månadsarkiv: november 2009

Jup’s och Enjoy

Imorgon är det stickcafé på Jup’s och där kommer alldeles säkert att vara full rulle! Deisy Design kommer dock inte vara på plats imorgon då det sammanfaller med de sista “skälvande” timmarna då man har möjlighet att utnyttja sin Enjoy-kupong…vilket det brukar vara ganska många som vill. Har du inte använt din kupong för 2009 finns således fortfarande tid…fast inte så mycket…

Många nyheter förra veckan – här kommer endast ett snabb bild på bland annat nya färger i Aysén och Azapa från Araucania, nya In-Silk från Schoppel Wolle och Dyed Mohair från Onion, påfyllning av glittriga Baroque, naturligtvis Drops Delight (inte så mycket kvar i hyllan men påfyllning kommer flera gånger under veckan som kommer) och de stora, goa nystanen Milano – alias “Åre-garnet”.

Drops Delight & Supersale!

Efterlängtad har den varit och nu är den här: Drops Delight, strumpgarn i 75% superwash ull förstärkt med 25% polyamid. Väldigt vackra färgkombinationer har Drops satt ihop och alla ligger fint uppradade på hyllan efter dagens, onsdag, leverans (utom en som tog slut direkt…men den kommer med nästa på fredag igen).

Och ja, det kommer att vara tryck på garnet då det är Drops Supersale på Delight fr o m nu tills sista dagen på året 2009. Endast 25:-/50g (ordinarie 36:-/50g)!

Vi har tyvärr inte möjlighet att lösa erbjudandet per postorder då priset inte går att förena med våra fraktfria försändelser – men kvalitén ligger upplagd i webbutiken.

Vad skall man då göra med detta…själv ser jag ett gäng projekt framför mig, men satte stickorna snabbt i denna socka (som inte ens kräver strumpstickor och endast är rätstickad – kan den vara färdig till imorgon?) för att kunna visa lite på hur detta moliné färgade garn blir stickat. Sen kan man tänka sig en kjol….eller virkad sjal (väldigt bra sjal – vi har den i butiken i lila nyanser)…alla de fina plaggen i Fabel som är stickade på lite speciella sätt, t ex denna…eller ja, det finns gott om fina idéer till detta!

“Lyx-rea”

Vi möblerar om lite bland sorterna på hyllorna och har lite rea på några av våra mer lyxiga kvalitéer: från Noro: Silk Garden, Silk Garden Chunky och Silk Garden Sock, från Debbie Bliss: Donegal Chunky Tweed tillsammans med Silke-Bomuld och lite glittriga nystan från Onion och sist men inte minst härliga Shepherd Sock från Lorna’s Laces. Det är inga stora mängder det handlar om, men vill man fynda så finns det tillfälle just nu.

På Jup’s stickas det vidare

Kvällens stickcafé var väl i princip fullsatt intill sista stolen. Härligt med så många stickor igång på ett och samma ställe – räknade efter till att vi väl var dryga 30 idag! Full blandning – det stickades strumpor, halsdukar á la avancerat och halsdukar á la nybörjare, tunna strumpstickor nummer 2 och grova rundstickor nummer 12, sjal i grov Vienna och dansutmaningar!

Dagens bästa sticktips? Nysta inte upp dina härvor utan häng helt enkelt härvan runt halsen så slösar man inte med sin sticktid….eller hur Marie?!

Vi fortsätter ett par gånger till innan det är juluppehåll – sen fortsätter stickandet efter nyårshelgerna igen: precis som vanligt, udda veckor, måndagar, från 17. Ingen anmälan krävs och att delta kostar inget förutom det du väljer att handla för hos Jup’s Coffee.

En härlig dag

Att jobba med garn är oerhört roligt och man känner sig väldigt tacksam för att det finns  möjlighet att jobba med just det. I dag var en sådan dag då det var alldeles speciellt roligt. Efter iordningställande av julmarknad i Särö (massor av trevliga medverkande företag, blir säkert en väldigt bra tillställning) så var det full rulle i butiken hela dagen! Det stickas så mycket roligt, alla kunder har så mycket bra idéer, så mycket garn-lust och inspiration…det är alldeles….alldeles…underbart!

Att sedan få efterlängtade leveranser gör ju inte saken värre. Malabrigo Lace har kommit och fått en go’ plats i hyllan. Väldigt fina färger i garnet som man bara hört så mycket gott om. Nu ligger det där – mittemellan Pure Silk från Debbie Bliss och ArtYarns fina garner. Jag tror att det kommer att trivas med sina grannar. ArtYarns har blivit väldigt utplockat fort, men det kommer att fyllas på igen. Det kom endast ett par färger Malabrigo men fler är på ingång så snart det går från leverantören.

Sen kom spännande paket från KnitPro – julspecialaren är här! Ni som lagt undan blir kontaktade under veckan, men de ligger undanlagda till er så har ni vägarna förbi innan ni fått mail/sms/samtal så är det bara att hämta upp det.

Julmarknad: “White Christmas”

Vi är med på julmarknad kommande helg, 14-15 november, och det är mycket trevligheter som är på gång o Särö Hembygdsgård. I reklambladet står att läsa:

“Här hittar du allt som behövs för en fröjdefull jul. Julklappar till stora och små, goda ostar, knäck, sill, kläder, vackra smycken, dörrkransar, glögg, kaffe, thé, handarbeten och mycket mera…
Från Julcaféet sprider sig förföriska dofter där kan du njuta av kanske årets första lussekatt och julskinksmacka.
Julmusik av kören “Släp Tunes” lördag 14.00 och “Santa Men” spelar söndag 14.00
Tipspromenad där fina klappar väntar under granen, fiskdamm till de små.
Tomten kommer på besök så ta med din önskelista!
Varmt välkommen!
Lördag 10-17 och Söndag 10-16. Fri entre”

Vi har med oss lite mixad kompott från butiken: lite sockgarn, lite KnitPro, lite färdigstickat, lite kits (att ge bort eller kanske göra snabba julklappar med), ja, helt blandat.

Spectra is in the house

Redan nu finns det inne ett stort sortiment från KnitPros nya serie Spectra Clear. Det är samma typ av stickor som i de laminerade björkstickorna, men istället i genomskinlig plast. Samma kablar som används och samma tillbehör även i övrigt. Priset är dock ganska så mycket lägre.

“Stickor-som-man-skruvar”, raka stickor 25 cm, startset, set med stora storlekar och lyxset finns i butiken – dock ännu ej i webbutiken: söker du något så maila oss gärna dina önskemål tills jag hinner lägga upp produkterna även där.

Sticka tillsammans :-)

Alla möjliga varianter på stickträffar dyker upp lite här och där och ett par har

bett oss göra lite reklam och det gör vi så gärna. Våra stickcaféer tickar på nere på Sten Sturegatan på Jup’s Coffee – varannan måndag – ojämna veckor – mellan ca 17-19. Vi är väl i allmänhet ett 30-tal stickare/virkare/handarbetare som möter upp.

Sen har vi Sara och Jicke som dragit igång Stickcafé/Stickpub på Eva’s Paley (ligger på Kungsportsavenyn 39, dvs helt vägg i vägg med Deisy Design). Där träffas man varje vecka från ca 17.30. De skriver på sitt reklamblad “Ta med din stickning, eller garn och stickor om du är nybörjare så ses vi!”. Frågor – kontakta oss så kan jag förmedla deras telefonnummer.

Det stannar inte där utan igår utdelades det reklam om nästa års Dreamknit! Man kan på deras flyer läsa följande: “Under en helg, den 5-7 februari, kommer vi att ägna oss åt en massa stickning hela helgen. Målet är: att vi inspirerar varandra och lär oss nya saker. Var: centrala Göteborg. Kostnad: 100:- hela helgen. Anmälan: dreamknit@gmail.com. Skriv gärna namn, telnr så kontaktar vi er för mer info”.

Inte att förglömma är ju heller Stickfest i Väst, sista helgen i mars. Logiplatserna gick åt fort som bara den, men det är en öppen tillställning och man är välkommen ut över dagen bara för att njuta av Grötö, “Torget” och sticka en stund. Det finns platser kvar på ett gäng workshops och man är välkommen att bara boka workshops om man önskar det. Nedan är en del av utställningen på Torget från årets SiV – Deisys Paracaskollektion i sprakande färger.