månadsarkiv: december 2019

Rätta svaren!

Fjärde advent bjöd på quiz och de rätta svaren är följande:

När är Deisy Designs nästa stickcafé?
– 13 januari 2020 (OBS! Sista dag för anmälan 8/1)
“Haruni” är ett fint mönster – vad är det beskrivning på?
– en sjal
I oktober arrangerade Deisy Design en stickresa – vad kallade vi den?
– “Sticka till Skottland”
Vilket djur kammas för att man skall kunna framställa kashmir?
– Get
I vilken av årets månader arrangerar Deisy Design “Stickfest i Väst”
– Mars
På vilket nummer på Kungsportsavenyn i Göteborg finner man Deisy Design?
– 39
Vad är Erika Aittamaa känd för att ha gjort?
– Uppfunnit lovikkavanten
En 6 mm sticka i Sverige är i England istället en:
– 4
Öhtp är en klassisk gammal förkortning – det finns en motsvarighet på engelska som gör att minskningen ser likadan ut men man gör den på ett sätt som ger ett lite snyggare resultat – vad är förkortningen på engelska och vad står förkortningen för?
– SSK, slip, slip knit

Tack alla som valde vara med att leka!

Vinnarna av varsin Vickevira-härva är: Bibbi50 och Agge – eftersom undertecknad var mindre genomtänkt och missade att be om fullständigt namn på de som deltog så har jag endast mail-adresser…. Men jag tänker att ni som deltagit ser vilka ni är som vunnit baserat på era “halva” mail-adresser ovan och självklart kommer ni att bli meddelade också just mail-ledes.

Eftersom jag just nu är på resande fot så kommer ni att bli kontaktade kring färgval och vart det skall skickas eller om det skall hämtas i butiken efter nyår.

Lucka 3: Färgklick

Den tredje advent har vi en färgklick i form av två paket till utlottning! Stickfrossa har sponsrat luckan med två garngömmor och lade till ett par nystan i matchande färger som t ex kan bli en randig sjal.

För att delta i utlottningen så behöver du här på bloggen eller på vår Facebooksida kommentera dagens inlägg genom att svara på frågan: Vad stickar du på nu? Du behöver svara på frågan före midnatt på tisdag så meddelar vi på onsdag vilka två som vunnit var sitt färgklicks-paket.

Och förresten – nu finns det nytt tillfälle för att hänga tillsammans på stickkafé! 13 januari kör vi nästa tillfälle. All info på: https://deisydesign.nu/stickcafe/

Lucka 2: Superior

När vi tänder andra ljuset i advent så har vi ett smått fantastiskt erbjudande på Superior! 

Vi ger 100:- rabatt på innevarande lager av detta fjäderlätta garn i en ljuvlig kombination av cashmere, silke och en skvätt ull. 

Ordinarie pris är 195:-/nystan och nu alltså endast 95:-! 

Det är hela 300 meter på ett nystan så 1 räcker till babyplagg i stlk 3 mån, 2 nystan till en sjal och 3-4 nystan till ett dam-plagg. 

Erbjudandet finns idag, söndag 8/12 i webbutiken. Fr o m måndag endast i butiken på Avenyn. Här hittar du det i webbutiken: https://webbutik.deisydesign.nu/?s=superior&post_type=product

Och du – det finns några nystan kvar av förra veckans “lucka” här: https://webbutik.deisydesign.nu/?s=Knitcol+&post_type=product

Lucka 1: Knitcol

I år har vi inte vår vanliga julkalender utan istället en riktig adventskalender med en lucköppning varje söndag i advent. I lucka nummer 1 denna den första advent ger vi er 50% rabatt på härliga ullgarnet Knitcol!

Det är söndag och butiken är inte öppen men erbjudandet gäller från och med idag tills innevarande lager tar slut och det finns i webbutiken så det är bara att titta in där. Vår webbutik fick sin en smäll och kraschade och har inte riktigt helt blivit sig själv än men precis som vanligt så är det samma låga fraktkostnad: 39:- oavsett om du köper 1 nystan eller 100. Här kommer du till garnet: http://webbutik.deisydesign.nu/?s=knitcol&post_type=product

Erbjudandet går inte att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.