månadsarkiv: maj 2011

Färg, volanger och glitter!

Lite färgprakt i dessa sommarsjaltider! Man behöver ju naturligtvis inte gå loss och göra sin sjal färgsprakande utan det finns just nu flera nya roliga garner i både galna färgstarka kombinationer såväl som mjuka pasteller.

Överst till vänster är nygamla favoriten Dazzle från Onion som kommit en massor av nya färgställningar.

Nedanför till vänster ligger ett nystan modell större, också från Onion, där ett nystan räcker till en sjal (uppstickat på bilden i mitten). Trådarna som hänger med nystanet är tänkt att vara till frans.

Överst till höger är volanggarnet CanCan som blivit så otroligt populärt! Flera fina både enfärgade och melerade färger inne i butiken….och nedanför CanCan sjalen så är det gott och blandat i effektgarn från Adele’s, Plassard och Onion.

Kul virkprojekt!

Mitt i rådande supersale kan man t ex slå till på att virka sig en tröja i Eskimo. Virknål nr 10 och dubbelstoplar gör att den går i racerfart att göra. Här är en annan randning än i orginalet i galna glada färger.

Plagget skulle verkligen göra sig enfärgat också – tänka sig helt i svart eller helt i vitt… Garnkostnad nu under rean i färgerna på bilden blir endast 266:-! Väljer man att göra den enfärgad i t ex svart så hamnar man på endast 228:-.

Vill man inte använda Eskimo så är fina Andes också på rea under resten av maj och vill man inte ha ull så är Ice ett alternativ.

Dilemma kring vändningar

Det här med att vända mitt i ett arbete kan ställa till det… Sitter just och har påbörjat koftan i bild för andra gången. Första gången till mig själv i finaste handspunna presenten från SiV-kollegan och andra gången nu till butiken. Startade till mig själv men det blev så himla bra och var så roligt att göra att jag var tvungen att växla till att göra en butiksmodell.

Ofta står det: “vänd och strama tråden innan första maskan stickas”. Man får då en lite markerad maska som i sig blir till ett litet mönster allteftersom plagget växer fram.

Vill man då inte ha denna markering kan det vara en god idé att istället: vända och lägga ett omslag innan man stickar vidare tillbaka. När man sedan stickar över alla maskorna så stickas omslaget tillsammans med nästkommande maska på stickan. På det här viset så blir det mer eller mindre ingen markering där man har vänt.

Stickcafé på Lohr igen!

Nu på lördag den 7 maj så kör Lohrs bokhandel vid Kapellplatsen stickcafé igen: 15-17.30, det kostar endast 15:- att delta och vill man köpa till fika så kostar det denna eftermiddag endast 25 kr.

Nästan dagligen får vi frågor om stickcaféer – vet du något stickcafé som pågår som du vill tips om? Antingen här direkt eller sänd oss mail till info@deisydesign.nu.

Supersale och festsjal

Hela maj månad har vi supersale på 22 av Drops/Garnstudios kvalitéer. Dessutom rensar vi ut vintersäsongen på allvar och har rea på både det ena och det andra i korgarna: Milano, Incawool och Eco-ull mm.

Är man sugen på en sjal till sommarfesterna – så har vi här ett alternativ som är otroligt roligt att sticka. Garnerna är så läckra att ha i händerna så det nästan dansar fram. Enkel slätstickad sjal på rundsticka 12 – börjar uppe i nacken med Adele’s mohair som är lite lätt melerad pga handfärgningen. När mohairnystanet är slut så byter man till spektakulära KnitCollage och fortsätter till den tar slut. För att inte “slösa” KnitCollage tar man ett matchande, eller avvikande för den delen, garn till avmaskningen.