månadsarkiv: mars 2009

1-års kalas med lotteri!

Det finns all anledning att fira: SiV har varit i helgen och kändes som en enorm energikick! Lite trött efter all aktivitet men ändå en enorm positiv aktivitet att genomföra. Tack till alla deltagare som bidragit till att göra helgen så härlig och tack till alla utställare och workshopledare som varit så trevliga att ha att göra med och ett stort tack till mina medarrangörer, Ingrid och Marie, som gjort detta så fantastiskt roligt att göra!

Detta tillsammans med att solen skiner och vårkänslorna virvlar runt….tillsammans med att denna blogg har varit igång faktiskt ett helt år…..så tänkte vi ha en tävling igen.

Denna gång kan man vara med och vinna ett presentkort på 250:- genom att skicka oss en kommentar hit till bloggen eller genom att maila till info@deisydesign.nu och svara på följande fråga: vilket är ditt favoritmönster? Vill du så lägger du gärna till varför det är så. Finns det på internet så maila gärna länken för att tipsa andra.

Själv har jag många, många favoriter, men spetsen på denna koftan gillar jag både att göra och att se. Funderar just på om man skulle lägga den spetsen i vit Fabel till ett par strumpor….eller kanske blir det bara muddar… 74-21 heter modellen.

Tillägg: glömde ju att skriva när tävlingen avslutas och det är minsann inte förrän till Valborg så man kan klura riktigt länge på din favorit! Det blir därför den 29 april som det dras en vinnare.

SiV-09

Det börjar närma sig nästa Stickfest i Väst – SiV-09! Det är sista veckans härliga nedräkning och det är dubbelt så många deltagare som förra året och många fler utställare och många fler workshops och…ja, kort sagt det är en del SiV bestyr i dessa dagar.

Har du inte lyckats få plats med “helpaket” så är man ändå väldigt välkommen att komma ut över dagen och hälsa på, gå en workshop, shoppa på “Torget”… Vet du att du kommer så får du gärna meddela oss lite enkelt – det är ingen anmälningsplikt eller deltagaravgift för att komma ut till SiV men det gör planeringen runtomkring lite enklare. All information om vad som händer finner man på www.stickfestivast.se
SiV-09

För mycket stickat…

…och för lite fotat. Utlovad bild på semesterstickningen kommer här. Det är något visst med att skylta med färg – man blir så glad av att se det. Här är alltså Cotton Viscose blandad med Drops Alpaca – korallrött och cerise ger tillsammans en härlig färg. Väldigt trevligt projekt i det att det stickas lite av varje: ärmar och bakstycke “som vanligt”, framstycken stickas från sidan och utåt vilket är ett riktigt kul sätt att sticka på och kanten runt koftan plockas upp och stickas “allt-i-ett” på rundsticka. Här passade ju HÖGforms sjalnål dessutom så himla bra!

Trodde absolut att jag fått med vad för mönster som använts och det är ett Garnstudio mönster: nr 95-33.

Vinnartröja

Vi hade en liten tävling i höstas om ett presentkort Vinnartröjaoch i helgen damp det ner ett foto från vinnaren om vad det blev av vinsten. Resultatet: en ljuvlig tröja i vacker gul Silke-Tweed från Garnstudio. Visst blev den bra! Gillar man garnet så skall man passa på just nu – många av färgerna kommer att utgå och en del har redan gjort det. Det är en trotjänare som nu kommer att finnas i reducerad variation men vi har en hel del kvar av de flesta färger fortfarande. Vill du se hur utvecklingen av vilka färger som försvinner kan man titta på Garnstudios färgkarta över Silke-Tweed.

Inom kort vankas det ny tävling…