månadsarkiv: december 2012

“Mellandagsluckor”

Julkalendern är slut för i år – tack för alla som nappat på erbjudanden, gillat inlägg, varit med i utlottningar och gjort kalendern rolig att ha igång!

Idag öppnar vi en annan typ av lucka – erbjudandet gäller inte bara idag utan tills dess att kvalitén är slut.

Först ut är Drops Lin som kommer att utgå och inte tillverkas mer. Vi har fått in en sista laddning och ger dryga 25% rabatt på garnet, dvs 40:-/50g istället för 55:- till innevarande lager tar slut.

(Färger som tagit slut: fg 109 svart)

 

Lucka 24: God Jul med “Victoria”

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och bjuder med vår sista lucka på mönstret till den sjal som vi kallar “Victoria“.

Vi har gjort den i två varianter: den ljust rosa i en himmelsk kombination av en mohair/silke blandning från ArtYarns (beställningsvara) kantad med Malabrigo Lace, den mörka är istället gjord i garnet Leinen Los  med en härlig kombo av ull och lin kantad med tunt lingarn.

När man väljer garn är egentligen huvudsaken att man håller sig till ett som har ca 100m/50g och ca 20m/10 cm. Men väljer du ett tunnare garn så funkar det om du tar en mindre storlek på stickan och tar du lite grövre så ta bara lite större nummer på stickan.

Mycket nöje!

(Pst…det kommer att komma några mellandags-luckor också….)

Lucka 23: Utlottning igen!

Så här dan före dopparedagen kändes det lämpligt med ännu en utlottning och idag behöver du lämna en kommentar här på bloggen eller gilla dagens inlägg på Facebook (senast klockan 23.59 idag), för att vara med i utlottningen av ett sprillans nytt set med strumpstickor av märket Dreamz från KnitPro!

Värde på setet 470:-. Befinner du dig inte i Göteborg så sänder vi självklart vinsten till dig där du bor.

Lucka 22: En stjärnmössa

Om man känner sig klar med alla klappar kan detta kanske vara ett litet projekt att slå sig ner i soffan tillsammans med:

Garn: 150 g Eskimo – tre olika eller samma hela vägen.
Virknål: 9mm

Lägg upp 49 lm. Virka därefter Stjärnmönster:
Varv 1 (rätan): plocka upp 5 m med start i 2 lm från nålen = 6 m på nålen, gör ett omslag och drag genom alla 6 m, virka 1 lm vilket skapar ett hål över de 6 m, *plocka upp 1 m i hålet, 1 m i sidan på den sista av de 6 m, 1 m i samma lm som den sista av de 6 m plockades upp i, 1 m i var av de nästa 2 lm = 6 m på nålen, gör ett omslag och drag genom alla 6 m, 1 lm*, upprepa *-*. Virka 1 hst i sista lm. Vänd.

Varv 2 (avigan): 2 lm, virka 2 hst i varje “stjärnhål”, avsluta v med 1 hst i sista m. Vänd.

Varv 3: 3 lm, plocka upp 1 m i 2:a och 3:e lm från nålen, 1 m i första 3 m på v = 6 m på nålen, gör ett omslag och drag genom alla 6 m, virka 1 lm, *plocka upp 1 m i hålet, 1 m i sidan på den sista av de 6 m, 1 m i samma m som den sista av de 6 m plockades upp i, 1 m i var av de nästa 2 m = 6 m på nålen, gör ett omslag och drag genom alla 6 m, 1 lm*, upprepa *-*. Virka 1 hst i sista lm. Vänd.

Upprepa varv 2 och 3 för stjärnmönster.

Videofilm som beskriver detta finns även på http://www.garnstudio.com/lang/se/video.php?id=260&sort=2&thumbnails=on

Efter 20 cm virkas endast med halvstolpar. Börja varje varv med 2 lm.

Varv 1: Virka 3 halvstolpar, virka ihop 4:e och 5:e halvstolpen. Upprepa varvet ut.
Varv 2: Bara halvstolpar.
Varv 3: Virka 2 halvstolpar, virka ihop 3:e och 4:e halvstolpen.
Varv 4: Virka 1 halvstolpar, virka ihop 2:a och 3.e halvstolpen.
Varv 5: Alla halvstolpar virkas ihop 2 och 2.

Dra ihop toppen och sy ihop sidan.

Klart!!

Lucka 21: Snabb-stickat och julklappstips

Löskrage, cowl, snodd, åtta, halsvärmare…kärt barn har många namn.

I dagens lucka ger vi ett specialpris på ett garnpaket för att tillverka den enklaste av halsvärmare: 5 nystan i samma grovlek, stor sticka (9-10 mm), lägg upp 25 maskor och sticka rätstickning tills de olika nystanen tar slut. Randningen blandar sig maffigt när man sätter på sig den!

Har du inte garn hemma så har vi packat ihop tre färgställningar och dessa tre säljer vi just idag för endast 150:-/styck. Det är en blandning av melerade garner, garn med lite glitter, enfärgat grovt och garn med tofsar. Ordinarie pris är ca 220-230:-.

Erbjudandet gäller idag, så länge innevarande lager räcker. Önskar du få paket hemskickat så beställer du detta via info@deisydesign.nu. Handlar du till ordinarie pris för över 300:- så bjuder vi alltid på frakten, men när det är kampanjer och erbjudanden som detta så tillkommer Postens avgifter för frakt.

Dagens julklappstips: såg man Nobelmiddagen kanske man blev inspirerad av det fantastiska som Cirkus Cirkör visade upp. Under våren kommer deras föreställning “Knitting Peace” till Stora Teatern i Göteborg.

Lucka 20: “Först-till-kvarn”-lucka

Idag den 20:e har vi 3 stycken KnitPro startset (storlekar 4, 5 och 6 mm) till försäljning för endast 150:-/styck samt 3 stycken KnitPro Virknålset med dubbla virknålar för endast 250:-/styck. 

Erbjudandet gäller tre stycken av vardera set till dessa låga priser. Du kan köpa dem i butiken på Avenyn eller via mail till info@deisydesign.nu. Om du vill ha dem hemsända så tillkommer avgift för frakt.

KnitPros startset är ett set med rundstickor där man skruvar på de olika storlekarna av “tipp” mot olika längder av kablar. I startsetet har man 3 olika storlekar på tippar och 3 olika längder på kablar vilket gör att man med detta setet faktiskt köper sig 9 olika rundstickor! Själva stickan är gjord i laminerad björk så det är en fin och lagom blank yta med en spets som är relativt spetsig.

Virknålarna är gjorda av samma material: laminerad björk och finurliga på det sättet att det är ett nummer i vardera ände av nålen, dvs till exempel 3 mm i den ena och 3,5 mm i den andra.

Tillägg: Erbjudandet slutsålt kl 11.30!

Lucka 19: Luftig mohair

Idag ger vi dig möjlighet att köpa Vivaldi till specialerbjudandet “tag 5 betala för 4”!

Vivaldi är en mohair av mellan-grovlek. 50g per nystan och hela 280 meter/nystan. Ordinarie pris är 52:-/50g – idag får du 5 nystan för 200:-!

Garnet kan med fördel blandas med det mesta för att göra luftiga sjalar eller som bredvid stickas till plagg. Samtliga plagg på bilderna drar 4-5 nystan i storlek M-L. Sen finns det många fler som bara drar 2-3 nystan – bara hör av dig eller kom förbi butiken om du vill ha fler tips.

Färgerna på garnet ligger i vår webbutik.

Erbjudandet gäller idag, så länge innevarande lager räcker. Önskar du få nystan hemskickat så beställer du dem via info@deisydesign.nu. Handlar du till ordinarie pris för över 300:- så bjuder vi alltid på frakten, men när det är kampanjer och erbjudanden som detta så tillkommer Postens avgifter för frakt.

Lucka 18: Trollbollar till specialpris


Fyra utvalda färger av Zauberball/Crazy Zauberball är dagens erbjudande: ta 2 för 150:- (ordinarie pris 125:-/styck)!

Färgerna är allt från dovt mörkblå/mörkgröna till ljusare grön/turkos. 1 nystan = 100g räcker till ett par strumpor, med 2 nystan får du en rejäl sjal, med 4 nystan har du ett plagg!

De utvalda färgerna fungerar alldeles utmärkt ihop så vill man blanda och randa så är de fina tillsammans.

Erbjudandet gäller idag, så länge innevarande lager räcker. Önskar du få nystan hemskickat så beställer du dem via info@deisydesign.nu. Handlar du till ordinarie pris för över 300:- så bjuder vi alltid på frakten, men när det är kampanjer och erbjudanden som detta så tillkommer Postens avgifter för frakt.

Lucka 17: Fluffig angora

I dag blir det superpris på Angoran vi har från On-Line. Den finns inne i tre färger och erbjudandet är “tag 3 stycken för 100:-” (ordinarie pris är 63:-/styck).

Du väljer fritt vilken färg du vill ha – tre stycken i samma färg eller kanske en av vardera.

Ett nystan vägar 10g och är av mjukaste angora – riktigt fluffigt blir det av det. Passar fantastiskt till att kanta ett plagg med eller att göra mjukaste pulsvärmarna med. Färgerna är, som alltid, lite luriga att återge men det är en cerise/rosa, en röd/rosa och en blåklintsblå.

Önskar du få paket hemskickat så beställer du dem via info@deisydesign.nu. Handlar du till ordinarie pris för över 300:- så bjuder vi alltid på frakten, men när det är kampanjer och erbjudanden som detta så tillkommer Postens avgifter för frakt.

Gårdagens vinnare? Catarina Lööw gratuleras till detta och får hemskickat en hel korg med garn! Grattis!