månadsarkiv: januari 2010

Silke-Alpaca pa Superrea!

Ar sjalv pa resande fot darfor blir det inlagg utan “prickar”…

Men vi har naturligtvis fullt stall pa den super-rea som sparkar igang idag! Nu riktigt bra pris pa Silke-Alpaca fran Garnstudio. Bara 31:- per nystan vilket gor att man kan fynda lyxgarn till valdigt bra pris. Den som var i butiken i juletid kanske sag den rod/vita tunika som anvandes flitigt under dessa dagar. Den var gjord i just Silke-Alpaca (och lite annat smatt och gott) och garnet ar fullkomligt ljuvligt att bara. Dessutom finns det hur mycket monster som helst att valja bland: dels alla som ar gjorda i sjalva garnet, men ocksa monster for Alaska, Paris, dubbel Safran, dubbel Alpaca, dubbel Fabel, Big Fabel, dubbel Cotton Viscose, 1 trad Kid-Silk och 1 trad Safran…ja, denna lista kan goras lang. En liten rekommendation ar dock att inte gora for stora plagg, dvs for langa och vida plagg i garnet da det ar tungt.

Priset galler anda till den 15 februari, eller sa langt lagret racker. Tyvarr har vi inte mojlighet att kombinera super-rean med var internetforsaljning.

Grått och vitt

Stickningen här matchar liksom naturen utanför fönstret…mycket grått och vitt i den färgskalan. Här skall det blir en “fiskartröja” i Classic Alpaca. Det hela blir precis så lite gosigt som det var tänkt. Fast vill man se till att det hela blir ordentligt maskintvättbart så skall man köra Karisma…eller kanske i bomull och Muskat. Mönster kommer så småningom.

Vet inte om jag är mest nöjd med stickorna (KnitPros julspecialare som är väldigt goa att sticka med) eller stickningen (flyter på väldigt gott i Classic på stickor 4,5 mm) eller min öronlappsfåtölj som efter många, många år fått nya kläder. Det tyget var så fullkomligt fantastiskt på denna vackra klenod (och nej, det har jag inte gjort själv för så bra skulle jag aldrig få till det…).

Nu är det minimalistisk stickning som gäller under kommande semestervecka – 1 liten härva ArtYarns Beaded Pearls & Sequins skall få följa med och bli spetsstickade pulsvämare.

Nitors ullfärg

Vi får många frågor om den ullfärg som vi säljer i butiken och i webbutiken och vår kund Anneli har varit så oerhört generös att hon sänt oss ett utlåtande för hur färgen fungerar med lösull, så för alla er som har funderat kring detta lyder hennes sammanfattning så här:

“Nu har jag provat färgerna och kan tala om att det går alldeles utmärkt att färga lösull!!! Fantastiskt roligt!Lättarbetad färg. Jag gjorde som man ska göra när man färgar garn. Använde samma vikt på ullen som med garnet. Jag var dock lite försiktig med att röra runt för mycket, ull vill ju gärna tova ihop sig. Detsamma om man har för hög värme så jag höll badet mellan 80-90 grader. Ullen går att både våt tova och nåltova utan några som helst problem. Att spinna av ullen ger ett fantastiskt fint garn med dom här färgerna! ”

Tusen tack för det utlåtandet Anneli och lycka till med all din fortsatta färgning!

Gnistrande snö

Kallt, klart, soligt och hela luften fylld av små, små vackra snöflingor som virvlar runt…ja, det är inte dumt att besöka Småland och ha stora snövallar precis utanför rutan !

Höll på att förfrysa fingertopparna på kuppen men ville ta tillfället i akt att fotografera i det ljus som fanns ute idag. Resultatet är väl så där klart…som vanligt…men sjalen på bild är stickad på rundstickor 7, KnitPros fina julspecial, med en tråd Zauberball och en tråd tunn mohair.

En av de nyaste Zauberball färgerna skulle kombineras och på sista stickcaféet gjordes en snabb undersökning av vilket färgval som “bollen” skulle blandas med. Svart vann med en ytterst liten marginal och det hela påbörjades. Men Zauberball har ju så in i bänken många meter att när första Kid-Silk var slut så fanns det ju MASSOR av Zauberball kvar! Andra valet som “bollen” skulle blandas med kom väl till pass och efter en massa slätstickning så stickades det istället lite galler till slut med Prestigio.

Under gårdagen har sjalen färdigställts och kommer till butiken inom kort!