månadsarkiv: augusti 2013

Sticka till Tallinn och lördagar

tallin-banner2Nu är det bara en dryg månad kvar till höstens stickäventyr: Sticka till Tallinn! I traditionell stickfest-anda blir det garnlotteri, knit battle, knit quiz och mycket, mycket annat. Tallinn är målet för resan och förutom att man får chansen att upptäcka staden så finns det flera fina garnbutiker i staden som dessutom ger deltagare på STT fina rabatter.

Sen är det äntligen dags att öppna upp butiken på veckans bästa dag – lördag! Efter att ha haft sommarstängt sedan midsommar så har vi från och med imorgon öppet som vanligt 10-14 (lite längre fram i höst sträcker vi ut den tiden ett par timmar). Tips: det kan understundom bli lite trångt i butiken framåt tolvtiden…men mellan 10 och 11 brukar vi vara ganska ensamma…

I skylten just nu grått och rosa – inspirerade av en magnifik bukett med liljor i samma nyanser. skyltaug

 

Dags för en ny säsong!

Nu börjar höstens alla underbara nyheter trilla in!

Igår kom höstens första leverans från Lang Yarns. Som vanligt är det extra kul med en ny leverantör i butiken och i denna första leverans kom det bland annat dessa nyheter:

Merino 70 är en grov merinoull som vi har tagit hem i svart och natur tillsammans med tre härliga färgstarka melerade färger. Garnet har en masktäthet på 14 maskor på 10 cm – en grovlek som vi upplevt har saknats när man till exempel vill ha en lite grövre mössa men inte fullt så grov som uppåt stickor 8-9.

lang3

lang4

Vi snubblade också över ett annat garn som vi länge letat efter en kvalité som skall motsvara det vi söker. Ett strumpgarn lämpligt för stickor 3,5 – 4 mm och som är enfärgat. Vi fann det vi sökte i garnet Fantomas som nu finns inne i 8 färger. Självklart kan man göra annat än strumpor av denna maskintvättbara, mjuka ull men den är stark med sina 75% ull, 18% nylon och 7% akryl.

Sen skall det ju glittra i höst och gärna i mohair. En del tycker att det kan vara lite lurigt att sticka med de där tunna glittertrådarna …lösningen finner man i Mohair Luxe Lamé: en supermjuk, tunn mohair med den tunnaste av glittertrådar inspunnen som ger ett fint skimmer över det stickade. (Mohair, och i synnerhet mohair med glitter i, är stört omöjligt att få till ok färgåtergivning på tycker jag så tonerna är mycket mer dämpade än vad det ser ut på bilden.) Tillsammans med nyheterna i garn så kom även Lang Yarns senaste mönsterbok – massor av fina modeller, på framsidan en kofta i just Mohair Luxe Lamé. Boken kostar endast 60:- och då får man mönstren på tyska, engelska och danska.

Senast överförda25

Detta var några av gårdagens nyheter från Lang – resten presenteras längre fram. Eller…om du har vägarna förbi Avenyn – välkommen in!

Igår kom också det som många längtat efter – de nya Drops katalogerna! Fyra till antalet – tre med dammode och en fullspäckad med virkat barnmode. Som vanligt kostar de endast 10:- styck och även om vi har fått in många så finns de endast i ett begränsat antal.

drops13PS: Idag kom det en leverans av Zauberball och Crazy Zauberball – det var dessvärre endast fyra färger med i leveransen för de ligger lite efter i produktion då deras spinneri är stängt hela juli. DS