månadsarkiv: juni 2009

DROPS Superrea….igen!!

Knappt har vi hunnit hämta oss från förra superrean innan det är dags för nästa.

Under hela juli, med början på lördag 090627, ger vi 40% rabatt (jo, du läste rätt) på alla fina sommargarn från Garnstudio: Muskat, Muskat Soft, Paris, Bomull-Lin och Drops Lin. Det är inte bara vårt lager som det gäller utan hela Garnstudios vilket innebär att vi hela tiden får påfyllning – vi har öppet hela sommaren (inte lördagar) och det har också Garnstudio.

Rean gäller inte tillsammans med några andra erbjudanden eller rabatter som t ex Enjoy – stämplar i stickklubbskortet får du däremot.

Du som inte har möjlighet att komma in i butiken har ändå möjlighet att ta del av erbjudandet: ring eller maila in din beställning till oss tillsammans med namn, adress, telefonnummer och betalkortsinformation som du önskar betala garnet med. Du kan då ta del av reapriserna men skillnaden är att frakt alltid tillkommer oavsett hur mycket du handlar för (inte som i webbutiken där vi bjuder på frakten när du handlar för över 300:-). 031-20 25 75 eller info@deisydesign.nu

Vårt sortiment finner du på www.deisydesign.nu och vår webbutik på www.garnshoppen.com

 

Sjaltips

Härligt att föregående sjal har kunnat inspirera så många till att gå loss i garnvarianter. Just detta med att byta garn när det gäller sjalar är ju läckert för det är ju inte alls lika mycket “regler” att följa som när man skall byta garn för plagg.

När vi ändå är i sjal-tipsar-tagen finns det två fina Garnstudio sjalar som liksom inte riktigt syns i bild och kanske blir lite bortglömda om man inte direkt går igenom gamla goda kataloger 79 och 69.

Den i 69:an gjorde jag förra året i Kid-Silk och det är ett superfint mönster som verkligen kan varieras i det oändliga. Har testat med också Eskimo och Alaska och det blir också bra. Bara justera stickstorleken till det garn man väljer. Lite klurig att fina då den inte riktigt syns på Garnstudios hemsida.

Den i nummer 79 (finns även i Drops 80) är också ett bra basmönster (bäst att är spana in diagrammet för att se vad det är som händer på sjalen) och den kan man göra i precis vad som helst: Fabel, Noro, Kid-Silk, Förgarn eller naturligtvis i fluffig Vienna som ju syns på bilden lite skymd i bakgrunden.

Galasjal!

Nedre glam-sjalen i svart är ett mönster från Garnstudio där huvudgarner som är använda istället är Kid-Silk och Cotton Viscose…tillsammans med massor av gala-guld-garn: paljett i guld, glitter i guld, päls i guld, tråd i guld. Sen blandar man och varvar lite efter  tycke och smak även om grundmönstrets variationer med olika spetsmönster, rätstickade varv och annat hela tiden är med. Sjalen är en väldigt rolig grej att sticka och detta var faktiskt min fjärde….ingen har varit den andra lik vare sig i material eller färg. En var i Lucca Fino, en annan i Vivaldi och Champagne, en tredje i Vivaldi och Cotton Viscose och den fjärde ja, det var ju denna.

Silkedröm och midsommartid

ArtYarns garner inbjuder till så kallade “one skein wonders”, dvs att man klarar att sticka något av bara en härva. Den här turkos är i ArtYarns Silk Rhapsody Glitter och det garnet är verkligen något alldeles extra att sticka i! Handfärgade, riktigt lyxiga garner – denna variant i 50% silke och 50% kid-mohair.

För att klara sig på en härva och ändå sticka något lite extra så valde jag att lägga hela härvan i själva axelvärmaren och drygade ut det hela genom att i banden sticka med Katias paljettgarn i grå/silver tillsammans med tunna mohairen Prestigio i turkos. Typ one-skein-wonder-fusk…

Mönstret till detta kommer men tanken bakom är oerhört enkel: det är mer eller mindre stickat ett rakt stycke med egentligen vilken spets man vill (lite ökningar och minskningar endast i start och slut för att forma den framtill). Sedan är det stickat två lösa band (eller om man hellre vill sticka dem direkt på stycket). Själva formen av sjalen får man genom att virka löst och glest i nederkant och tätt och hårt i överkant.

Vi har ett mycket begränsat urval av garn från ArtYarns men order kommer att läggas under sommaren (lång leveranstid) och är det så att du har några önskemål om färg eller kvalité så lägg gärna in det till oss info@deisydesign.nu

Midsommartider: torsdag 18/6 öppet 11-16, midsommarafton och midsommardagen stängt.  

Babyfilt

Det var inte bara löst snack det där om en babyfilt i Drops Merino – det blev faktiskt en. Använde en virkad filt från Garnstudio som grund, valde sex färger och sen var det bara att “tuta och köra”. Ingen logik i färgvalen mellan rutorna utan tog i princip bara den färg som låg närmast. 6 nystan räckte och det blev till och med över till ett litet gosedjur.

Band-linne

Just Bamboo är ett bandgarn i den svala kvalitén 100% bambu och den passar ju bra fina sommardagar. Detta linne stickar du snabbt i ett stycke från sida till sida. Svårt att få till det där med rätstickning på bild insåg jag…det blir lite lätt grynigt…med helt rätstickat är det.

Deisy valde knappar i rad i ryggen…men vill man hellre sy ihop det går ju det lika bra. Dessutom är linnet likadant fram och bak så vill du inte ha det som linne fungerar det lika bra som väst.

Mönstret är vårt eget och finns i butiken. Garnet däremot finns både i butiken på Avenyn och i webbutiken.

Sommarklänning

Härliga sommarklänningen från Drops som synts flitigt på utsidan av senaste katalogen behöver naturligtvis inte vara i de färger som orginalet är i.

Här har Deisy valt att lägga svart som grundfärg med rost och lila toner som effekter. Även här är det Muskat som används och den merceriserade ytan gör ju att garnet behåller både färg och form så det fungerar ju bra till och med till klänningar.

Vår medhjälpare som provat klänningen hade ljusa underkläder denna dag och det kanske inte är det givna valet om man väljer att göra klänningen i svart…

Till sommarfesten

Bolero västen är stickad i vanlig, hederlig Muskat men i kanten har den fått med sig paljettgarnet som undertecknad gillar mycket att lägga in lite varstans. Modellen är en Garnstudiomodell där enda egentliga ändringen som är gjord är att den slätstickade sidan är utåt och som i orginal tvärtom. Den har inte fått några knappar utan har en vacker HÖGform brosch som blev en fin detalj till det övriga silvret.

Sommarstickning

Drops Lin ger sköna plagg och kan med fördel stickas både glest och tätt. Fram resten av juni-09 ger vi 10% rabatt på garnet. Vill du handla på postorder så lägger du en order via mail till info@deisydesign.nu. De färger som finns i garnet finner du i vår webbutik: www.garnshoppen.com

Sticktips på det då?

Den första lite fleststickade modellen har en otroligt vacker ringning. Snabbstickad och användbar i sommaren.

Den lilla toppen har vi uppstickad i butiken – vi valde att ta bort spetsen mitt på tröjan och stickade den i vit. Resultat: läcker gräddvit sommartopp som dessutom är rolig att sticka. Tänk på att när man söker mönster i Lin på www.garnstudio.com så är det inte bara de som är fotograferade i garnet som går att använda utan många, många andra. Det är lätt att missa den lilla meningen Klicka här för beskrivningar i andra garn med samma stickfasthet som Lin. som man finner ovanför sitt sökreslutat.

Säkert kort är ju annars enkel rätstickad sjal – följ till exempel denna som egentligen är gjord i något helt annat…men som med fina virkade kanten får bra tyngd till den i övrigt ganska glesa sjalen. (Denna sjalen har vi för övrigt också gjort i Vivaldi tillsammans med Förgarn – blev kanonbra blandning!)