Kategoriarkiv: Julkalender 2015

Lucka 24: God Jul med en “Lussekatt”

I dagens lucka vill vi önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År med ett litet mönster till en pulsvärmare som vi döpt till “Lussekatt“!

FullSizeRender

Vi har använt garnet Silk Garden 4 ply och stickat patentstickning med två färger. Nu har vi ju inte använt två färger utan använt ett och samma nystan men tagit 1 tråd inifrån nystanet och en tråd utifrån. Men självklart kan man använda två helt olika färger/nystan.

img_9280.jpeg

Julkalendern är slut för i år – tusen tack alla som följt den! Nu räknar vi ned till 2016 då vi firar vi Deisy Designs 50-års jubileum hela året – med början i januari och final i oktober då den “riktiga” födelsedagen äger rum.

Lucka 23: Introduktionspris!

Idag har vi öppet i butiken mellan 11.00 – 16.00. Därefter är det stängt i många härliga stickdagar innan vi åter öppnar igen måndag 28/12, 11.00 – 18.00.

Under dessa timmar som vi har öppet idag har vi introduktionspris på en ny kvalité från Lane Mondial: Cotton Soft Bio. Det är en ekologisk bomullskvalité som är certifierade med både GOTS och OEKO-TEX. Garnet ligger på priset av 33:-/nystan och då har man hela 180 meter/50 meter.

Idag säljer vi garnet,
endast i butiken på Avenyn,
för endast 20:- nystan! 

cottonsoft

 

gots

OEKO_100

Lucka 22: Silk Garden 90:-/50g!

I dagens lucka är det “passa-på-pris” på en gammal favorit: Silk Garden 4 ply (garnet hette tidigare endast Silk Garden). Garnet är från den japanska tillverkaren Noro och är en ull-baserad kvalité med lite av varje i sig som t ex silke och mohair.

Garnet kostar idag endast 90:-/50g (ordinarie pris 120:-). I webbutiken finns det ett litet urval men det finns fler färger och större mängd i butiken på Avenyn.

1-Senast överförda54

Erbjudandet gäller idag och gäller innevarande lager samt går inte att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.

Lucka 21: Rea på “Marstrand”!

När vi nu imorgon skall gå mot ljusare tider igen, så passar det bra att i dagens lucka ha lite tankar på kommande säsong och därför har vi idag specialpris på material till sjalen “Marstrand”.

På bilden är sjalen i original men det finns många andra kombinationer att välja på.

Grunden – den randiga delen – är stickad i Drops Belle som är ett garn i kombinationen bomull, lin och viskos och där de senare två materialen ger såväl ett fint fall som en snygg yta till det stickade. Den avslutande volangen/vågskummet, är stickat i Greta som är ett bomullsgarn från Lane Mondial där det är inspunnet små pärlor på tråden.

sussimrstrcollage

Dagens pris: endast 160!
(ordinarie pris 208:-)

Vill du beställa hem material så lägger du en order via info@deisydesign.nu. Postens avgifter för frakt tillkommer och beställningar måste förskottsbetala – efter lagd order återkommer vi med bekräftelse. Dagens erbjudande går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter och gäller innevarande lager.

Vinnare av garnpaketet i lucka 19 blev Annica ‘Ancie’ Ihrner – grattis!

Lucka 20: Febelisen-luckan!

Nästan på dagen idag – för 10 år sedan – inkom det en ansökan från en kvinna som sökte jobb hos oss. Vi får en hel del ansökningar av fantastiska människor så jag vet inte vad det var som gjorde att jag fastnade för just denna… Jag var i sena åttonde månaden och väntade mitt andra barn och ja, man kan väl säga att det var lite akut att det anställdes någon för att ta hand om alla våra fina kunder 😉

Idag, 10 år senare, kan jag med säkerhet säga att den dagen som Febelisens ansökan landade hos oss var en riktigt, riktigt, riktigt bra dag!

Febe – eller “du” som jag fortsättningsvis tänker skriva – är en klippa. Du är en person som verkligen tar hand om våra kunder. Du är duktig på tekniker och färger, hjälpsam och finurlig som bara du kan vara. En inspirationskälla till oss alla som behöver tips och hjälp om modeller, garner, tekniker, stickor, virk-knasigheter, mönster osv.

För mig är du min högra hand och mycket mer än det. Du känner mig snart bättre än min familj! Du har ordning och reda på mig när tiden blir knapp och när Stickfester hit och mässor dit snurrar förbi. Du har en myriad av idéer och jag tvingas ibland bara välja en av alla fantastiska – men ni skall veta att ur Febe är det som en aldrig sinande källa av idéer! Du är som född till att arbeta med garn och hantverk. Utan dig skulle livet i garnbutiken helt enkelt inte gå att få ihop. Om ytterligare 10 år hoppas jag att garnbutiker kommer att bestå och att vårt “äktenskap” kommer att tvingas nöta på varandra i många år till.

För er som inte varit i butiken och träffat oss, och då idag i synnerhet Febe, så kan det vara svårt att förstå vidden av det jag pratar om… Här är bara en liten parantes som Febe kom på för ett tag sedan. Ta ett mönster av en litet oansenligt tallriksmellanlägg – lyxa till det med lite goa kvalitéer och just idag sydde Febe dit knapparna som gjorde att just de där tallriksmellanläggen blev läckra pulsvärmare istället!

  
Tack fina Febelisen för att du finns hos mig och hos Deisy Design!

/Linda

Lucka 19: Vinn ett lyxpaket!

Sista lördagen i årets julkalender måste ju bjuda på lite lyx så vi har satt ihop ett paket med några av våra favoriter:

1 nystan Componente från Mondial, 1 härva Lace från Malabrigo, 1 nystan Kid-Silk från Drops och 1 nystan Cashmere från Mondial – värde på detta är ca 370:-!

Alla fyra är tacksamma att arbeta med: att blanda – att randa – att virka med – att sticka med – på egen hand – två och två i par eller alla tillsammans på en gång!

För att delta i tävlingen svarar du på dagens fråga – antingen på vår Facebook-sida eller mailar till info@deisydesign.nu.  Senast vid midnatt den 19/12 måste vi ha ditt bidrag för att du skall kunna medverka i tävlingen. En vinnare dras av er som besvarat frågan och man kan antingen hämta priset i butiken eller så skickar vi det så klart hem till den som vinner.

Vad skulle du vilja tillverka med garnerna som är med i tävlingen i dagens lucka? 

(Som vanligt så är våra krav ganska blygsamma så vet du inte…ja, då svarar du “vet inte” 😉


Vinnare kommer att meddelas och annonseras i måndagens lucka.

Tillägg: Vinnare av garnpaketet blev Annica ‘Ancie’ Ihrner.

Lucka 18: Paljetter och bling

I lucka 18 har vi ett litet guldkorn i form av 301 Componente från Lane Mondial – eller “paljettgarnet” som vi rätt och slätt brukar kalla det.

Garnet finns i många färger och det gör sig ju inte så bra på egen hand eftersom det bara är en väldigt tunn tråd, men man får däremot läckert resultat av att blanda det med annan kvalité och sticka med två trådar samtidigt! T ex en fluffig kvalité som Brushed Alpaca Silk eller Melody som båda två just nu är med på vår stora alpacka-kampanj, men det går lika bra att blanda med precis vad som helst.

Idag ger vi 25% rabatt på nystanen: 34:-/nystan (ordinarie pris 45:-/nystan) och 1 nystan innehåller hela 250 meter!

componente

 

Lucka 17: 25% rabatt på Lovikka

I lucka 17 ger vi 25% rabatt på det fina Lovikka-garnet från Ullcentrum. En mjuk variant av det klassiska och tåliga garnet som håller tassarna varma även om vantarna blir blöta – fiffigt, eller hur?

Vi har det i naturvitt och tre grå nyanser. Garnet finns både i butiken på Avenyn och i webbutiken och erbjudandet gäller endast idag den 17/12 och går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.

Dagens pris: 50:-/100g för naturvitt och ljusgrått, 55:-/100g för grått och mörkgrått.

lovikka

Lucka 16: Passa på pris på hampa!

I lucka 16 har ger vi 25% rabatt på One Hemp – ett garn i 100% hampa. Hampa är en rustik kvalité med lin-karaktär. Det är en ekovänlig växt som varken behöver konstgödsel eller bekämpningsmedel.

På en härva blir det t ex en disktrasa – en perfekt julklapp som man hinner sno ihop innan tomten kommer 😉

Idag kostar därför One Hemp 45:-/50g (ordinarie pris 60:-/50g)!

collageHAMPA-200x236

Erbjudandet gäller både i butiken på Avenyn och i webbutiken men går inte att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.

Lucka 15: “Koh Lanta” till specialpris

I lucka 15 har vi extra bra pris på en av de allra första och mest populära sjalarna i vår kollektion “Jorden runt på 80 sjalar!”.

Det är i storleken en generös sjal där vi har randat två “själv-randande” färgkombinationer och avslutat det hela med en enfärgad kant. Det “randiga” garnet som är använt är Jawoll Magic 6-ply från Lang Yarns och i kanten är det Baby-Alpaca Silk och Kid-Silk från Drops.

Tekniken är enkel – en IT-stickning (= “inte-tänka-stickning”) med rätstickning som sticksätt över hela sjalen, men med en aningens annorlunda ökning vilket gör att sjalen får en vacker form som ligger fint över axlarna. Luftigheten i stickningen gör dessutom det enkelt att stuka till sjalen lite hur som man vill.

kohlanta2

Ordinarie pris för material till Koh Lanta är 420:- och
idag säljer vi materialpaket för endast 300:-!

I webbutiken finns ett antal upplagda i den ordinarie färgkombinationen, men kommer du förbi butiken går det utmärkt att kombinera ihop de olika kvalitéerna och färgerna precis enligt dina egna önskemål. Som vanligt endast 29:- i fast fraktkostnad när du beställer i vår webbutik.

IMG_9233

Dagens erbjudande går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter och gäller endast den 15/12-15.