månadsarkiv: februari 2011

Ett säkert vårtecken har kommit

Alldeles precis för sisådär tio minuter sedan kom det som många har väntat på – rykande färska Dropstidningar direkt från tryckeriet!

Fyra stycken olika och endast 10:- styck när du köper dem i butik. Vi har en rejäl laddning men då de tar slut kan vi inte få påfyllning.

Det bidde en halsduk…

Säsongens stora Garnstudio favorit blev i alla fall hos oss filten med stort F. Vi valde att göra enligt filten men istället för att göra den i “pläd-format” så gjorde vi den som halsduk och istället för att ha Delight runt kanten valde vi Alpaca för att ge lite extra gott fall till halsduken.

Garnåtgång? 1 nystan vardera av Delight enligt filtens färger (dvs 1 nystan x 4) samt 3 nystan svart Alpaca.

Inspirerande hylla

Vi har fått leverans från nygammal leverantör: Plassard och vårliga färger i Adelé’s Ribbon Yarn. Plassard bjuder på bland annat spännande effektgarn för kanter, fransar eller ringningar, mjuka mohairen Flores i knalliga färger tillsammans med mjukaste, mjuka Cash’Angora i 80% cashmere och 20% angora.

Sista veckan för pågående intro-priser!

Till och med den 14 februari fortsätter introduktionspriserna på Andes och Baby-Silke Alpaca. Vi har gott om färger inne och hinner få flera leveranser före måndag (dock ej av naturvit Baby-Silke Alpaca som tagit slut hos leverantören).

VIP just nu (ett bland många) är en kortärmad kofta i dubbel Baby-Silke Alpaca. Blir ett helt annat fall i plagget än om man gör den som i orginalet den till känslan grövre Alaska. Väljer också att endast sätta tre knappar – från mitten av koftan och uppåt.

Nu är alla maskor på samma rundsticka och det stickas uppåt över oket – helt plötsligt går det oerhört fort för det försvinner så många maskor genom raglanminskningen hela tiden. Baby-Silke Alpacan använd är i precis den där blekrosa puderfärgen som syns så mycket i år och som kan vara lite lurig att hitta.