Lucka 20: Febelisen-luckan!

Nästan på dagen idag – för 10 år sedan – inkom det en ansökan från en kvinna som sökte jobb hos oss. Vi får en hel del ansökningar av fantastiska människor så jag vet inte vad det var som gjorde att jag fastnade för just denna… Jag var i sena åttonde månaden och väntade mitt andra barn och ja, man kan väl säga att det var lite akut att det anställdes någon för att ta hand om alla våra fina kunder 😉

Idag, 10 år senare, kan jag med säkerhet säga att den dagen som Febelisens ansökan landade hos oss var en riktigt, riktigt, riktigt bra dag!

Febe – eller “du” som jag fortsättningsvis tänker skriva – är en klippa. Du är en person som verkligen tar hand om våra kunder. Du är duktig på tekniker och färger, hjälpsam och finurlig som bara du kan vara. En inspirationskälla till oss alla som behöver tips och hjälp om modeller, garner, tekniker, stickor, virk-knasigheter, mönster osv.

För mig är du min högra hand och mycket mer än det. Du känner mig snart bättre än min familj! Du har ordning och reda på mig när tiden blir knapp och när Stickfester hit och mässor dit snurrar förbi. Du har en myriad av idéer och jag tvingas ibland bara välja en av alla fantastiska – men ni skall veta att ur Febe är det som en aldrig sinande källa av idéer! Du är som född till att arbeta med garn och hantverk. Utan dig skulle livet i garnbutiken helt enkelt inte gå att få ihop. Om ytterligare 10 år hoppas jag att garnbutiker kommer att bestå och att vårt “äktenskap” kommer att tvingas nöta på varandra i många år till.

För er som inte varit i butiken och träffat oss, och då idag i synnerhet Febe, så kan det vara svårt att förstå vidden av det jag pratar om… Här är bara en liten parantes som Febe kom på för ett tag sedan. Ta ett mönster av en litet oansenligt tallriksmellanlägg – lyxa till det med lite goa kvalitéer och just idag sydde Febe dit knapparna som gjorde att just de där tallriksmellanläggen blev läckra pulsvärmare istället!

  
Tack fina Febelisen för att du finns hos mig och hos Deisy Design!

/Linda

3 tankar kring ”Lucka 20: Febelisen-luckan!

 1. Ann-Louise

  Åh, Linda! Tänk om alla arbetsgivare var så gulliga mot sina anställda! Bästa garnbutiken i Göteborg, med trevligaste personalen!!
  Ha det bäst!!

  Svara
  1. Deisy Design Inläggsförfattare

   Tack – vad snäll du är – detsamma till dig! Å det är ju lätt att vara arbetsgivare med sån personal 🙂

   Svara
 2. M

  Å så fint skrivet om fina Febe!! <3 Minns så väl när hon ansökte och fick jobbet, det var hon så värd! Och hon är verkligen en sån talangfull textilkonstnär! <3

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *