månadsarkiv: februari 2012

Mera sockfest!

Så här när sockfesten går mot sist slut med 25% rabatt på Fabel, Delight och Big Fabel så festar vi till det lite extra genom att 10% rabatt på också övriga sockgarn som t ex Zauberball, Raggi och Supersocke silk. Av Garnstudios kvalitéer får vi löpande påfyllning, av övriga gäller rabatten så långt lagret räcker.

Men ett sockgarn behöver ju inte alls sluta som just ett par sockor. Här har Zauberball förenats med KidSilk i en enkelt stickad sjal (vårt eget mönster: sjalen Marie). Eller så kan det bli en kofta….eller i ett par vantar…eller…ja, precis vad som helst!

Virkig sommar

Som om att det inte har varit virkat på modet under ett par säsonger så spås det fullkomligt explodera till denna säsong. Virkat går givetvis att använda året om men blir väldigt fint och läckert i ljusa färger i somriga plagg. Här två nygjorda plagg i tunna Safran i ponchon (från Garnstudios nya sommarkollektion) och en kofta (från en äldre säsong) som kan göras antingen som kofta eller tröja i till exempel Muskat.

Sen går det alltid att ge sig hän åt mormorsrutor… I soffan behövdes en ny pläd då det är ett evigt gnabb om den mjuka i Eskimo som funnits i ett par år.

Med inspiration av en mormorsrutefilt hos Garnstudio blandades här Lima/Muskat/Cotton Viscose med Vivaldi. En lite större virknål som till exempel 7 mm så bygger varven på i rask takt och tack vare den stora storleken på rutorna så blir det inte så mycket montering.

Reahylla

Vi gör lite plats för sommaren (den kan kännas lite avlägsen men ljuset är på väg tillbaka) och har skapat en liten rea-sektion!

Allt i hyllorna är till riktiga specialpriser med kvalitéer av alla möjliga slag: pälsgarn, effektgarn, ekologiskt garn, bomullsgarn mm. Pälsgarnet Sheila – urfint att lägga runt en kant på ett plagg eller sjal. Riktigt, riktigt grova garnet Tricotine som blir läckert i halskrage på stickor 20 eller 25. Udda nystan med allt från Loopy till Blickfang.

Fredag och afterworkstickning är det i Göteborg i dag. Mer utförlig information om det finns på Facebook om man söker sig fram till gruppen “Sip & Knit” men där träffas man denna vecka på Fröken Olssons från klockan 17.