månadsarkiv: juni 2010

Extra stick-lyx

Om man vill lyxa till det ordentligt så har KnitPro kommit med ett nytt set kallat Symfonie Rose: samma fina björk som i vanliga Harmony Woods men med “ädelträ-look”, koppar i metalldelarna och kablar i matchande brun nyans. Allt ligger förpackat i ett elegant träskrin. Som bonus har KnitPro dessutom lagt med en sjalnål i samma trämaterial. 970:- betalar man för hela härligheten.

Alla andra set finns inne precis som vanligt – vanliga lyxsetet ligger fortfarande kvar på samma pris: 590:-.

Isländsk Ask

Rakel var underbar modell när delar av vår egen lilla babykollektion skulle fotograferas. Stort tack för det Rakel! Här är det Ask som är på – liten Islandströja i Classic Alpaca (eller Karisma, Muskat, Merino Extra Fine om man föredrar någon av dessa). Classic blir lätt lite bortglömd, men den är ljuvlig att sticka med. Lite grövre än den tunna alpackan.

Gjorde mig en kjol i vintras i kvalitén och det blev verkligen ett fint fall på den.

En annan typ av Love

Love som i kärlek men på ett annat sätt… Flera av barndomsvännerna har nyligen fått barn och således har plagg med deras namn tillverkats, och inspirerats, med dem i åtanke. Härmed presenteras Love! Härlig, enkel att sticka, i underbara mjuka garnet In-Silk (från samma företag som tillverkar Zauberball). Man kan med fördel sticka garnet tätt till såväl mössor och annat, men här lite lösare för att ge ett annat typ av plagg. Är säker på att den även skulle passa Love…

Midsommar står på lut och då har vi stängt både midsommarafton och midsommardagen, torsdagen – torsdagen för midsommarafton stänger vi klockan 16.00.

Love 2010 hos Deisy Design

 

Vi drabbades av bröllopsyra och har därför gjort varsin brudklänning. Samtliga finns nu i vårt skyltfönster under en tid.

Längst till vänster är Lindas korta klänning som vi kallar “Vigsel i Rådhuset”. Stickad nederdel med virkad överdel, tunna axelband: 1 tråd Safran tillsammans med 1 tråd Cotton Viscose. I det virkade infällt lite glitter i färgen “Champagne”. Över axlarna en axelvärmare i kombinationen 1 tråd Cotton Viscose och 1 tråd Kid Silk.

I mitten har vi Febelisens “Vigsel vid havet”. Stickad uppifrån och ned i bomullsgarnet Muskat. Bysten är stickad med “vändvarv” och i ryggen är det ribbstickat för snygg passform. Under kjolen är det massor av tyll för att ge kjolen det rätta “vippet” och halternecklösningen upptill är gjord med ett färdigt tyllbaserat band.

Till höger ståtar Deisys “Vigsel i kyrkan”. Långklänning i enkel Alpaca slätstickat liv med utökad rätstickning i kjolen och på ärmar. Längst ned och vid ärmsluten är det en grädde av volanger i mohairgarnet Vivaldi och några stänk med allra tunnaste glittertråden i silver.

Deisy och Febe har gått den tunga vägen och räknat och stickat och provat så mönster på deras klänningar kommer att finnas att köpa i butiken. Min egen….ja, det blev en liten genväg via Garnstudios digra mönsterskatt….

Mini-nystan

De små Mini-nystanen i ull från Järbo kan få fantasin att gå i spinn! Ett väldigt bra användningsområde är när man gör lovikkavantar och skall göra broderierna längst ned på vanten – men mini-nystanen så behöver man ju inte köpa stora 50g nystan utan nystan i lite mer ekonomisk storlek för ändamålet. Att garnet dessutom är i 100% ull gör ju inte saken sämre.

Väljer man att köpa en hel sats så medföljer lite mönsteridéer – t ex denna lilla Barbie klänning. Små delar och få maskor…men ganska pilligt och inte gjort kanske riktigt så snabbt som man skulle tro. Kul är det i alla fall och varianterna är ju precis hur många som helst!

Favoritkoftan

Denna modell är precis hur användbar som helst och den är i orginal gjord i Alpaca. Precis samma mönster – fast i Kid-Silk och man får en varm, fjäderlätt kofta som ryms i handväskan. När man gör den i Kid-Silk så väger färdigt plagg endast 105 gram i storlek medium.

Sen kan man ju göra den i många andra varianter -t ex Safran där du får en lättskött bomullskofta, Fabel/Delight om du gillar det flerfärgade alternativet, Cotton Viscose om man vill ha en lite blank yta på resultatet.

Kid-Silk är på ingång i flera nya färger – såväl efterlängtade gröna nyanser som lila och andra lite mörkare färger än de som funnits hittills.