Kategoriarkiv: projekt

Pride-mössa!

I Göteborg är det dags för West Pride och inte bara det utan även Euro Pride!

Vi vill uppmuntra tanken, rörelsen, idéerna och verksamheten bakom “pride” och har därför gjort en liten serie inspirerade av just pride-färgerna. Många av sakerna har inga mönster och finns endast i butiken för inspiration men en del som “Pride-sockan” och “Pride-mössan” finns det mönster till. Material till sockan kostar 300:- och då har du möjlighet att inte bara göra dig ett par fina strumpor utan även en matchande mössa. Eventuellt kanske du till och med har kvar garn till att göra ett par pulsvärmare…men det beror lite på din storlek på fot och huvud så där lägger vi inga garantier…

Mössans mönster hittar du gratis här fram till och med söndag 19/8. Strumpan finns endast att köpa direkt i vår butik på Avenyn 39 i Göteborg.

Länk till mössans mönster

 

Lucka 9: Det verkar som om alla vill ha en “Selma” till jul!

En lite hastigt tillverkad lucka fick det bli idag… Inte visste vi att huvudrollsinnehavaren i årets julkalender – Selma (gestaltad av underbart, fantastiska Ester Vuori!) skulle ha en mössa och en halskrage/buff/fusk-krage som ALLA vill ha!

Allt grått garn i lämpliga grovlekar tog slut hux-flux och jag, som efter första avsnittet tänkte göra ett mönster och sticka upp en variant, fick snällt vänta på påfyllning från våra leverantörer. Nu har vi mer grått garn i olika varianter i hyllorna – så igår kunde det stickas upp den variant som vi hade i åtanke. I vår variant har vi använt 2 trådar Bio-Lana  tillsammans med 1 tråd Prestigio – den sistnämnda gör det hela mjukt, luftigt och man stickar den på stickor 15 mm. Vi har valt en lite förenklad variant där vi skippat knapphålen och monterar helt enkelt knapparna direkt och därmed skapas en halskrage utan att behöva jobba med knapphål. En ganska trött son fick snällt vänta uppe tills mamma hade stickat klart och modella det hela. Tack Ludvig 🙂

Bio-Lana som är grunden i vår “Selma” är ett härligt garn: finns i en mängd fina färger (för såklart behöver ju inte Selma vara grå – den kan vara röd, glittrig, blå, grön, med paljetter eller precis vilken färg man önskar). Vi valde just detta garnet för det är producerat på så himla schysst sätt. Man har på Mondial gjort ett “genom-ekologiskt” garn och i produktionen tänkt på alla aspekter: djurhållning, vattenresurser, färgämnen osv osv – kort sagt – tagit fram ett väldigt bra garn på väldigt bra grunder!

I dagens lucka kan du köpa material till en “Selma-buff” (som den på bilden) för endast 150:- (då får du med dig garn, stickor, mönster och knappar). Imorgon kostar samma kit 208:- igen. Självklart kan du byta ut färgerna 🙂

I helgen tror jag bestämt att jag gör mig en egen….fast min kommer att vara röd…eventuellt med lite glitter i… Sen vill jag nog ha en svart..eventuellt med lite glitter i…

Dagens erbjudande går som vanligt inte att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter och gäller endast den 9/12 – “Anna-dagen”. Blev du sugen och vill ha ett kit hemskickat – skicka ett mail till info@deisydesign.nu – precis som vanligt har vi fast frakt på endast 29:-/beställning.

Lucka 3: Agnes

Idag bjuder vi på mönstret till pulsvärmaren “Agnes“! Mönstret gjordes för ett par år sedan och har stickat i flera olika kvalitéer men igår fick vi in ett nytt garn som heter Pearl. Det passade bara så på pricken till Agnes att det fick stickas i det på direkten och således blev det dagens lucka. Ett snabbstickat och roligt litet projekt med en uddkant som faller ned lite fint på handen och blir både dekorativt och värmande.

Garnet Perle består av två tunna trådar – den ena är i polyester och på den sitter själva pärlorna och den andra är i mjukaste blandningen av mohair och silke. Finns i hyllorna i butiken på Avenyn och kommer upp i webbutiken under morgondagen.

agnes

Frågorna strömmar om att luckan kom lite senare idag – och det kan så hända att inlägget kommer upp lite senare på dagen OM det skulle vara så att det inte är en tävling eller specialpris som man måste hinna vara med i eller hinna ta del av.

Sjalen “Ingela”

Det har inte medföljt något foto till vårt populära sjal-mönster “Ingela” och den kan vara lite klurig att se framför sig så detta har vi nu rättat till och för er som redan shoppat på er denna (alldeles särskilt till den kund från Höganäs som saknade detta…) så kommer här en bild för att illustrera hur och var volangerna kommer.

Pst….vi har förresten 35% rabatt på bomullsgarner från Garnstudio hela juli! Paris, Safran, Cotton Light, Cotton Viscose, Muskat och Bomull-Lin – de flesta finns i webbutiken och alla finns i butiken på Avenyn.

ingela1 ingela2

Kärlek vid första maskan

Nya Big merino har anlänt och som stor anhängare av “småsyskonen” BabyMerino och Merino Extra Fine så var förväntningarna ganska högt ställda inför den här kvalitén. Och här blev man verkligen inte besviken! Fantastisk spänst i garnet och oerhört mjuk att sticka med. Flätstickning blev rena fröjden och hålmönster framträde exemplariskt bra! Betyg: 5 Deisy Design blommor av 5 möjliga

Nu i veckan fick vi endast in från första delleveransen och resterande färger skall komma in i början av veckan och sedan blir det påfyllning som vanligt flera gånger i veckan. Just detta garnet, tillsammans med Eskimo Tweed och Big Delight, har vi på kampanjpris resten av juni.

Nu skall det läggas upp till plagg i detta. Finns många fina mönster som baserar sig på en masktäthet runt 17m/10 cm. Tror att det kan landa i denna basmodell med fin fläta framtill. Den har masktäthet 16m/10 cm och det kommer garnet att klara fint.

När det letas flätmönster så fastnar jag alltid på denna…varenda gång, år efter år… Det kanske är nu det är dags? Fast då får lillebror Merino Extra Fine rycka in som garnvariant.

Idag är det sista lördagen på ett tag som vi har öppet i butiken på Avenyn. I och med midsommar stänger vi på lördagar fram tills dess att skolorna börjar. Öppet som vanligt på vardagar 11-18.

Missa inte heller att ta en titt på vad som händer när Siv blir till Tor på www.stickfestivast.se

Hjärtekatten

Två kvinnor har startat upp ett projekt kallat Hjärtekatten: “Hjärtekatten är ett välgörenhetsprojekt med ambitionen att få ihop så många handvirkade Hjärtekatter som möjligt för att skänka till hjärtavdelningen vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.”. Läs mer på deras blogg.

Hos oss kan du köpa dig ett Hjärtekatten-kit för endast 75:-. Välj vilka två färger du vill ha av garnet Muskat (totalt tre nystan) och så får du med rött och svart till detaljerna.

Vill du istället beställa hem detta per post så förskottsbetalar du 111:- (inkl porto) till vårt pg-konto: 4 27 14-6, märk inbetalningen med ditt namn och sänd samtidigt ett mail till oss på info@deisydesign.nu med information om vilka färger du önskar göra just din katt i samt din adress.