Rea tips 2

En underbar liten bolero-variant är denna som i orginal är stickad i Garnstudios grova bomullsgarn Paris. Visst blir den i det – men det finns många andra varianter också. Kära kunden I har till exempel gjort den i lyxigt dubbelt Champagne garn.

Just nu på stickorna hänger alltså denna bolero fast i blandningen Silke-Tweed och Kid Silk. Lite här och där läggs in ett par maskor med tunnaste glittertråd och avslutningsvis skall det komma en tunn virkad kant i nya garnet Gatsby runt alla kanter. Sitter som bäst med spetsen över ärmarna och det är ett lite klurigt plagg att göra för det händer saker hela tiden men väldigt roligt. Riktigt reatips alltså i dessa lyxiga garner som är härliga att sticka med – plagget i nya utseendet bör väl komma inom kort…

Detta med Garnstudios mönster och att byta garn – det finns en bra uppställning här om hur de olika garnerna kan bytas ut. T ex Paris är ett “C-garn”, dvs mönster i Paris kan stickas av alla kvalitéer i C-gruppen alternativt med 2 trådar från A-gruppen. Byter man så stämmer masktäthet och mönstren går att följa direk. Tänk dock alltid på masktätheten…. Därtill måste man vid mönster/kvalitétsbyten också tänka på meterantalet i respektive kvalité. Sitter du och räknar på just något sådan men känner dig osäker är det bara att slå en signal, skicka ett mail eller komma förbi butiken så tittar vi på det.

2 tankar kring ”Rea tips 2

 1. Stickfantomen

  Härlig modell. Blir nog fin i garnblandningen som låter riktigt festlig.
  Bra med utlägget om garn, alltid viktigt att ha koll på antal meter/yards per nystan och total åtgång om man ska alternera med annat garn.

  Svara
 2. Signe

  Vad lustigt, det var just den här boleron jag hade i åtanke när jag köpte det orange Silkealpaca garnet hos dig igår. Jag har också funderat på om man kan göra den i ett tunnare garn och på så sätt få den i lagom storlek till dottern.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *