månadsarkiv: april 2009

Grattis Lissan!

Lissan vann presentkort hos oss på 250:- som hon kan använda antingen i butiken eller webbutiken. Hennes favoritmönster är “Swallowtail shawl” och det är ju en fantastisk sjal får man säga. Den sjalen har spanats in lite varstans, till exempel hos Sillen som verkar ha fastnat ordentligt för sjalen och som jag dessutom fick en läcker varvpeppare av i samband med stickfesten – det är inte den som är på bild utan det är en annan i samma färg, foto från sillenstickar.blogspot.com

Sista chansen och vårstängt

Endast några timmar kvar av vår tävling – vinnare dras imorgon! Passar på att tipsa om en annan favorit, från Drops 79, modell 17 – grovt stickad tröja i till exempel Eskimo. Sitter ursnyggt på och är enkel att göra med sina raka stycken och ribbstickning i sidan. Randa eller ej – väl själv.

Valborgsmässoafton öppet 11-16 och Första maj stängt.

Present

Vilken härva! Eller rättare sagt två. Härliga Ingrid – medarrangör i SiV – förärade mig dessa två magnifika härvor egenspunnet garn. De är fantastiskt tillverkade med många olika färger och tekniker och är precis så läckra som man kan tänka sig.

Det krävs eftertanke för att arbeta med den typen av garn så de ligger på bästa platsen i vardagsrummet och väntar på att bli….något…

Stickfrossas muddar

Mönster till fina muddarna Esther som underbara, härliga Stickfrossa har designat – köper du 1 nystan Champagne som används till muddarna får du mönster på köpet. Vill du endast ha mönstret så kostar det 20:-.

Esther

Nyheter från Katia

Nytt från Katia ligger nu och blänker på hyllorna. Luxury (bomullsgarn med guld eller silveryta), Paillettes (tunn tråd med fina, lite mindre paljetter på i svart m guld, svart m silver, vit m silver, grått m silver), Morocco (ojämnt bandgarn i fem färgställningar) och Gatsby i flera fina färger.

Oändliga möjligheter med dessa garn: lägga in i delar av ett plagg, kanter till en sjal, ränder i något stickat, läckra pulsvärmare, ringningen på en tröja…. Samtliga kostar ca 50:-/nystan.

Katia som gör garnet finns i Spanien och de har lagt ut några smakprov på vad man kan göra med några av kvalitéerna. 

Det ena ger ju det andra så för att göra plats för dessa 20-talet varianter så rear vi ut lite utgående och udda effektgarn (Scala, Pearl, Bologne, Napoli, Highland Alpaca etc) tillsammans med det sista av Ombelle – fina Fonty-mohairen som blir svår att få tag i fortsättningsvis.

Garnmässa igen!

Denna gång var det garnmässa lite närmare – faktiskt här i Göteborg. Det kommer in så mycket roligt under de närmaste veckorna och naturligtvis lite senare fram i höst.

Bland godbitar kan nämnas oerhört läckra sockgarnet Zauberball och Crazy Zauberball som syns på bild.

Allino – 50% bomull/50% lin i massor av fina färger.

M&K Lin i naturfärger – sedan kommer det fler nya färger till hösten.

Påfyllning av nya färger i Reiki, Baroque och Dazzle.

Många, många knappar från både Modeknappen och Pärlehuset…

Missa inte Queer Stick- och Virkcafé på Jup’s den 20/4 och tävlingen nedan pågår fram till den 29:e.

Gröna vår

Detta lilla arbete påbörjades på SiV – stickades med ett nystan Prestigio från Mondial på en liten Addi express stickmaskin. Man kan sticka runt, runt eller fram och tillbaka och vips har man sig till exempel en halsduk! Garnet är kanske inte det självklara valet eftersom det är så väldigt tunt – men med lite övning så hittar man den rätta spänningen av garnet och det flyter på bra. Nu har halsduken fått en charmig tyngd i kanterna med hjälp av Silk Garden Chunky i matchande färger. Skall bara fästa ett par trådar…

Missa inte pågående tävling nedan! Ytterligare ett favoritmönster är denna sjalkofta som går att variera i det oändliga och är hur användbar som helst.

Handarbeit & Hobby

Helgen före SiV var det dags för en liten tripp Modevisningtill Köln och den stora internationella handarbetsmässan där. Man skulle kunna skriva en uppsats om allt roligt och inspirerande som fanns på plats men lite kort sammanfattat så ser hösten ut att vara full med flätstickning av alla de slag, gärna i ljusa naturfärger. Mycket småstickat som mössor, muddar, benvärmare mm och då gärna i lite starkare färger och gärna med glittriga detaljer.