månadsarkiv: november 2010

Stickcafé och sista “Enjoy-chansen”

Fullsatt var det minst sagt i Lohrs bokhandel idag när det arrangerades stickcafé – roligt att det var så många på plats när det snackades garn! Som tack för mitt lilla besök fick jag bland annat en bok som heter “Värma varandra” – en underbar liten bok baserad på hjälpstickning som har utförts och som så många fortfarande utför. Ett riktigt bra julklappstips – finns bland annat hos just Lohrs att köpa.

Vill också passa på att påminna att för er som har Enjoyguiden för Göteborg så är det nu de sista dagarna som årets upplaga gäller – har du köpt guiden och har din kupong kvar så ger det dig hela 20% på ett köp!

Fr o m den 27/11 och fram till jul har vi en extra timme öppet på lördagar: 10 -15.

Mönstrade mössor

Det är kul att sticka med två färger! Här är två varianter som givetvis är Garnstudio mössor som vi grejat lite med…

Den svarta med rött är modell 32-20 – en riktig klassiker och mannen på bilden håller mössan i handen. Orginalet är gjort i Karisma och vår variant är istället gjord med Classic Alpaca för att få lite “hängligare” och pösigare resultat och det röda mönstret är gjord i 100% Angora som vi just nu har inne i rött och rosa. 2 nystan Classic á 50g + 1 nystan Angora á 10g.

Den svarta med ljust mönster (inte naturvitt, utan en lite varm kamelfärgad variant) är 122-26 och Nepal är använt precis som i orginalet men allt mönster är gjort med ljust och all grundfärg är gjort med svart. Totalt 3 nystan Nepal.

Vi får ofta frågan om stickmarkörer verkligen har någon bra funktion och även om jag verkligen tycker att de är bra så kan jag efter dessa två svarta mössor verkligen bara säga att: absolut skall man använda sig av markörer av ett eller annat slag!

Fördelen med färdiga små grejer att hänga i för att markera intagningar går inte att jämföra med att man istället skall hålla räkningen på var intagningar skall ske (speciellt om det är i mörkt garn) alternativt hänga i markeringstrådar som velar runt i arbetet. Det finns hur mycket markeringsvarianter som helst att välja på och vill man kan man ju helt enkelt använda gem.

Nytt och gammalt från Gepard

Den fina, tunna Merinosilken från Grignasco är tillbaka i butiken i flera fina färger: 155:- per hekto och då får du med dig hela 1400 meter garn på den härvan!

Tillsammans med garnet kom den nya lilla japanska rundstickan som endast är 23 cm lång och där ena stickan är lite längre än den andra. Leverantören meddelar att du lär dig behärska den stickan på 1-2 timmar och sedan går det som en dans!

Stickcafé på Facebook

Varje tisdag sedan ett par veckor tillbaka så arrangeras det (av grundaren VisaLisa) stickcafé online. Är du inloggad på Facebook så sök på “Online Stickcafé” så kommer du till gruppen och vidare till själva händelsen/eventet. Imorgon, tisdag från 15.00 och framåt, är det dags igen och huxflux har det blivit över 800 medlemmar i gruppen och nära 300 personer tittar in eller stannar länge på stickcaféet varje tisdag!

Till helgen är det Alla Helgonsdag och på fredag har vi öppet 11-16 och på lördag är det stängt.

Lilla bokmärkes-häxan finner man bland Garnstudios mönster över “Högtider och Bemärkelsedagar”.