Kategoriarkiv: Julkalender 2016

Lucka 24: Trekvarts-vanten

Anna har gjort ett supersnabbt stickat mönster på en “Trekvarts-vante” och låter hälsa med det så här: “Många barn gillar inte att ha på sig vantar. Då är trekvartsvanten perfekt! Den täcker en stor del av handen och hjälper barnet att inte frysa. Samtidigt låter den fingrarna vara fria så barnet kan plocka med småsaker, känna strukturer och lära med händerna. Namnet anspelar dels på att vanten täcker ungefär en trekvart av handen, dels att själva stickningen i mellanstorleken tar ungefär en trekvart att göra.” 

Vår variant har vi stickat i Pittura och mellangrovt garn typ Karisma, Onion Wool & Nettle (kvalitéer för stickor ca 4 mm). De stickas på stickor nummer 6 och eftersom vi nu har stängt under juldagarna kanske detta kan vara det ultimata projektet för att använda upp alla de där små restgarnerna som samlar ihop sig. Stickar du den lite längre så blir den självklart perfekt även för vuxna.

Mönster till “Trekvarts-vante”

Med detta tackar vi alla som följt årets julkalender och önskar en riktigt God Jul!

Gott Nytt år kommer vi att önska i nästa vecka då vi avslutar butikens 50-års firande med årets sista mönster i Göteborgs-kollektionen. Välkommen att titta in då!

Lucka 23: Reflexer – idag 50:-/styck

I dagens lucka säljer vi ut de fina reflexbanden som finns i tre olika utföranden för endast 50:-/styck (ordinarie pris 88:-). Erbjudandet gäller endast 23/12, innevarande lager och ej i kombination med andra erbjudanden eller rabatter.

Idag har vi öppet 11.00 – 16.00, julafton, juldagen och annandagen är det stängt.

 

MARIUS

HALLINGDAL

TELEMARK

Lucka 22: Mini-rundsticka

Det här med vilken teknik man skall sticka sockor på skiljer sig oerhört från person till person – å nu talar vi inte alls om vilken häl, uppifrån eller nerifrån, typ av ribb osv utan endast vilken typ av stickor man använder sig av.  I princip kan man säga att det finns två typer av vanliga sätt:

  1. På strumpstickor – dvs 5 stickor av kortare variant (en del föredrar 20 cm och en del föredrar 15 cm).
  2. Med “Magic Loop” – dvs med rundsticka av längre variant (minst 80 cm för den som stickar en strumpa åt gången och minst 100 cm till den som stickar två på samma gång).

Men det finns också ett tredje alternativ som kanske inte är så välkänt, och det är att sticka strumporna på en mini-rundsticka: en rundsticka som bara är ytte-pyttiga 25 cm lång! Det är lite klurigt att lära sig att hålla den lilla stickan i händerna, men efter en liten stund har man hittat “sitt läge”. Vi har haft dessa stickor inne lite från och till men nu har vi dem från KnitPro i deras fina laminerade björk och till ett riktigt bra pris: 65-70:-/styck.

I dagens lucka köper du 3 mini-rundstickor till priset av 2!
Finns i storlekar från 2 mm till 4 mm. 

Dagens erbjudande gäller innevarande lager, endast den 22/12 och går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.

Helgens öppettider:  Imorgon fredag har vi öppet 11-16. Sedan är det stängt julafton, juldagen och annandagen – öppet igen nästa vecka tisdag – fredag 11-18.

Lucka 21: Julhelgsstickning?!?

I dagens lucka ger vi ett pangpris på Raggsocksgarn från Svarta Fåret: “Ta 3 betala för 2!” Många små nissar börjar samla ihop sig inför stundande helgdagar – kanske är du en av dem som bara vill ha något trevligt att sticka på till helgen…eller så tillhör du dem som med blixtens hastighet fixar fram ett par sockar till någons klapp. Ordinarie pris är 35:-/nystan och idag får du alltså 3 nystan för 70:- vilket är lagom till vuxenstorlek.

Det finns fler färger än de på bilden i butiken – men erbjudandet gäller endast idag den 21/12, innevarande lager och går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.

Och Christina Holmstrand som deltog i söndagens utlottning via vår Facebook-sida vann söndagens “garn-krans” i blått och grönt.

Lucka 20: Ett gäng “Vivianne” till kanonpris!

Pulsvärmaren – det där lilla som man sätter kring handleden som generera sådan värme åt hela kroppen – det är nästan ofattbart hur mycket den värmer! Dessutom är det en sådan tacksam liten pryl att sticka: man behöver till exempel inte så mycket garn så man kan kanske unna sig något lite extra fint, man kan också “ta det man har” och effektivt använda sina restgarner eller så kan man kan testa nya tekniker och kvalitéer utan att bara hamna i en massproduktion av provlappar.

Idag är det ett av våra genom åren mest populära mönster som poppar upp i luckan: “Vivianne”. “Vivianne” är en lite halv-klurig historia där man använder en hel massa olika kvalitéer på en hel drös med olika sätt.

På bilden finns två varianter. Vit/rosa/beige är “Original-Vivianne” – i lite ljuva fluffiga garner. Den röd/vit/gröna “Brescia-Vivianne” fick alla deltagare på “Sticka till Italien” material till på resan (denna kan nu med fördel också kallas för “Jul-Vivianne”….).

Idag har vi packat ihop ett gäng kits i flera olika färgställningar (finns fler än de på bilden) och först till kvarn kan idag shoppa materialet till “Vivianne” för endast 50:- (ordinarie pris 100:-)! Vill du endast köpa mönstret så kan man göra det för 25:-. 

Lucka 19: Favorit i repris!

Idag drar vi fram en favorit-lucka från förra året: 25% rabatt på alla knappar! Kanske det är just idag du skall slå till på att shoppa på dig de där lyxiga knapparna med swarovski-kristaller…?

Pst…alla mönster som vi gjort i årets Göteborgs-kollektion ligger kvar här i bloggen till och med den 31 januari 2017. Därefter finns de så klart kvar – men då endast till försäljning…

Erbjudandet vad gäller knapp-rabatten gäller den 19/12, innevarande lager och går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.

Lucka 18: Utlottning och kurs-tips!

Så klart att det skall vara en sista utlottning i årets julkalender: ett knippe nystan som både för tankarna till isiga vidder som till björkar som så när skall slå ut… Å när det ändå är fjärde advent och butiken fyller 50 år i år så får vi väl dessutom ta och lyxa till det lite!

I dagens lucka kan du som väljer att delta i utlottningen vinna följande:
1 nystan Fine Donegal Tweed i ljusblått med tweed-inslag i mörkare nyanser, 95% ull och 5% cashmere
1 härva Serena – mjukaste mjuka handfärgade härvan i sjögröna nyanser, 60% baby-alpaca och 40% av finaste bomullen
1 nystan av den suveräna Drops Kid-Silk i lindblomsgrönt
1 nystan Nora i silver för att lite bling har liksom aldrig stört en garnsamling
1 nystan till av den suveräna Drops Kid-Silk i ljuvligt blått – för att det liksom passade så bra!
1 nystan Esther – ull och bomullsblandning som är så osannolikt bra, fantastiskt mjuk och helt galet drygt med hela 230 meter på ett 50 grams nystan
1 nystan Cotton Viscose i pastellblått som man kan använda på så enormt många sätt – blanda, randa, fälla in osv osv osv
Det totala värdet på dagens paket landar på 578 kronor! 

Idag släpper vi också ett mycket efterlängtat kursprogram. Många är det som frågar om vi har kurser och vi har inte haft det på ett par år. Men nu har vi i alla fall fixat fram ett par tillfällen och då samlat ihop kurserna till att beröra de absolut mest vanligaste frågeställningarna. Under fyra måndagar i januari/februari kommer vi att ha fyra olika kurser i butiken på Avenyn:
“Hur sjutton stickar man?”
“Nu har jag stickat å sen då…?”
“Den där rackarns hälen på sockan – hur får man till den?”
“Det här mönstret till det här garnet – det går väl inte?” – fullbokad

Anmälan till våra kurser gör du till info@deisydesign.nu och självklart går det utmärkt att ge bort en kurs eller två i julkapp! Först till kvarn… 🙂 Efter att du lagt din anmälan så får du inom kort vidare besked om du fått plats eller ej. Deltagaravgiften för våra kurser förskottsbetalas och information om det får du i din bekräftelse.

Klicka här så ser du hela kursbeskrivningar, priser och datum.

Hur vinner man då dagens garnpaket? Jo, du svarar på följande fråga antingen här i dagens blogginlägg eller på vår Facebook-sida.
Dagens fråga: “Om du skulle önska att få något stickat/virkat (precis vad som helst)…vad skulle det kunna vara för något?”

 

Lucka 17: När man behöver bara en liten bit…

Ibland saknar man ju bara ett par meter till en kant, till broderiet på lovikka-vantar, till ett par ögon, till ett litet hjärta, till glasyren på en virkad muffins…ja, ni vet – då när det kännas lite stökigt att köpa på sig ett helt nystan av någon färg bara för att man behöver en liten bit.

De här små fiffiga paketen som vi har i butiken löser detta väldigt effektivt: du köper en blandad kompott med färger och i ett svep har man lite av varje. Paketen finns i 100% bomull eller 100% ull och som synes med en färgpalett som kan passa till lite av varje.

Ordinarie pris är 85:-/paket – idag är det prissänkt till endast 50:-!

Dagens erbjudande gäller endast i butiken på Avenyn, idag 17/12-16, innevarande lager och ej i kombination med andra erbjudanden eller rabatter.

Lucka 16: Ljuvliga stick-kits!

I lucka 15 ger vi 60:- rabatt på de bedårande stick-kitsen från “Go Handmade”. I förpackningen har du precis allt du behöver för att skapa respektive figur: allt från stickor, till fyllning. Ordinarie pris är 210:-/styck, men idag kan du få med dig en hem för endast 160:-! Lite pilliga är det allt, men också väldigt roligt att göra.

Förresten, du vet väl om att vi också finns på Instagram?!? Häng gärna med oss där också – sök på deisydesign så finner du oss.

Dagens erbjudande gäller endast idag den 16/12, innevarande lager samt går int att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.

Lucka 15: Klapp-tips!

I dag vill vi tipsa om att vi precis har fått påfyllning av böcker så nu har vi ett gäng riktigt härliga titlar i hyllan. Flera är alldeles nyligen utgivna och de är av olika karaktär och innehåll – gemensamt för dem alla är däremot att stickar du: ja, då vill du alldeles säkert ha vilken som helst av dom. 🙂

Vi har just nu inne ett stort sortiment av KnitPro-set – en härlig julklapp till någon…eller kanske dig själv…? Metall, trä, kolfiber…det finns många varianter och många utseenden.