Kategoriarkiv: Jorden runt på 80 sjalar!

Lucka 21: Bio-Lana

I lucka 21 är det ett riktigt ”passa-på-erbjudande”! Denna fredag säljer vi fina Bio-Lana för endast 30:-/50g (ord.pris 47:-/50g). Ett underbart ekologiskt, GOTS-certifierat, ullgarn från Lane Mondial.

Erbjudandet gäller endast idag 21/12, innevarande lager samt ej i kombination med andra erbjudanden eller rabatter. 

Lucka 15: “Koh Lanta” till specialpris

I lucka 15 har vi extra bra pris på en av de allra första och mest populära sjalarna i vår kollektion “Jorden runt på 80 sjalar!”.

Det är i storleken en generös sjal där vi har randat två “själv-randande” färgkombinationer och avslutat det hela med en enfärgad kant. Det “randiga” garnet som är använt är Jawoll Magic 6-ply från Lang Yarns och i kanten är det Baby-Alpaca Silk och Kid-Silk från Drops.

Tekniken är enkel – en IT-stickning (= “inte-tänka-stickning”) med rätstickning som sticksätt över hela sjalen, men med en aningens annorlunda ökning vilket gör att sjalen får en vacker form som ligger fint över axlarna. Luftigheten i stickningen gör dessutom det enkelt att stuka till sjalen lite hur som man vill.

kohlanta2

Ordinarie pris för material till Koh Lanta är 420:- och
idag säljer vi materialpaket för endast 300:-!

I webbutiken finns ett antal upplagda i den ordinarie färgkombinationen, men kommer du förbi butiken går det utmärkt att kombinera ihop de olika kvalitéerna och färgerna precis enligt dina egna önskemål. Som vanligt endast 29:- i fast fraktkostnad när du beställer i vår webbutik.

IMG_9233

Dagens erbjudande går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter och gäller endast den 15/12-15.

 

Sjalen “Marstrand” och semesterstängt

marstrand1I våras så presenterade vi en ny sjal i vår kollektionen “Jorden runt på 80 sjalar!”: Marstrand.

Marstrand stickas i omväxlade slät- och rätstickning i garnet Belle som är en blandning av bomull, lin och viscose och avslutas med en “vågskums-kant” av garnet Greta som är bomullsgarn med inspunna pärlor i.

Vi har sett många fina varianter av sjalen och det är så roligt när ni kunder delar med er av vad det ni funderat kring resulterat i. Här nedan är Thereses variant av “Marstrand” – Therese har randat Taiyo från Noro (ett självrandande garn) med Cotton Viscose i vitt och gjort sitt vågskum i Gretas cerise färg. Resultatet är ljuvligt! Therese har valt att kalla sin kreation “Birthday love”. Man kan tänka sig att valet av namn är pga två orsaker: hon älskar sin sjal och materialet inköptes som födelsedagspresent till sig själv!

1-DSC00345 1-DSC00403På måndag och tisdag den 10-11 augusti har vi semesterstängt. 

 

Lucka 24: Vi önskar God Jul med San Fransisco!

sanfran2Sista luckan för i år… Tack alla tusentals stickare som surfar förbi vår blogg – speciellt under december när det är ordentligt med aktivitet här!

Idag firar vi av julen med att bjuda på ett sprillans nytt mönster ur kollektionen “Jorden runt på 80 sjalar!” – vår kollektion av olika typer av halsvärmare.

San Fransisco” är en sticktekniskt liten kul grej att sticka – man kombinerar lite vågrätt och lodrätt med lite såndär stickning och lite sisådärstickning – självklart kan man göra den 180 cm lång eller som här; till en liten nätt löskrage.

Denna är gjord i ett enfärgat garn och ett flerfärgat garn och det kan typ användas precis vad som helst – så länge du håller dig till kvalitéer som har ca 170-200 meter/50g. Fick man för sig att sätta igång med Snickesnack som var ett mönster i en lucka för ett par dagar sedan – ja då kan denna vara supersnygg att kompletera med!

Självklart går det att använda mycket, mycket annat också – tänk bara på att kompensera hur många maskor du lägger upp om du byter kvalité. Har du frågor kring detta är du hjärtligt välkommen att ringa oss: 031-20 25 75.

IMG_6539

Med detta stänger vi bloggen för i år och önskar er alla en riktigt God Jul, Gott Nytt År och härliga vintertider framöver!

/Linda, Febelisen, Mia, Anna och Deisy

PS: För er som är med i sjalklubben “Jorden runt på 80 sjalar!” så är denna sjal bara ytterligare en design och har inget som helst att göra med era tecknade prenumerationer 😉 DS

Lucka 16: Allinge

En av sjalarna ur kollektionen “Jorden runt på 80 sjalar!” – och faktiskt den som kom till först – är “Allinge”. Inspirationen kom då Bornholm besöktes i slutet av sommaren. Färgerna vid stranden var helt enkelt tvungna att bli en sjal! Här är det enkel rätstickning i själva sjalen och finessen kommer i efterarbetet då man virkar strandkanten längs med långsidorna.

Idag säljer vi materialet till sjalen för endast 250:- (ordinarie pris ca 400:-). Väljer du att beställa varan och få den hemskickad så tillkommer frakt om 29:-. Beställer den gör du genom att skicka ett mail till info@deisydesign.nu och kommer du förbi butiken går det självklart utmärkt att välja andra färgkombinationer än den på bilden.

Stjärnmärkta foton8

Erbjudandet gäller så långt innevarande lager räcker och ej tillsammans med andra erbjudanden eller rabatter.

Tack till fotograferna: Wilhelm Hansson, Mia Dehmer och Jessica Wallén. 
 

Lucka 9: Kyoto för 250:-

jessicaI dagens lucka har vi ett specialpris på en av våra modeller ur kollektionen “Jorden runt på 80 sjalar!”.

Inspirationen till “Kyoto” kommer från japanska körsbärsträdgårdar i blom: milda pasteller med inslag av lite jordiga toner. Stickas i Drops Karisma i den rosa grundfärgen och “mouche-varven” stickas i en kombination av Noros Janome och Drops Kid-Silk. Ordinarie pris 375:-, idag endast 250:-.

Vill du ha Kyoto hemskickad så beställer du den i webbutiken – då tillkommer vår standardfrakt om 29:-. Väljer du att köpa den i butiken på Avenyn tillkommer självklart ingen frakt och vill du så är du välkommen att då välja en annan färgkombination (vi har Janome inne i fyra olika meleringar och massor av varianter på Karisma).

Äventyret med sjalklubben “Jorden runt på 80 dagar!” startade i samband med Syfestivalen i höstas och de första prenumeranterna fick sina sjalar utskickade 1/12. Vill du hänga med så går det att gå med precis när som helst under året. Mer om det går att läsa här.

Detta erbjudandet gäller endast den 9/12-14 – så långt innevarande lager räcker och går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.

Uppdatering: Kyoto ingår inte i sjalklubben – det är alltid nya mönster som inte tidigare har blivit publicerade som ingår i prenumerationerna. Däremot ingår Kyoto i själva kollektionen “Jorden runt på 80 sjalar!”

Tema dag 11: Svartvitt

parisVi har jobbat mycket med sjalar under en tid – det fanns ett gäng som jag fantiserade om och som bara ville bli stickade. Plötsligt gavs det tid och ett drygt 10-tal blev tillverkade, fotade och utskrivna i blixtens hastighet så att de var klara till Syfestivalen för ett par veckor sedan. Nu i dagarna kommer de att finnas i webbutiken också.

En personlig favorit (fast det är vääääldigt svårt att välja en) var nog den här som heter “Paris” och som blev helt ljuvlig i Onions Fino Organic Wool + nettle.

En annan svartvitt reflektion som gjordes alldeles nyss ute på den något övergivna altanen: ett par skuggor mot en murstock…visst kunde väl det bli ett intressant mönster att experimentera med på ett framstycke!

svartvit

Fotoutmaningen: Underifrån

Idag är en dag för kontorsarbete, bokföring mm och dagen i Göteborg är minst sagt grå. Lite roligare blir det då med fina lampor – denna sitter jag under och har faktiskt inte tagit en ordentlig titt på underifrån förrän idag 🙂

Passar samtidigt på att meddela att information om den sjalklubb som vi presenterade i samband med Syfestivalen för ett par veckor sedan nu finns på hemsidan. Är du sugen på att hänga med på äventyret? “Jorden runt på 80 sjalar!

6