Dilemma kring vändningar

Det här med att vända mitt i ett arbete kan ställa till det… Sitter just och har påbörjat koftan i bild för andra gången. Första gången till mig själv i finaste handspunna presenten från SiV-kollegan och andra gången nu till butiken. Startade till mig själv men det blev så himla bra och var så roligt att göra att jag var tvungen att växla till att göra en butiksmodell.

Ofta står det: “vänd och strama tråden innan första maskan stickas”. Man får då en lite markerad maska som i sig blir till ett litet mönster allteftersom plagget växer fram.

Vill man då inte ha denna markering kan det vara en god idé att istället: vända och lägga ett omslag innan man stickar vidare tillbaka. När man sedan stickar över alla maskorna så stickas omslaget tillsammans med nästkommande maska på stickan. På det här viset så blir det mer eller mindre ingen markering där man har vänt.

2 tankar kring ”Dilemma kring vändningar

 1. Anne

  Man kan även göra vad engelsmännen kallar en Wrap and turn. Innebär att man lyfter maskan efter där man ska vända – avigt. Flyttar med sig garnet (bakifrån och fram vid rätstickning – framifrån och bak vid slätstickning) och sätter tillbaka maskan man lyfte. När man sedan kommer tillbaka till stället där man vände stickar man ihop den lyfta maskan med öglan runt denna.

  Svara
  1. Deisy Design Inläggsförfattare

   Tack för ditt inlägg – måste genast testas på nästa “vändnings-projekt”!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *