 som blev en riktigt härlig mjuk och go sjal! Valde att helt enkelt göra även kanten grön…hade den varit gjord i svart så hade de 2 yttersta virkade varven klart blivit gjorda i t ex tunn mohair tillsammans med glitter av något slag. Den här sjalen skulle man ha i ett antal uppsättningar – till exempel så många som man är runt frukostbordet – att lägga runt axlarna under kyliga, trötta morgontimmar… Ja, ja…det är väl någon tråd här och där kvar att fästa förstås…

Extra nöjd är man ju över att kunna fota sjalen ute i det fria på torpet tillsammans med galet växande tulpaner som rådjuren i år haft godheten att inte äta upp. Det var nog dotterns små strategiskt utplacerade fågelskrämmor som gjorde susen!

Inte direkt reatips…

…men supervacker sommarstickning! Rolig att sticka är denna kofta i garnet Baroque från Onion. Garn som liksom byter kvalité av sig själv.

Ofta är dessa garner knutna ihop efter varandra men det fina med detta garnet är att det är sydda övergångar så det blir jämnt och platt i just övergångarna.

Man stickar hela plagget i ett stycke från sida till sida och gör kanterna efteråt. Garnet finns i olika färgställningar och även kvalitén Reiki går att använda.

Rea tips 2

En underbar liten bolero-variant är denna som i orginal är stickad i Garnstudios grova bomullsgarn Paris. Visst blir den i det – men det finns många andra varianter också. Kära kunden I har till exempel gjort den i lyxigt dubbelt Champagne garn.

Just nu på stickorna hänger alltså denna bolero fast i blandningen Silke-Tweed och Kid Silk. Lite här och där läggs in ett par maskor med tunnaste glittertråd och avslutningsvis skall det komma en tunn virkad kant i nya garnet Gatsby runt alla kanter. Sitter som bäst med spetsen över ärmarna och det är ett lite klurigt plagg att göra för det händer saker hela tiden men väldigt roligt. Riktigt reatips alltså i dessa lyxiga garner som är härliga att sticka med – plagget i nya utseendet bör väl komma inom kort…

Detta med Garnstudios mönster och att byta garn – det finns en bra uppställning här om hur de olika garnerna kan bytas ut. T ex Paris är ett “C-garn”, dvs mönster i Paris kan stickas av alla kvalitéer i C-gruppen alternativt med 2 trådar från A-gruppen. Byter man så stämmer masktäthet och mönstren går att följa direk. Tänk dock alltid på masktätheten…. Därtill måste man vid mönster/kvalitétsbyten också tänka på meterantalet i respektive kvalité. Sitter du och räknar på just något sådan men känner dig osäker är det bara att slå en signal, skicka ett mail eller komma förbi butiken så tittar vi på det.

WIP på reatips 1

Gillar verkligen att sticka i Eskimo…det är så – ja, mysigt! Fort går det också. 15 nystan kommer att vara gjorda på ett kick. Trevligt mönster i största allmänhet dessutom. Funderar på om samma mönster inte skulle kunna bli hur bra som helst i lin. Den virkade kanten har jag tidigare lagt kring skaftet kring en socka och den är lite komplicerad men väldigt rolig att göra.

gronsjal