Nitors ullfärg

Vi får många frågor om den ullfärg som vi säljer i butiken och i webbutiken och vår kund Anneli har varit så oerhört generös att hon sänt oss ett utlåtande för hur färgen fungerar med lösull, så för alla er som har funderat kring detta lyder hennes sammanfattning så här:

“Nu har jag provat färgerna och kan tala om att det går alldeles utmärkt att färga lösull!!! Fantastiskt roligt!Lättarbetad färg. Jag gjorde som man ska göra när man färgar garn. Använde samma vikt på ullen som med garnet. Jag var dock lite försiktig med att röra runt för mycket, ull vill ju gärna tova ihop sig. Detsamma om man har för hög värme så jag höll badet mellan 80-90 grader. Ullen går att både våt tova och nåltova utan några som helst problem. Att spinna av ullen ger ett fantastiskt fint garn med dom här färgerna! ”

Tusen tack för det utlåtandet Anneli och lycka till med all din fortsatta färgning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *