Kategoriarkiv: Stickcafé

Tips på stickcafé i Göteborg

Här är tips på stickcafé imorgon kväll: Laila & co bjuder in till stickcafé onsdag, 23/10, mellan 18 och 21 i Norges hus. Det bjuds på inspiration och är man nybörjare kan man få hjälp att komma igång med såväl stickning och virkning. Klicka på länken för att läsa mer: Stick-café hösten 2013

Här är en påbörjad virkning i grova Balder från Viking garn. Faktiskt lyckats smitta 11-åringen därhemma! Rätt garn, rätt färg, rätt virknål = plötsligt händer det 😉

virk

 

Säsongens Drops-kataloger och Stickcafé!

Idag kom de nya katalogerna från Drops som vi vet att många har väntat på! Endast 10:-/styck och fyra stycken i antalet. Senare under hösten kommer ytterligare två stycken för barn och en interiörskatalog med stickat och virkat för hemmet.

På lördag är det säsongspremiär för stickcaféer hos Lohr’s bokhandel vid Kapellplatsen i Göteborg. Har du en stund över på lördageftermiddag vet vi att detta är en supertrevlig sysselsättning: “Kl 15 – kl 17.30 träffas vi i butiken (Lohr’s) för att sticka, brodera, virka eller bara för att ha kul! Och: Är du ovan så kom ändå! Vi hjälper dig!”

Stickcafé på lördag hos Lohr

Är man i Göteborg på lördag så är det stickcafé i supertrevliga bokhandeln Lohr vid Kapellplatsen. På lördag är det Carine Johansson och hennes dotter som visar hur man virkar bakverk. Samtidigt innehåller deras bok ”Stickcafé” även riktiga bakrecept.

Inês, som har bokhandeln, låter hälsa att det hela startar 15.00, men anmälan krävs så missa inte i så fall att göra det till Lohrs Pocket MedMera, Tel 031-20 41 53, info@pocketmedmera.se, www.pocketmedmera.se

Stickcafé på Lohr igen!

Nu på lördag den 7 maj så kör Lohrs bokhandel vid Kapellplatsen stickcafé igen: 15-17.30, det kostar endast 15:- att delta och vill man köpa till fika så kostar det denna eftermiddag endast 25 kr.

Nästan dagligen får vi frågor om stickcaféer – vet du något stickcafé som pågår som du vill tips om? Antingen här direkt eller sänd oss mail till info@deisydesign.nu.

Stickcafé på Lohr och CanCan

Innan det skall komma en hel drös om sticktips och uppstickat här (för det har varit en viss brist på det under en tid…) så skall det bara tipsas om stickcafé nu på lördag hos Lohr’s Bokhandel vid Kapellplatsen. Underbar bokhandel med cafémöjligheter! Nu på lördag kommer dessutom Lisa Åhlström dit och pratar om det Online Stickcafé som hon dragit igång på Facebook och du kan få dig lite tips kring detta.

Igår kom garnet CanCan in som så många frågat efter – själva garnet är som en bred remsa som man stickar volang av. Själva kvalitén har kommit och gått i lite olika varianter men här har man tagit fram ett gäng läckra färger. Lite lurigt att få tag i det just nu så endast tre av färgerna har kommit – mer kommer i maj…lagom till sommarstickningen!

Stickcafé och sista “Enjoy-chansen”

Fullsatt var det minst sagt i Lohrs bokhandel idag när det arrangerades stickcafé – roligt att det var så många på plats när det snackades garn! Som tack för mitt lilla besök fick jag bland annat en bok som heter “Värma varandra” – en underbar liten bok baserad på hjälpstickning som har utförts och som så många fortfarande utför. Ett riktigt bra julklappstips – finns bland annat hos just Lohrs att köpa.

Vill också passa på att påminna att för er som har Enjoyguiden för Göteborg så är det nu de sista dagarna som årets upplaga gäller – har du köpt guiden och har din kupong kvar så ger det dig hela 20% på ett köp!

Fr o m den 27/11 och fram till jul har vi en extra timme öppet på lördagar: 10 -15.

Höstfärger och Råda

Naturen börjar inspirera…när man ser lönnbladen utvecklas till de mest fantastiska färgfyrverkerier då får man lust att gå loss på just dessa färger. Här en bild på ett WIP: poncho stickad uppifrån och ned, lite glesare och med härliga färger i goa kvalitéer: In-Silk, Silk-Garden, Diva och Azapa. Tror nog att man i princip skall kunna klara sig på ett nystan/härva av vardera, st 8. Eller kanske endast mjukaste Azapa…det skulle ju inte vara så dumt heller?

Befinner man sig i närheten av Råda och Mölnlycke imorgon så blir det stickträff där kl 19, föranmälan krävs.

Tillägg och stickcafé

Garnåtgång till vanten – det har efterfrågats exakt hur mycket som är kvar av respektive färg när vanten är stickad: det är då 30g Fabel kvar och 26g Delight. Dvs man ligger bra till med Fabel men det är ganska så precis med Delight. Man kan ju också välja att köpa på sig två Delight nystan eftersom man då har möjlighet att få vantarna exakt likadana vilket annars kan vara lurigt.

Camilla – kul att du jobbat vidare med de virkade kanterna! Visst är det 113-23 som jag hade med mig – fast min variant var i Silke-Tweed och Kid-Silk med liten glittrig kant (“den enklaste varianten”).  

Lohrs Pocket MedMera på Kapellplatsen har nu lagt upp sina datum för höstens stickcaféer och redan idag är det premiär:

11/9 – Inês visar nyutkomna stick-och handarbetsböcker

16/10 – Ingalill Johansson presenterar sin bok “Stickat i ekologisk ull”

27/11 – Linda från Deisy Design pratar garn och ger tips på snabbstickade julklappar!

Kl 15-17.30, avgift 15:- och under dessa eftermiddagar kan man köpa sig fika för endast 25 kronor.