Virkig sommar

Som om att det inte har varit virkat på modet under ett par säsonger så spås det fullkomligt explodera till denna säsong. Virkat går givetvis att använda året om men blir väldigt fint och läckert i ljusa färger i somriga plagg. Här två nygjorda plagg i tunna Safran i ponchon (från Garnstudios nya sommarkollektion) och en kofta (från en äldre säsong) som kan göras antingen som kofta eller tröja i till exempel Muskat.

Sen går det alltid att ge sig hän åt mormorsrutor… I soffan behövdes en ny pläd då det är ett evigt gnabb om den mjuka i Eskimo som funnits i ett par år.

Med inspiration av en mormorsrutefilt hos Garnstudio blandades här Lima/Muskat/Cotton Viscose med Vivaldi. En lite större virknål som till exempel 7 mm så bygger varven på i rask takt och tack vare den stora storleken på rutorna så blir det inte så mycket montering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *