Kategoriarkiv: SiV

Vad händer i mars?

20150220-sockalicious2-1Först ut är “Drops Sockalicious” – en kampanj på Drops strumpgarner  (Fabel, Delight och Big Fabel) där vi ger hela 25% rabatt under hela mars! Väljer du att handla i vår webbutik så använder du koden “Sockar” när du kommer till kassan för att rabatten skall slås av.

Detta kombinerar vi med lite andra erbjudanden under månaden:

vecka 10 fortsätter vi februaris kampanj och har fortsatt 25% rabatt på Eskimo, Polaris och Big Delight.

vecka 11 ger vi 20% rabatt på innevarande lager av Zauberball och Crazy Zauberball.

zauberballvecka 12 ger vi 20% rabatt på innevarande lager av Fame från Marks&Kattens.

vecka 13 ger vi 20% rabatt på innevarande lager av Mille Colori Lace & Luxe samt Jawoll Magic 4ply.

Dessutom är det inom en ganska snar framtid dags för årets Stickfest i Väst så där går vi in i detalj-planeringen! Mer om det på www.stickfestivast.se 

I dagarna kommer säsongens nya kataloger från Drops och detta varvas med en massa nyheter som t ex material som hampa och lin, bandgarn, pima bomull osv osv. Välkommen förbi för att ta en titt!

fb-cover_12_sm

Lucka 18: Tänkvärdheter :-)

Idag blir det lite tänkvärda ord i luckan! Det finns en liten bok som heter “At knit’s end – meditations for women who knit too much” av Stephanie Pearl-McPhee (det skall nämnas att boken behandlar såväl kvinnliga som manliga problem 😉

Fritt översatt från sidan 56 i den boken så finns står följande att läsa:

skyltWe cannot waste time. We can only waste ourselves. – George M. Adams. 

Ibland när jag stickar så kommer det upp människor till mig och säger saker som till exempel “Åh jag önskar att jag kunde sticka, men jag är liksom bara inte den typen av människa som kan sitta och slösa bort tid på det sättet”. Hur kan stickning vara slöseri med tid? För det första, jag sitter aldrig och bara stickar; jag stickar och tänker, stickar och lyssnar, stickar och tittar. För det andra, du slösar ju inte bort tid när du får ett användbart och vackert projekt som resultat. 

Jag skall påminna mig själv om att inte alla förstår. Jag skall försöka att hålla mig från att fråga andra vad de gör när de tittar på TV.”

Sen har vi en annan liten bok med tänkvärdheter som heter “Knitticisms…and other purls of wisdom”. I kapitel 2 avhandlas något som vi upplever i butiken varje dag och här kan vara några bra anledningar att lägga på minnet:

2“Ofelbara ursäkter för att köpa garn:

1. Denna färgen – kan kanske eventuellt – någon dag utgå. 
2. Utan allt det där garnet så kanske ditt lager av stickor kommer att rosta. 
3. Du behöver alltid accentuerande färger – och du behöver alltid grundfärger till dina accentuerande färger. 
4. Det är bäst att shoppa på sig nu – det kan bli en bristvara! 
5. Garn behöver man inte laga, damma, skrubba eller dammsuga. 
6. Garn isolerar huet.
7. Det är olagligt att stjäla det. 
8. För att stödja fårägare. 
9. Endast en härva till gör ju ingen skada. 
10. Du sparar bensin – istället för att åka fram och tillbaka till butiken senare eftersom du vet att du ändå kommer att köpa det. 
11. Det är billigare än terapi. 
12. Garn är inte fettbildande.”

PS Nu är det snart endast en månad kvar till anmälan till Stickfest i Väst-2015! Före julafton kommer hela programmet att stå färdigt och sen gäller det bara att hänga på låset klockan 20.00 den 20 januari 2015. För mer information: www.stickfestivast.se DS

Tips från coachen & Tor

Några tips som kommit upp flera gånger de senaste dagarna:

När man stickar randigt på rundsticka så blir det lätt “hack” i färgövergångarna. För att komma förbi det problemet är en av lösningarna på detta att man varv 1 stickar alla maskor och varv 2 lyfter den första maskan.

Vanligaste minskningen kring en raglan är att man före markören stickar 2m tillsammans och efter markören lyfter 1m, sticka 1m, dra den lyfta över den stickade. En variant på den senare minskningen är att man stickar 2m tillsammans vridet. Varför kan man fråga sig och ja, många tycker att det blir en lite tightare och snyggare minskning. Själv gör jag än det ena än det andra.

Randa med randigt garn – här är det nya Big Delight som är använt och randat med – färgerna Rosenträdgård och Atlantis blev fina tillsammans i lilla barntröjan.

Imorgon, söndag 1/7 klockan 10.00 då öppnar anmälan till Stickfest i Väst – i öst. Genom ett samarbete mellan Deisy Design och Yll&Tyll har det blivit möjligt att ta med stickfesten till Enköping och Härjarö resort. Vi kallar stickfesten i öst för Tor och varför kan du finna ut på bloggen. Precis som vanligt är det massor av fina workshops och tillresta garnbutiker och annat kul. Hur du anmäler dig hittar du som vanligt på hemsidan.

Kontraster och Stickfest i Väst

En underbar vårdag i Göteborg och Noros garn Aya är som gjort för att sitta och njuta av en stickning i solen! Att då sitta mitt i förödelsen efter en dränering skapar kontrast och ger verkligen garnet karaktär i den dramatiska färgsättningen när allt runtomkring är riktigt lerigt brungrått. Rätt stickning på rätt plats med andra ord.

Nästa helg, 23-25 mars, är det återigen tid för Stickfest i Väst! Sjätte året som vi håller till på Grötö utanför Göteborg. Har du vägarna förbi är du hjärtligt välkommen – det finns några workshopar som fortfarande har platser kvar, men man kan alltid komma till SiV och bara sticka och ha det gott. Missa inte heller tävlingen som finns på SiV-bloggen – sista dag för deltagande på fredag! Alla kan vara med, oavsett om man skall med på SiV eller ej.

Stickfest i Väst närmar sig

Nu är det mars och inte så många dagar kvar tills årets Stickfest i Väst! Det finns strö-platser kvar på många workshops om man vill boka sig till det, men man är mycket välkommen ut till Grötö och ta det som ett stickcafé: ta en fika, snacka stickning, spana in utställare på Torget och ha det bra! Vill du boka upp dig för lunch eller workshop så maila till anmalan@stickfestivast.se All information om årets SiV finns på www.stickfestivast.se

Adele’s

Nytt garn från Sydafrika: Adele’s Mohair i lite olika varianter. Magic Ball – det lilla färgglada knytet här intill – är många olika, otroligt vackra varianter i en och samma härva. Lite som det vi haft tidigare, men i annorlunda, riktigt fina kvalitéer. Finns i många olika färgställningar. De som var på Brandon Mably’s workshop på SiV i helgen kan tänka att: “hmmm, vi gjorde ju faktiskt magic balls själva!”.

Ribbon Yarn och Adele’s Mohair är två andra sorter från samma ställe som också finns i flera olika färgställningar. Bredvid är resultatet av 1 styck förkyld dag i soffan: kan inte påstå att Ribbon Yarn kan fastna på bild (det var likadant när jag skulle köpa in det – det ser liksom inte mycket ut för världen) men det blir hur läckert som helst med alla små rosetter i olika typer av band. Här är det st 12, rätstickning, 2 varv “rosettgarn”, 2 varv enfärgad mohair tills garnet tar slut. Det kräver ett nystan av varje sort och blir luftigt och lätt som ett moln. Har utgått från mönstret “Hålrand“. Tänkte nu göra en liten kant, endast luftmaskbågar, kring de långa kanterna för att få lite tyngd där. Använder till det en av de nya pastellfärgerna i Eskimo, fg 51.

Med SiV i bakspegeln och slut på Jup’s

Man håller fortfarande på att landa efter helgens stickfestande på Grötö. Vilken underbar helg med alla dessa besökare från när och fjärran, alla duktiga workshopledare, alla besökare såväl över hela helgen som över dagen och alla deltagare som gjorde att helgen hade en sådan härlig stämning. Ingen nämnd ingen glömd, men det var naturligtvis väldigt trevligt att ha influgna gäster i form av Kaffe Fassett på plats som bland annat signerade (för första gången) sin nya bok. Denna bild lånad från www.stickamera.se

I och med SiV hade vi också vårt sista stickcafé på Jup’s måndagen därpå (dvs nu den 29 mars). Vi tackar för 5 fina år, men nu lämnar vi över till alla andra stickcaféer som vuxit upp under åren och kommer att fixa och trixa med lite andra aktiviteter istället. Jag skriver det här och där och hit och dit men om du vet någon som brukar komma till Jup’s – sprid det gärna så att informationen når så många som möjligt!

Presentkort att vinna!

Här är det som brukligt vid den här tiden på året (härligt när man kan börja dra paralleller mellan SiV och tradition) väldigt mycket Stickfest i Väst just nu. Härligt nära är det nu, och med massor av deltagare, trevliga workshops och Kaffe Fassett som invigningstalare så kan det inte bli annat än en bra helg.

Det är fullt vad gäller logimöjligheter, men är du sugen på att åka ut över dagen går det precis som vanligt utmärkt. Låt oss gärna veta om du är intresserad av att äta lunch så underlättar det i kökets planering. All information hittar man annars på www.stickfestivast.se

Eftersom inget har blivit fotograferat på länge (vi har haft fullt upp med att svara i telefon och säga att det är slut på OS-mösse-färgerna) så kör vi lite utlottning i samband med att vi varit igång här på bloggen ett par år. Som vanligt när vi har en liten utlottning så krävs det en liten, liten prestation 🙂

Denna gång undrar vi: vad saknar du i vårt sortiment? Lägg en kommentar här eller maila den till: info@deisydesign.nu så är du med i utlottningen av ett presentkort på 300:-. Bor du inte i Göteborg har du möjlighet att utnyttja vinsten i vår webbutik. Sista dag för att delta är på Valborgsmässoafton!

Anledningen till att det här ligger en Noro-bild är att gamla favoriter och sprillans nya Noro-kvalitéer är på ingång, men är det något Norogarn just du är intresserad av så säg gärna till.

Tillägg: Som första deltagaren i utlottningen så fint uttryckte det hela”det saknas ingenting” – det ger också plats i dragningen!

1-års kalas med lotteri!

Det finns all anledning att fira: SiV har varit i helgen och kändes som en enorm energikick! Lite trött efter all aktivitet men ändå en enorm positiv aktivitet att genomföra. Tack till alla deltagare som bidragit till att göra helgen så härlig och tack till alla utställare och workshopledare som varit så trevliga att ha att göra med och ett stort tack till mina medarrangörer, Ingrid och Marie, som gjort detta så fantastiskt roligt att göra!

Detta tillsammans med att solen skiner och vårkänslorna virvlar runt….tillsammans med att denna blogg har varit igång faktiskt ett helt år…..så tänkte vi ha en tävling igen.

Denna gång kan man vara med och vinna ett presentkort på 250:- genom att skicka oss en kommentar hit till bloggen eller genom att maila till info@deisydesign.nu och svara på följande fråga: vilket är ditt favoritmönster? Vill du så lägger du gärna till varför det är så. Finns det på internet så maila gärna länken för att tipsa andra.

Själv har jag många, många favoriter, men spetsen på denna koftan gillar jag både att göra och att se. Funderar just på om man skulle lägga den spetsen i vit Fabel till ett par strumpor….eller kanske blir det bara muddar… 74-21 heter modellen.

Tillägg: glömde ju att skriva när tävlingen avslutas och det är minsann inte förrän till Valborg så man kan klura riktigt länge på din favorit! Det blir därför den 29 april som det dras en vinnare.