månadsarkiv: mars 2010

Med SiV i bakspegeln och slut på Jup’s

Man håller fortfarande på att landa efter helgens stickfestande på Grötö. Vilken underbar helg med alla dessa besökare från när och fjärran, alla duktiga workshopledare, alla besökare såväl över hela helgen som över dagen och alla deltagare som gjorde att helgen hade en sådan härlig stämning. Ingen nämnd ingen glömd, men det var naturligtvis väldigt trevligt att ha influgna gäster i form av Kaffe Fassett på plats som bland annat signerade (för första gången) sin nya bok. Denna bild lånad från www.stickamera.se

I och med SiV hade vi också vårt sista stickcafé på Jup’s måndagen därpå (dvs nu den 29 mars). Vi tackar för 5 fina år, men nu lämnar vi över till alla andra stickcaféer som vuxit upp under åren och kommer att fixa och trixa med lite andra aktiviteter istället. Jag skriver det här och där och hit och dit men om du vet någon som brukar komma till Jup’s – sprid det gärna så att informationen når så många som möjligt!

Presentkort att vinna!

Här är det som brukligt vid den här tiden på året (härligt när man kan börja dra paralleller mellan SiV och tradition) väldigt mycket Stickfest i Väst just nu. Härligt nära är det nu, och med massor av deltagare, trevliga workshops och Kaffe Fassett som invigningstalare så kan det inte bli annat än en bra helg.

Det är fullt vad gäller logimöjligheter, men är du sugen på att åka ut över dagen går det precis som vanligt utmärkt. Låt oss gärna veta om du är intresserad av att äta lunch så underlättar det i kökets planering. All information hittar man annars på www.stickfestivast.se

Eftersom inget har blivit fotograferat på länge (vi har haft fullt upp med att svara i telefon och säga att det är slut på OS-mösse-färgerna) så kör vi lite utlottning i samband med att vi varit igång här på bloggen ett par år. Som vanligt när vi har en liten utlottning så krävs det en liten, liten prestation 🙂

Denna gång undrar vi: vad saknar du i vårt sortiment? Lägg en kommentar här eller maila den till: info@deisydesign.nu så är du med i utlottningen av ett presentkort på 300:-. Bor du inte i Göteborg har du möjlighet att utnyttja vinsten i vår webbutik. Sista dag för att delta är på Valborgsmässoafton!

Anledningen till att det här ligger en Noro-bild är att gamla favoriter och sprillans nya Noro-kvalitéer är på ingång, men är det något Norogarn just du är intresserad av så säg gärna till.

Tillägg: Som första deltagaren i utlottningen så fint uttryckte det hela”det saknas ingenting” – det ger också plats i dragningen!

Julprojektet

Ja, julprojektet har också varit klart ett tag – den där högen med blå/turkos/gröna nystan blev en pläd som ligger här i fåtöljen i butiken. Inte en enda söm gjordes utan det stickades och plockades hela tiden i vartannat. En hel del trådar blev det dock att fästa, men genom en enkel baksida i blått så behöver man där inte vara så nogräknad om man inte känner för det…

Här en liten detaljbild på hur kul det kan bli att sticka lite hur som helst – men i princip med samma grovlek på garn, stickor 6mm. Använt är bl a Nora, Aysén, Fabel, Prestigio, Karisma och Alpaca.

Vad blev det då på semestern?

Ja – det blev färdigt för längesedan….ett otroligt roligt litet projekt i garn som man bara njuter av. Varenda maska är ren och skär glädje!

Strumpstickor 2,5 – endast slätstickning med ett par varv rätstickning i början och slutet. Är väl inte direkt någon anhängare av strumpstickor, men (och det har säkert sagts tidigare) med KnitPros korta 15 cm strumpstickor är det så otroligt trevlig stickning. Garnet är ArtYarns “Beaded Sequins & Pearls”.

Den stickande med en dos tålamod kan med fördel peta ut ännu fler pärlor och paljetter till framsidan – det är nämligen lika många på insidan.

Garnet kostar en peng – närmare bestämt 380:-, men när man förnöjt har satt på sig sina nya pulsvärmare har man en skvätt garn kvar. Vad göra med det kan man tänka? Nu har detta inte förverkligats…men tanken är att man te x stickar stickar en bit på större sticka, typ 5mm, med hälften av det kvarvarande garnet till ena änden på en halsduk, sen drygar man ut det hela med t ex Kid-Silk och stickar på med enfärgat tills man kommer till andra änden på halsduken: då använder man sina sista gram “pärlgarn” till andra änden av halsduken. Då har man trollat fram fantastiska avslutningar på enkel halsduk, dvs de ändar som syns. Vi har nyligen fått in en ny leverans så just nu finns det ett gäng färger att välja bland. Sen kväll i garnbutik skapar mystisk belysning och gör inte direkt dessa härvor rättvisa…

När vi ändå är inne på det där glammiga temat: underbara knappar från Australien kom in i butiken idag. En knapp (bra priser: de flesta runt ca 30:-) kan användas från allt till att bli ring eller brosch…dekorera en mössa…sitta på kofta med en eller få knappar. Ja, de är ordenligt fina dessa knappar!