Sjaltips

Härligt att föregående sjal har kunnat inspirera så många till att gå loss i garnvarianter. Just detta med att byta garn när det gäller sjalar är ju läckert för det är ju inte alls lika mycket “regler” att följa som när man skall byta garn för plagg.

När vi ändå är i sjal-tipsar-tagen finns det två fina Garnstudio sjalar som liksom inte riktigt syns i bild och kanske blir lite bortglömda om man inte direkt går igenom gamla goda kataloger 79 och 69.

Den i 69:an gjorde jag förra året i Kid-Silk och det är ett superfint mönster som verkligen kan varieras i det oändliga. Har testat med också Eskimo och Alaska och det blir också bra. Bara justera stickstorleken till det garn man väljer. Lite klurig att fina då den inte riktigt syns på Garnstudios hemsida.

Den i nummer 79 (finns även i Drops 80) är också ett bra basmönster (bäst att är spana in diagrammet för att se vad det är som händer på sjalen) och den kan man göra i precis vad som helst: Fabel, Noro, Kid-Silk, Förgarn eller naturligtvis i fluffig Vienna som ju syns på bilden lite skymd i bakgrunden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *